Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Sayın Kocaman ile neden bir yıl

Sayın okurlar hayatta benim için olaydan bağımsız aynı davranış biçimini sergiliyor olmak çok önemlidir. Biliyorsunuz bir önceki sezon Fenerbahçe Sn. Aragones' e yüklü bir tazminat ödedi. Sonra Sn. Daum ile anlaştı, 3 yıllık sözleşme yapıp ilk yılın sonunda gönderdi ve sıkı bir tazminat daha ödeyecek. Bu arada aynı oranda başarısız olan Sn. Tanjeviç' e sözleşme bitene kadar tahammül edildi. Sonra Sn. Kocaman ile anlaşıldı sözleşme 1 yıllık. Peki neden ? Sn. Kocaman' ın farkı ne ? Çünkü hangi teknik direktör gelir ise gelsin şampiyonluk olasılığı % 33' dür. (Geçen yıl Bursa istisnadır.) Bir başka deyişle Sn. Aragones bu sezonda FB' yi çalıştırsa takım ancak bu kadar kötü olurdu ama hiç değilse o tazminatlarda kasada kalırdı. Eğer Sn. Daum görevde kalsaydı önümüzdeki sezon FB ancak Sn. Kocaman' ın elde edeceği başarı kadar elde ederdi. (Yani yurt içinde % 33 olasılık, yurt dışında sıfır olasılık) Hiç değilse 2. tazminat cepte kalırdı, ondan ötesi bu kadar kötü bir ayrılık söz konusu olmazdı. (Düpedüz dillere düştük.)

Eğer FB yönetimi Sn. Kocaman' a diğer teknik direktörler kadar güvenseydi bu sözleşme en azından 2 + 1 yıl olurdu. Demek ki daha sezonun başında kulüp yönetimi teknik direktöre güvenmediğini belirtiyor. O zaman Sn. Kocaman nasıl huzurlu olacak. Bir önceki sezon sözleşme 3 yıl ve takım istikrardan bahsediyor, bir sonraki sezon sözleşme bir yıl.

Sayın okurlar Sn. Kocaman' ın beyefendiliği tartışılmaz. Trabzonspor' u yenerek şampiyon oldukları yıldaki centilmenliğini kimse unutmamıştır. Ancak bir beyefendinin bu ligde şampiyonluk yaşama olasılığı benim teknik direktör olmamdan dahi daha fazla değildir. Bu nedenle yineliyorum eğer takımlarımızın amacı -sadece isim değiştirme ile nasıl süper olunuyor ise- Turkcell süper liginde şampiyonluk ise takımın başına geçecek teknik direktör için bu kadar para harcama gereksizdir. Çünkü bu üç takımın yönetiminin yaptığı transferler ve diğer koşullar -seyirci baskısı vb- şampiyonluğun % 33 oranında İstanbul' da kalmasını sağlar. Yok eğer amaç Avrupa' da başarı ise bu da sadece teknik direktör değişikliği ile gelmez. Şu anda üç büyük! takımımızın başına Mourinho' yo transfer etseniz -ki parasını verseniz de gelmez- Avrupa' da şampiyonluk şansı Sn. Daum' un elde ettiğinden ve/veya Sn. Kocaman' ın elde edeceğinden çok olmayacaktır. Avrupa' da kurumsal başarı ancak kurumsal bir yapıya dönüşmeniz ile olasıdır. Kurumsal yapı ise bu gece yatıp, yarın kurumsalım diye uyanarak olmaz. Kurumsallaşma bir süreçtir.

Eğer bu dediklerim doğru ise biz bu milletin bu milyon Euro'larını kime neden veriyoruz. Yok eğer yazdıklarım yanlış ise bu futbol fukarasına açıklayın lütfen.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..