Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şanslı mısınız?…

Şimdi sorsak, desek ki “ Şans nedir? ” Elbette verilecek cevaplar değişik olacaktır. Bu gün bana Ayfer Kardeşimizden bir e-posta geldi.

Önce bir soru soruluyor: Neden bazı insanlar inanılmaz derecede şanslıyken, diğerleri hak ettikleri olanaklara asla sahip olamaz?

Sonra şöyle bir soru soruluyor: Bir şans ya da bir fırsat gibi görünen durumları düşünelim. Şanslı insanların bu tür fırsatlarla sürekli karsılaşmalarına karşılık, şanssız insanlar bunlarla neden hiç karsılaşmazlar.

Daha fazla detaya girmeden cevabını vereyim.

İnsanlar, fırsatlar değerlendiren veya değerlendiremeyenler olarak ikiye ayırırsak, ikisinin arasındaki farkın “Görme” ile ilgili olduğunu ortaya çıkmaktadır.

İnsanların fırsatları yakalayabilmesi için içinde bulundukları durumu iyi görmeleri, düşünmeleri ve değerlendirmeleri gerekmektedir.

Değilse? İşte o zaman “Şansım yok” diyorlar.

Oysa herkesin de bildiği gibi şansı, insanlar kendileri yakalarlar. Yakalamaları için de görmeleri ve değerlendirmeleri gerekir. Ayrıca da “Çalışma” da şansların değerlendirilmesi ve başarılması açısından olmazsa olmazlardan biridir.

Yani “Armut piş, ağzıma düş” ile şansı yakalamak ve başarılı olmak mümkün değildir.

Bana “Şans” ile ilgili e-postayı gönderdiği için Ayfer Kardeşe teşekkür ederken, konuyu da bağlayalım.

Hayatta “Şans” faktörünü yakalamak için, öncelikle baktığımız görmek gerekir. Daha sonra da gördüğümüzü değerlendirmemiz.

Eğer böyleyse, millet olarak önümüze bir “şans” gelmektedir.

Gelen “Şansımız” da şu; çok kısa denebilecek bir zaman içinde “Seçim sandıkları” önümüze konacak ve “Buyurun, sizi yönetecek kadroyu siz seçin” denilecek.

Tabi bize verilen bu “Şans” Seçim Yasası ile Siyasi Partiler Yasası değişmedikçe “Özgür irademizi” yansıtması açısından çok da gerçekçi olmasa da, olan ile yetineceğimiz için, önümüze konular bu “Şansı” da iyi değerlendirmemiz gerekmez mi?

İşte burada millet olarak “Şanslı” mıyız yoksa “Hiç şansımız yok” mu, göreceğiz.

Bakacağız ki millet olarak “Görme” yeteneğimiz mevcut mu, yoksa “Bakar kör” müyüz veya tümden “Kör” lükle malul müyüz?

Ayrıca…

Son günlerde yaşadığımız olaylara bakınca da çok da “Şanslı” olmadığımızı görüyoruz. Yani “Görme” engelli olduğumuz açıkça ortada.

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..