- Kategori
- Türk Mutfağı
Şambali

hemen deneyin....
Yumurtalı tatlıları sevmeyenler için, çok hafif ve lezzetli bir tatlı şambali.
Damadım anımsattı bu tatlıyı.Revani yapıyorum da revani gibi irmikle yapılan şambaliyi, denememiştim daha önce.
Damadım da, eşim gibi çocukken, okul çıkışı, sokakta küçük camlı arabalar içinde satılan, şambaliden alırmış.Kısıtlı harçlıklardan alındığı için mi, çocukluk günlerine duyulan özlem nedeniyle mi bilinmez, her ikisi için de diğer tatlılardan ayrı bir yerde şambali.
Torunumuzun aramıza katıldığı günler sırasında, damadım bir ara,"şambali yapabilir misin anne" dedi.Hemen google nineye sordum...İzmir tatlısı diye de ismi olan tarifi tercih ettim. Çok kolay yapılışı.Hemen yapın sevdiklerinize. Yanında dondurma ile daha iyi gittiğini söylememe gerek yok sanırım.
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI İRMİK
1 PAKET PAKİNG POWDER
1 PAKET VANİLYA(istemezseniz koymayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Önce, şurubu kaynatın,soğutun.Şurup:3 bardak şeker, 3 bardak su bir tatlı kaşığı limon.
Yoğurtla şekeri karıştırın, sonra diğerlerini koyup karıştırın.Yağlanmış küçük bir tepsiye dökün(ben mini fırın tepsisine döktüm)Üzerine tuzsuz fıstık veya ceviz sıralayın.175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.Çıkınca soğuk şurubu gezdirin üzerine.Sönmüş, sıcak fırının içine tekrar koyun.5 dakika kalsın.Fırından çıkardığınız tatlıyı, en az bir saat şurubunu çekmesi için bekletin.Bir gün sonra daha güzel oluyor.Sabredebilenler için...
Afiyet olsun...
Damadım anımsattı bu tatlıyı.Revani yapıyorum da revani gibi irmikle yapılan şambaliyi, denememiştim daha önce.
Damadım da, eşim gibi çocukken, okul çıkışı, sokakta küçük camlı arabalar içinde satılan, şambaliden alırmış.Kısıtlı harçlıklardan alındığı için mi, çocukluk günlerine duyulan özlem nedeniyle mi bilinmez, her ikisi için de diğer tatlılardan ayrı bir yerde şambali.
Torunumuzun aramıza katıldığı günler sırasında, damadım bir ara,"şambali yapabilir misin anne" dedi.Hemen google nineye sordum...İzmir tatlısı diye de ismi olan tarifi tercih ettim. Çok kolay yapılışı.Hemen yapın sevdiklerinize. Yanında dondurma ile daha iyi gittiğini söylememe gerek yok sanırım.
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI İRMİK
1 PAKET PAKİNG POWDER
1 PAKET VANİLYA(istemezseniz koymayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Önce, şurubu kaynatın,soğutun.Şurup:3 bardak şeker, 3 bardak su bir tatlı kaşığı limon.
Yoğurtla şekeri karıştırın, sonra diğerlerini koyup karıştırın.Yağlanmış küçük bir tepsiye dökün(ben mini fırın tepsisine döktüm)Üzerine tuzsuz fıstık veya ceviz sıralayın.175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.Çıkınca soğuk şurubu gezdirin üzerine.Sönmüş, sıcak fırının içine tekrar koyun.5 dakika kalsın.Fırından çıkardığınız tatlıyı, en az bir saat şurubunu çekmesi için bekletin.Bir gün sonra daha güzel oluyor.Sabredebilenler için...
Afiyet olsun...