Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

SAĞLIKLI HAYAT AKIŞI

Covid-19 ile duran sosyal hayatın devamı için sosyal mesafeye uymayanların, maske takmaktan imtina edip zor imtihanlara tabi tutulmamıza sebep olanların sayesinde salgın bilançosu katlanarak artıyor.

Umursamaz tavırla salgını umursamayanların hastalanınca sağlık çalışanlarından medet umması; bu umursamazlığa rağmen sağlık çalışanlarımızın hummalı bir biçimde ter dökmesi umulabilenin ötesinde tezatlık oluşturan bir durum.

Bir yanda insan hayatını hayasızca hiçe sayarak kurallara uymayanlar; öte yanda hayatlarını hiçe sayarak hali hayli zor olan sağlık çalışanları.

Sağlık çalışanlarının yanı sıra aktif çalışan nice nitelikli çalışanımız sağ kalmamız için sağlığını hiçe sayarken, kurallara uymayarak sergilediğimiz anlayışsızlığa anlam vermekte zorluk çekiyorum.

Kendine saygı duymayanların saygısızlığı yüzünden yaşadığımız sorunları birbirimizin kişilik haklarına saygı duyarak kördüğüm olmadan çözmek durumundayız.

Kapasitemizi rehavete kapılmadan virüse kapılarımızı kapatmak için kullanmazsak olağanüstü hal ilan ederek hayatımızı kaplayan coronavirüsün bizi iyi hale komadan komaya sokacağı aşikar.

Salgını atlatan bir ülke olmak için geçerli tedbirleri iş işten geçmeden hayata geçirecek güçte olduğumuza inanmakla beraber, hep beraber zor zamanlardan galip çıkmayı ümit ediyorum.

Bakış açımızı değiştirerek sağlıklı hayatın doğal akışına geçmek dileğiyle…

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..