Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
Futbol
 

Santrafor zengini

Santrafor zengini
 

Her takımın zora düştüğünde ağzındaki sakızdır. Şimdi birlik beraberlik zamanıdır. Birlik beraberlik ile bu zor günleri aşacağız. Birlik olursak vs vs. Sanırım Galatasarylılar için bu geçerli değil.

Çünkü bu sene Cimbom beraberlik konusunda kendi tarihinin rekoruna gidiyor. Neden gol atamıyoruz peki. Ya da niye atarsak aynı sayıda gol yiyoruz ve sonuçta yine beraberliğe razı oluyoruz. Galatasaray yazarları derler ki Türkiyemizin en iyi Türk santraforları Galatasarayda. Peki nerede bunun semeresi.

İşin doğrusu bunun bir semeresi falan yoktur. Dört tane süper santraforun olacağına bir tane süper (Hakan Şükür veya Ümit Karan) bir tane de eh işte iyi yedek (Necati Ateş veya Hasan Kabze) santraforun olsun yeterlidir. Onun yanında da gole herzaman yakın kaleyi her daim düşünen orta saha oyuncuların olmalıdır. Galatasaray'ın fazlalıkları ve eksiklikleri bunlardır.

Efsane dönemin maçlarına bakarsanız Hakan Şükür tek santrafor olarak ileride arkasındaki fovetler ise Arif, Hagi, Okan Buruk, Suat Kaya, Emre Belözoğlu ve Ümit Davala idi. Yani tüm orta saha oyuncuları. (Ara not: Arif santrafor değildi. Forvetti. O dönemde Galatasarayda santrafor özelliği olan tek oyuncu Hakan Şükür idi).

İyi de Emre, Okan, Suat Ümit... bunlar forvet değillerdi ki. Ama forvet gibi oynuyor Takımın skor yükünü Hakan ile birlikte yükleniyorlardı. Yani çağdaş futbolu gerçekten oynuyorlardı. Bugünkü Galatasaray çift santrafor oynayınca neden verimli olamıyor. Çünkü iki tane stoperle bu adamları kilitledin mi çift santrafor kimseye sökmez. Tek santrafor olunca neden başarılı olamıyor. Çünkü geri kalanlar forvet özellikleri gösteremiyorlar. İşte Galatasaray'ın eksikliğini hissettiği şey burada. Bugünkü Galatasarayda bu özelikte futbolcular var. Iliç, Arda, Sabri, Okan, Hasan Şaş, Mehmet Güven ve Carrusca. Ama sayın Gerets bu adamlardan gerektiği gibi faydalanamamakta. Yanlış taktikler ve yanlış yerleştirmelerle hepsinin bu özelliklerini kısıtlamakta.

Bunlara ek olarak devamlı formsuzluk sorunu yaşayan futbolcuların da teknik heyetin bir suçu olduğunu ekleyelim. Zira Iliç tam oynaması gereken yerde oynuyor ama hala yeterince verimli değil. Neden?

Teknik direktörün işine burnunu sokmak falan gibi oldu ama. Benim futbol anlayışımda tüm orta sahası golle burun buruna olan bir takım her zaman iyi takımdır. Adı ister Kayseri, ister Manisa ister Galatasaray olsun.

 
Toplam blog
: 16
: 803
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

Bazıları derler ki, maymun iştahlı ve her konuya merak salmış birihiçbirşey başaramaz. Bazıları da i..