Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Sağlıkta dönen dolaplar

Sağlıkta dönen dolaplar
 

Bizler en büyük zenginliğin sağlık olduğunu bilirdik ve öyle yaşardık. Parayla pulla kıyaslanmayacağını düşünürdük. Son gelişmeler bizim yanlış düşündüğümüzü gösteriyor. Neden mi? Yıllardır İzmir'in konak ilçesinde doğumevi olarak hizmet veren Dr. Ekrem Hayri Üstündağ kadın hastalıkları ve doğum hastanesi zarar gerekçesi ile yataklı kurum olmaktan çıkarılıyor. Şimdilik poliklinik hizmeti verecekmiş. Peki, hem yataklı hem de poliklinik olarak hizmet veremez miydi verirdi elbette ama öyle uygun görmüşler. Ben bir vatandaşında yetkililere çıkıp ta neden bizim hastanemizi elimizden alıyorsunuz diye ses çıkarmamalarına şaşırıyorum. Eeee sindirilmiş ve bastırılmış bir toplum olarak sanırım azar işitmemek için. Çünkü bizim büyüklerimiz karşısındaki kişiyi insan olarak kendilerinin altında gördükleri için ağızlarını açtıkları an azarlamayı bilirler. Düşünce olarak sadece onlar düşünür onların fikirleri vardır. Kendileri bir makam sahibi olmuşlar ya makamı olmayan insanları insan yerine bile koymazlar.

Hastaneler birliği diyen yeni bir sisteme balıklama atlayan devletimizin büyüklerine soruyorum. Hastaneler birliği olmadan önce sağlık hizmeti alamayanlar mı varmış acaba merak ettim. Bu sisteme neden geçildiğini de merak ediyorum. Kâr ve zarar açısından bakıldığına göre sağlığı da ticarete soktunuz. İnsan sağlığından para kazanmayı düşünüyorsunuz öylemi? Asgari ücretin dokuz yüzbin bile olmadığı bu ülkede insanların sağlığından para kazanmak için kılıfını uydurup yeni sisteme geçerken sanırım bundan birileri nemalanacak.

Yazık oluyor bu ülkeye ve bunları hak etmeyen vatandaşlarına, Eğitimi yazboz tahtasına çevirdiniz, TSK diye bir şey bırakmadınız ülkede adaleti de bitirdiniz, sıra sağlığa geldi öylemi?   Bu arada konumuz olan hastanenin hizmet verdiği halkın % 95 inin asgari ücretin altında bir geliri olduğunu düşünürsek gerçekten bu vatandaşların bir yerlerini düzeltmek için plastik cerrahiye de gerçekten çok ihtiyaçları vardı. İyi oldu millet karnını doyurmak için uğraşmaktan güzelliğine sıra gelmemişti.

Herkes binmiş bir ata istediği gibi oynatıyor, bizlere de at oynatanları izlemek düşüyor iyi seyirler TÜRKİYEM.  

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..