- Kategori
- Deneme
- Okunma Sayısı
- 68
Sahiplik ve Mutluluk

Yanıltıcı bir durum dikkatimi çekiyor; egemenlik ve sahiplik, mutluluk için vazgeçilmez hedeflermiş gibi koşullandırılıyoruz. Aile, toplum, arkadaş, uzak ve yakın dostumuz bizi gittikçe daha çok egemenlik gücümüz ve madde sahipliğimizle değerlendirir olmaktadır. Bilincimiz bebeklikten itibaren bu değerlere uygun yapılandırılıyor. Mutluluğun en üst duyumu olan aşka bile sahiplik taslamadan edemiyoruz. Sahipliği en büyük başarı öyküsü yapmışız. Sahiplenmeden herkesi sevmeyi değil de, sahipliğimizin görkeminde herkes tarafından sevilmeyi arzuluyoruz. Oysa dünya nimetine sahiplik ancak sorumlu paylaşım yetkinliğiyle taçlandırıldığında kişiyi mutlu kılabilir. “Bir yaprak düştüğünde orman daha çok üşür” bilinciyle bir insan düştüğünde ona bir el vermek mutluluğu da ayağa kaldırır. Gülmek için mutlu olmayı beklemeyip de size gülenlerle birlikte gülebiliyorsanız, mutluluk kendi gerçekliğine tutunmak için size sarılacaktır.
Çok şeye sahip olabilirsiniz, bunun sınırlaması yok; ancak, egonuza egemen, bilincinizle tanışık ve barışık değilseniz, mutluluk sizi hep sıyırıp geçecektir. Medeniyetin rekabetçi yollarında sahiplik yarışı madalyalarına tamah eden kişi medeniyet hapishanesinin takdirli mahpusudur. Hep koşullandırılmış bir bilinçle başkalarının iradesinden sunulan madalyaları mutluluk başarısının kanıtı sanarak aldanır. Kendi gerçekliğini medeniyet duvarları dışında gezinen bağımsız mutlulukla değerlendiremez.
*
Muharrem Soyek
Abbas Oğuz
bu blog'u önerdi.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Görkemli bir yazı, hakikaten çok güzel; ama ben önünden yesin diyenlerdenim. Gülüşlerimizi paylaşabiliriz tabii ki.
Kerim Korkut 07.01.2018 21:58- Cevap :
- "Pastanın tamamı benim" dersen ben nasıl önümden yiyeceğim? Herkes önünden yesin tamam; herkes tuzunu şekerini acısını ekşisini kendi seçsin tamam. Fakat, herkese ana yemekten ihtiyacı kadar düşsün yani. 08.01.2018 11:52
İnsanın iyi ve doğru olabilmesi için çaba sarfedip insanlığın ortak paydası sevgi nimetine dayalı her şeyi paylaşma yetkinliğine erişmesi gerekir...Elinize sağlık.Selamlar.
Abbas Oğuz 05.01.2018 15:46- Cevap :
- Evet! 06.01.2018 15:04
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!