Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

Sanırım abarttık..

Sanırım abarttık..
 

Türk halkı olarak çok heyecanlı, çabuk coşkuya kapılan, kapı gıcırtısına bile kalkıp oynayabilecek potansiyelde bir milletiz. Bu huyumuz kendini bazı nahoş olaylar dışında en çok da futbol maçlarında gösteriyor.

Atılan gole sevinen millet derdini, tasasını unutuyor. Belki de cebindeki son parasını biletlere yatırıyor, evine 5 parasız dönüyor ama takımını desteklemekten de vazgeçmiyor.

Karl Marx futbolun bir uyutma aracı olduğunu söylerken haklıydı sanırım. Yılmaz Özdil de çok güzel özetlemişti bunu. Kendisi de futbol yazarlığından gelmiştir ama yolsuzluğun, dolandırıcılığın en fazla hakim olduğu ülkelerde en popüler sporun futbol olduğunu söylerdi.

Yine de bu futbol tutkusu kolay vazgeçilecek, anında bırakılabilecek birşey değil. Afyonsa afyon deyip geçersiniz. Bu heyecan kaçar mı?

***

Şimdi önümüzde çok önemli bir turnuva var. Tarihimizde 3. kez katılacağımız bu uluslararası turnuva da Türkiye A Milli Futbol Takımımız önemli bir mücadele verecek.

Tüm ülke adeta bu turnuvaya kilitlenmiş durumda, firmalar reklam üstüne reklam yayınlıyor. Heyecan dorukta. Büyük bir sevinç hakim. Sanırsınız ki biz kazanmışız. Biraz abartıyor muyuz ne?

Milli takımımızı yürekten destekliyoruz elbette ama herşeyin fazlası zarar. Daha baştan bu kadar pohpohlarsanız insanları, üzerlerindeki stress artar. Zaten diken üstündeler şu anda.. Artan stress de başarısızlığa yöneltir..

Kupayı alıp gelelim isterlerse başka reklama yer vermesinler, ne ala her reklamda hop oturur hop kalkarız.

Bu kadar övgü rehavet de yaratır. İlişkilerinizi düşünün. Üstüne düştükçe sevgilinizin burnu kalkmaz mıydı? Kibirli birşeye dönüşmez miydi?

Bu kibirle sahaya çıkan futbolcu ne kadar etkili oynayabilir? Fenerbahçe'nin Avrupa başarısızlığı biraz da bu rehavetten kaynaklanmıyor muydu? Hatırlayın, kaç golü 90. dakikalarda yediler..

***

Spor bu. Yenmek de var yenilmek de.. Farzedin ki Milli Takımımız gruptan çıkamadı daha ilk adımda elendi. O kadar reklam, o kadar kampanya boşa mı gidecek? Bize göre hayır. Biz yine Türk insanı olarak her daim Milli takımımızı destekleyeceğiz. Ama...

Ama o futbolcuların girdiği bunalımı hesaplayabiliyor musunuz? Furbol sadece 2 şut 1 korner değildir. Fiziksel olduğu kadar ruhsal olarak da hazır olmanız gerekir.

Yapmayın. Dereyi görmeden paçayı sıvamayın. Daha en başında büyük hayaller yaratmayın ki katlanması kolay olsun. Destekse sonuna kadar takımımızın arkasındayız, biz atılacak gollerin sevincine şimdiden hazırız ama bu iş aynı zamanda psikolojik bir savaş.

O yüzden futbolcusundan taraftarına herkes tam kapasite hazır olmalı.

Milli takımımıza başarılar dileriz..

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..