Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '10

 
Kategori
Deneme
 

Sanal ilişkiler, gerçek aşkların yerini alıyor, benden söylemesi

Sanal ilişkiler, gerçek aşkların yerini alıyor, benden söylemesi
 

Teknolojinin gelişmesiyle mertlik bozuldu.

Teknoloji içimize girdi. Bence kötü oldu.

Teknoloji sayesinde, artık insan ilişkilerinin o sıcaklığı, samimiyeti ve doğallığı giderek yok oluyor.

Eskiden aşklar yaşanırdı. Aşkı için Ferhat dağları delerdi. Ama aşk artık out oldu. Şimdi gençler ilişki diyorlar. Facebookda bile bu böyle, “aşık oldu” demiyor da, “ilişki yaşıyor” diyor.

Kimse de “Ne ilişkisi lan?”demiyor. O basbayağı "aşktır" demiyor.

Gerçekten belki de artık “aşklar” bitti. Sadece ilişki var.

Kötü bir durum, gözümüzün önünde dünyanın en güzel ve en saygın duygusunu giderek yok olup gidiyor. Biz de bakıyoruz. Ne yaparsınız ki, teknoloji bunu yaptı. Ama sanal ilişkiler insanları içe kapanık yapıyorlar. İnsanlar farkında değiller, sosyalleşmek yerine, a sosyal bir duruma giriyorlar.

Bir de internet aşklarını gerçek aşklara tercih edenler var.

Ben onlara ne diyeyim? Bence bu ciddi bir konudur. İnternet evlere girdi ya, bir çok genc büyük ihtimalle internet aracılığı ile dünyanın kim bilir hangi köşesindeki yüzünü bile görmediği birisiyle sanal ilişki yaşıyor. Bunu da gerçek aşkına tercih ediyor.

Ne zaman ki aşk yaşadığı kişiyi webcamden değilde, canlı görüyor, göz teması oluyor. O zaman her şeyi anlıyor. O sanal ilişkisinden dolayı boş yere karısını, kocasını kırdığı kafasına dank ediyor. Ama çoğu zaman da iş işten geçmiş oluyor.

Ama sanal ilişkiler, giderek insanların özel yaşamlarını ele geçiriyor. Özel hayatı felç ediyor.

Neden böyle?

Çünkü, sanal ilişki sorumluluk getirmiyor. Orada gördüğünüz kişi için fedakarlık etmenize, peşinden koşmanıza, ona bir gelecek hazırlamanıza gerek yok.

Ama bunu yapanlar yok değil, koskoca bir üniversitesinin dekan yardımcısı profesör hiç görmediği sanal ilişki yaşadığı bayana 3-4 sene önce 150 milyar para havale ettiği gazetelere yansıdı. Bayan ev almış o parayla, gerçek aşkıyla ya da aşığı ile bir güzel de yiyorken, prof, kadın hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bilen bilir.

Sanal ilişki iyidir bir bakıma, bir defa sanal ilişki yaşadığımız kişiler nedense devamlı bizi beklerler. Ekranın karşısına geçtiğinizde onu hemen karşımızda buluruz.

Göz temasınız yok değil, var, webcam denilen meret var, ama o da kısa boylu tıknaz birisini baştan yukarı kısmını çok güzel, yakışıklı gösterebilir. Blog resmindeki kız, çok iyi görünebilir, ama bu kızın ayakları çok kalın, belden aşağısı çok kötü olabilir. Web camden ancak böyle görebiliriz. Bütününü göremeyiz.

Sanal ilişki yaşadığımız insanları bize bayabilecek tensel kokularını alamayız. Dokunamadığımız için tensel temasta yok. Allahtan yok, olsa belki de onunla bir daha görüşmeyeceğiz.

Bir de nette sınır yok ki. İstediğiniz kadar yalan söyleyebilirsiniz. Kendinizi olduğunuz gibi değil, olmak istediğiniz gibi ya da onun istediği gibi gösterebilirsiniz. Karşımızdaki hemen “Üzerinde ne var?” diyecek. Elinin körü var.

Ama bilinmelidir ki. İnsanı ele veren en önemli şey göz temasıdır. Çünkü gözler yalan söylemez.

Ben derim ki sanal ilişki yaşadığınız kişi ile bir defa göz temasına girin ondan sonra ilişkiye edecekseniz devam edin.

Naçizene dost tavsiyesidir.

Aşk duygusu, teknoloji çarkı içersinde bitiyor, ama yapacak bir şey yok.

Belki de yalan aşklar mı insanları sanal aşklara yöneltiyordur.

Belki de tüm bunlar, insanların birbirlerine karşı güven duygularının zayıflamasının sonucudur. Sonuçta olanlar da yaşadığımız sanal ilişkilerdir.

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..