Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar ligi ve rakiplerimiz..

Şampiyonlar ligi ve rakiplerimiz..
 

Şampiyonlar Ligi


Ve heyecan bitti Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oldu. B Grubunda mücadele edecek olan Beşiktaş’ın rakipleri İngiltere’den Manchester United, Rusya’dan CSKA Moskova ve Almanya’dan Wolfsburg takımları. Şimdi sırayla bu takımları değerlendirmek gerekirse ;

Manchester United: İngiltere’nin ve dünyanın en büyük birkaç klübünden biri. Yıllardır Sir Alex Ferguson ile yollarına devam ediyorlar. Futbolun beşiği İngiltere’de yıllardır şampiyonluklarını ilan ediyorlar. Kadrosu mükemmel yıldızlarla dolu.Transfer sezonunda biraz sessiz kaldılar ancak kadroları hala çok güçlü bir vaziyette.1.torbadan çekilebilecek en zorlu birkaç rakipten biriydi. İngiltere’de puan almak çok zor ancak İnönü’de önceki senelerde yaşanılan zaferler (Barcelona, Liverpool) düşünüldüğünde 2 maçtan bir 3 puan almak için neden olmasın diyor insan.

CSKA Moskova: Rus ekolünün temsilcisi. Önceki senelerde UEFA kupasında oldukça başarılı sezonlar geçirdiler. Kadrosunda Carvalho gibi önemli oyuncuları var .Özellikle sağ kanatlarında oynayan Krasic çok önemli bir futbolcu.İsmail Köybaşı’nın burada çok dikkatli olması gerekir.Artı bir dezavantajda teknik direktörlerinin Zico olması.Türk futbolunu yakından tanıyan Zico’nun Fenerbahçe’deyken derbi maçlarda performansı oldukça başarılıydı.Yine de Beşiktaş’ın İnönü’de ki maçı alıp deplasmanda en az 1 puanla döneceğini düşünüyorum.

Wolfsburg: Almanya’nın son dönemde yükselen yıldızı. Çoğu kişiye göre Wolfsburg denilince akla gelen ilk şey;Gol… Takım tam bir gol makinesi.İleri uç elemanlar Dzeko ve Grafite geçen sene Bundesliga’yı revire çevirmişlerdi.Şimdi bunlara Obafemi Martins’te katıldı. İleriyi besleyen Muslimoviç ise asist makinesi. Beşiktaş’ın öncelikle bu futbolcuları iyi marke etmesi gerekiyor.Çünkü en önemli özellikleri bir gol attıktan sonra geri çekilmeyip iyice saldırmaları. İnönü’de alınacak bir üç puan deplasmanda gurbetçilerin yoğun desteğiyle alınacak 1 puan Beşiktaş’ı gruptan çıkartır.

Evet rakiplerimizin durumları bundan ibaret. Beşiktaş’ın en büyük avantajı taraftarı.Onların destekleriyle İnönü’de 3te 3 yaparsa 2.tur kapısı ardına kadar açılır.Ancak Beşiktaş 3.olarak Avrupa Ligi’ne giderse de bu bir dezavantaj değil avantaj olacaktır.Çünkü yüksek ihtimal Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tur atlayacaklarını düşünürsek Avrupa Ligi’nde 3 takım bulunması ülke puanı açısından mükemmel olacaktır.3 takımda bir tur dahi atlaması demek belki de sonraki seneler Avrupa’ya bir takım daha fazla gitmemiz ayrıca Türkiye’nin tanıtımı demek.

Beşiktaş’a adı gibi ŞAMPİYONLAR Liginde başarılar dileyip yazımı tamamlıyorum Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 16
: 1672
Kayıt tarihi
: 18.04.09
 
 

Kütahya Meslek Yüksekokul Mezunuyum. Şuan işsizim. İlgi alanlarım genelde Beşiktaşla ilgilidir. Spor..