Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Şakşuka

Şakşuka
 

Aman dikkat!

Bu o bildiğimiz bir dönem popüler olan şarkının adı değil.

Kökeni Akdeniz Bölgesi olduğu söylenen ama bildiğim kadarıyla en çok Antalya’ya özel, hemen her Antalya evinde ve özellikle yaz aylarında rastlayabileceğiniz bir karışık kızartma türü.

Antalya’da ilk yaşadığım yıllarda adını oldukça garipsediğim ancak Antalya’lı hanımların çok mükemmel yaptığı bir yemek.

Hazırlanması da çok pratik.

Yemesi mi?

O daha da pratik.
Lezzetli olduğu için çabuk bitiyor çünkü.

Malzemeler : Sarımsak bol olmalı bu yüzden 6 – 7 diş sarımsak kullanmalıyız.

Ev halkının kalabalık olup olmadığına göre miktarlar değişebilir.
1 adet patlıcan
2- 3 adet patates
4- 5 adet sivri biber ( isteğe bağlı acı veya tatlı olabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
4- 5 domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Biraz sirke

Gelelim yapılışına : Patlıcanları alacalı soyup boyuna ince ince dilimleyelim, ya da küp küp doğrayalım.

Yaklaşık 20 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.

Patatesleri, kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım.

Biberleri de yıkayıp kuruluyalım.

Yıkayıp kuruladığımız patates, patlıcan ve biberleri bol ve kızgın yağda kızartalım ama mutlaka yağın süzülmesini de sağlayalım..

Dikkat etmemiz gereken bir başka konu; kızartma sırası.

Önce patatesleri, ardından patlıcanları ve en son biberleri kızartalım.

Domatesleri soyup, rendeleyelim.

Ayrı bir yerde biraz yağa domatesleri alıp, koyulaşana kadar pişirelim..

İçine sirkeyi, sarımsakları, tuzu ve baharatları ekleyelim.

Arzu edersek bu sosun içine karabiber ve kırmızı biber de ekleyebiliriz.

Bazı durumlarda malzemenin içine kabak da eklenebiliyor.

Afiyet olsun :)

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..