Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Saray Güllacı

 

O değil de;

 

Bugün mübarek Pazar günü. Dolayısıyla günün anlam ve ehemmiyetine uygun olarak güllaç tarifi vermeyi uygun gördüm…

 

Gülsuyu olmayaydı iyiydi. Bi de nar… Nar güllacı sulandırıyor. Gülsuyu da kokuyor.

 

Zaten de hiç yapmışlığım yok. Bizim ekip sağolsun ‘anneeee’ ya da ‘ablaaaa’ diye seslenince ‘tamam kızım tamam, yaparız…yeter ki sen mızıklama diyerek hal çaresine bakıyorlar.

 

Bu tarif Oktay Usta tarifiymiş. Hem de saray güllacıymış. Hürrem Sultan da bu güllaçtan yiyormuş diyerek konuyu… Neyse,

 

Demem o ki;

 

Yaptıktan sonra hepsini yemeyin. Bir dilim de bana ayırın. Hatta benim dilimimde nar ve gülsuyu olmasın mümkünse...

 

Malzemeler:

 

10 yaprak hazır güllaç

2,5 litre süt

2,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı hindistan cevizi

yarım çay bardağı gülsuyu

yeşil fıstık

file fındık

 

Süslemek için:

 

Kiraz şekerlemesi

Toz yeşil fıstık

 

Hazırlanışı:

 

Tencereye 2,5 litre sütü alın ve ısıtın. Daha sonra üzerine 2,5 su bardağı toz ieşeri ilave edin. Üzerine gülsuyu ilave din.

Yuvarlak bir kaba ilk önce bir bir kepçe sütten dökün. Daha sonra 1. güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.

Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.

Güllacın yarısına gelince pudra şekerinin yarısını, Hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, file fındık ilave edin. Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın. Kalan pudra şekerini ve Hindistan cevizi ilave edin. En üstüne tekrar süt ilave edin. Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave edip süsleyerek servis yapın.

 

O değil de;

 

İyi bayramlar.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..