Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Sarı öküzü vermek

Sarı öküzü vermek
 

Özel yetkili


Son olaylarla ilgili olarak durumu  biraz da mizah yönüyle  ele almanın uygun olacağını düşünerek SARI ÖKÜZ hikayesini anlatmak istedim.

Herkesin bildiği bir hikayedir bu. Bir çakal sürüsü, bir öküz sürüsüne dadanmış. Öküzler korkmuşlar ama birlik olup çakalları püskürtmeyi başarmışlar. Ama  her gün, her gün aynı korku ile yaşamaktan da bezmişler. Çakallar da  yemek istedikleri öküzleri yiyemedikleri için iyice hınçlanmışlar. Günler böyle sürüp giderken çakalların lideri değneğin ucuna beyaz bayrağı takıp, öküzlerin lideri ile görüşmeye gitmiş. Demiş ki: Biz sizden çok şey istemiyoruz bize şu sarı öküzü verin sizi rahat bırakalım, söz  bir daha da rahatsız etmeyelim. Öküzlerin en yaşlısı duruma karşı çıkmış, Sakın demiş, sakın ola ki çakalların verdiği söze güvenmeyin sarı öküzü vermeyin. Ama onu dinleyen  olmamış. Sarı öküz çakalların yemeği olmuş. Çakallar  doymak bilmemiş. Hep birilerini istemişler, öküzler de vermişler. Sayıları azalmış. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Toplanıp yaşlı öküzün karşısına çıkmışlar. Çakallar sözlerinde durmadılar, acaba demişler, acaba biz nerede hata yaptık? Yaşlı öküz  cevap vermiş. Biz hatayı ilk sarı öküzü vermekle yaptık.

Ülkemizin aydınları, yazarları, çizerleri, milletvekilleri, Türk ordusunun komuta kademesi hepsi içeride. Sıra muhalefete geldi. Özel yetkililer ellerinde tırpanlarla  oraya da el attılar. Doymayacaklar, istedikçe isteyecekler. Ne zamana kadar?..

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...