Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Sanal saldırılar ve basın

Sanal saldırılar ve basın
 

Türkiye basın özgürlüğü konusunda Dünya ülkeleri arasında oldukça gerilerde bir ülke; Türkiye bir yönünü batının aydınlık yüzüne çevirirken öte yönünü karanlık ve belirsizliğe çevirmekten de geri durmuyor ne yazık ki.

Basına ve basın emekçilerine yapılan saldırıların çetelesini tutmaya kalksak bunun sayfalar dolusu yazıya dökmemiz gerekir kuşkusuz.

Bu saldırı ve engellemeler toplumu sağlıklı şekilde haber edinebilme özgürlüğünün yanında, günceli doğru ve eksiksiz takip edebilme hakkının gaspına varacak derecede tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır çoğu zaman.

Eskiden basın ve basın emekçilerine yapılan fiili saldırı ve engellemeler teknolojinin nimetlerinden(!) faydalanılarak “sanal” ortama taşınmış, kişi ve kuruluşlar yayın çizgisinden hoşnut olmadıkları yayın organlarının internet sitelerini “hacker” lama, yani çökertme yöntemini kullanmaya başlamışlardır.

Bu saldırı ve engellemelerin çoğundan ne yazık ki toplum haberdar bile olamamaktadır, özellikle Anadolu’nun ücra kentlerinde kendi yağı ile kavrulan küçük ölçekli ve yerel yayın organlarının maruz kaldığı saldırılardan çoğumuz bihaber olmaktayız.

Mersin’de son 2 aydır defalarca saldırıya uğrayan “www.mezitligazetesi.com ve www.mersinsiyaset.com” siteleri bu duyulmayan veyahut duymadığımız saldırılardan nasibini alan iki haber portalı.

Yıllardır kısıtlı ve mütevazi imkanları doğrultusunda yaşadığı kente ve o kentin değerleri ekseninde bir şeyler üretmeye, kenti objektif ilkeler doğrultusunda aydınlatmaya çalışan sevgili Fatih Yıldırım’ın öncülüğünde yayın yapan bu iki haber portalının yaşadığı aksilik, talihsizlik ve saldırılar basının ve özellikle ulusal basının haber edinme noktasında en büyük kaynağı olan yerel basının düştüğü çaresiz durumun sadece bir örneği.

Kuşkusuz faillerin bir an önce bulunması adına beklentilerimiz var ve olmalı da, kişilerin özgür ve tarafsız haber edinme hakkını gasp etmek yasadışı bir suç olup, cezai müeideleri vardır, umulur ki bu iki haber sitesi bir an önce aktif hale gelir ve suçlular yakalanıp cezalandırılır.

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..