Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Saylan pankartına polis engeli

Saylan pankartına polis engeli
 

Saylan hoca


Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın açmak istediği, “Türkan Saylan onurumuzdur” ve “Alkışlar Türkan Hoca için” yazılı pankartlar, önceden izin alınmış olmasına rağmen engellendi.

Beşiktaş-Galatasaray maçında açılmak istenen ‘Türkan Saylan onurumuzdur’ ve ‘Alkışlar Türkan Hoca için’ yazılı pankartlara ‘Siyasi amaçlı, gerginlik yaratır’ denilerek izin verilmedi

SAYGI İFADESİNİ SİYASİ BULDULAR

Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı’nın, geçen hafta vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına yaptırdığı ve Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında açmak istediği iki pankart, polis engeline takıldı. Polis, “siyasi amaç taşıdığını” iddia ettiği pankartların, Çarşı grubuyla ülkücü gruplar arasında gerginliğe neden olabileceği iddiasıyla toplandığını belirtti.

Beşiktaş-Galatasaray arasında önceki gün İnönü Stadyumu’nda oynanan futbol maçında şaşırtıcı bir durum yaşandı. Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı’nın üyeleri, maç sırasında “Türkan Saylan onurumuzdur” ve “Alkışlar Türkan Hoca için” yazılı pankartı açmak istedi.

‘Gözaltı’yla tehdit

Bunu fark eden asayişten sorumlu özel üniformalı polisler, siyasi içerikli olduğunu öne sürdükleri iki pankartı toplamaya başladı. Buna karşı çıkan Çarşı grubu üyeleri, polise direnmeye kalktı ancak gözaltına alınacakları söylenince geri çekildi.

Pankartların siyasi amaç taşıdığını ve Çarşı grubuyla alt kısımda oturan ülkücüler arasında gerginlik yaratmaması için toplandığını belirten emniyet yetkilileri, 5149 Sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da konunun net bir şekilde anlatıldığını, yapılan işlemin de bu kanuna uygun olduğunu söyledi.

Ülkücü taraftarların aynı stadyumda yerel seçim öncesinde bir maçta MHP Beşiktaş belediye başkan adayı Cennet Süzer lehinde pankart açtığını belirten emniyet yetkilileri, siyasi olduğu için pankartların toplandığını, polise direnen 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

‘TFF yetkilileri onay verdi’

Saylan’la ilgili pankartların polis tarafından kaldırılmasına şaşırdığını belirten İnönü Stadyumu’ndan bir yetkili şunları anlattı:

“Maçtan bir gün önce Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yetkililer gelip asılacak pankartları kontrol ederler. ‘Fair play’ kurallarına uygun olanlara izin verip ‘Diğerlerini asmayın’ derler. Maç gününden bir gün önce Beşiktaş ve Galatasaray’ın asacağı pankartlar da geldi. Hepsini açıp tek tek baktık.
Aralarında Türkan Saylan’la ilgili olan iki pankart vardı. Federasyon yetkilileri, ikisini de okudu ancak asılmasına engel olacak bir durum görmeyince ‘Tamam’ dedi. Biz de asılacak olanların içerisine aldık.

Maç günü pankartların bir çoğu asılmıştı. Emniyet mensupları da asılan pankartları siyasi ve asayişi bozacak yönde olup olmadığı konusunda inceliyor. Kendilerince uygun olanlara ‘Kalsın’ diyor, olmayanları da indiriyor. ‘Türkan Saylan onurumuzdur’ pankartının asılı olduğunu görünce kendi aralarında konuşmaya başladılar. Ardından da kaldırılmasına karar verdiler. Bu durumda ikinci pankart da asılmadan toplanmış oldu.”

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1098966&Date=26.05.2009&b=Saylan%20pankartina%20polis%20engeli&KategoriID=24&ver=12

 
Toplam blog
: 111
: 726
Kayıt tarihi
: 22.01.09
 
 

Adana doğumluyum halen bu kentteyim.. Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Deneme ve şiir yazıy..