Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Sbs

SBS sınavına giren tüm evlatlarımıza geçmiş olsun.

Herhalde hayatlarının ilk en önemli streslerini yaşadılar. Diliyorum ki hepsi istedikleri okulları kazanırlar. Hayatları boyunca hepsine başarı ve mutluluklar diliyorum

Anne- babalara da geçmiş olsun. Çocuklarının geleceği için ama hepsinden önce ,T.C. nin geleceği için yaptıkları bu maddi ve manevi çabaları inanın çok önemlidir.

Ülkemiz için çok önemli birşey yaptılar. En önemli yatırımı yaptılar. Hem gençlerimize, hem de daha önemlisi eğitime yatırım yaptılar.

İnanın eğitime yapılan yatırım , yatırımların en önemlisidir. Gelişmişlikte en belirleyici konu eğitime yapılan yatırım ve onun hem maddi hem de manevi miktarıdır.

Bunun en belirgin örneği herkesin bildiği Almanya konusudur. Bilindiği gibi 2. Dünya savaşında Almanya da taş taş üstünde kalmadı, milyonlarca insanını kaybetti, Savaş sonrası doğal olarak savaşı başlattıkları ve tüm bu kayıplara yol açtıkları için aleyhlerine olan  çok ağır şartlar içeren bir antlaşmaya da maruz kaldılar, ama bakıyoruz ki şu anda yine Dünya nın en gelişmiş ülkelerinden birisi Almanya dır.

Bu nasıl oldu? Hazine mi buldular? Hayır. Bunun nedeni savaş sonrası kalıntıları da olsa  toplum, eğitim seviyesi çok yüksek bir toplumdu. Bunun en önemli nedeni tamamen budur.

Yeter ki eğitimli bir topluma sahip olalım.

İkinci konu ise bu eğitimin içeriğidir. Bu içerik nasıl olmalı?

1--- Herşeyden önce adam gibi adam denecek şekilde bir insan yetiştirilmeli. Vicdanı olan, evrensel insani değerlere saygılı, insana saygılı

2-- Bilimsel düşünebilen, ama ilahi konulara da saygılı ve bilimin herşeyi açıklayamadığını da iyi bilerek, Kendi tercihini kendisi yapmış

3-- Mevlana nın " Kabiliyetsiz olmak bir kusur değil ama karaktersiz olmak büyük bir kusurdur." sözüne uygun kişiler yetiştirmek amaç olmalı. Bu özellikteki bir kişi asla bir vahşi kapitalist olamaz, asla emperyalizmi desteklemez.

      Maalesef şu anda, sadece ülkemizde değil, tüm Dünya daki en önemli sorunu bu söz çok iyi özetlemektedir.

Örneğin Afrika ülkelerini iliklerine kadar sömürüp, posasını atarken de size Demokrasi getiriyorum diyen sözümona çok insani ABD ve Batı rejimlerinin , böyle bir eğitim sistemine sahip olmadığını söylemek için çok zeki olmaya hiç gerek yoktur.

Avrupa ülkeleri ve ABD nin yaptıkları tamamen ,canavarca, vahşi kapitalist ve tam anlamıyla emperyalist kafaların bir ürünüdür. Düşünün ki tüm bu uygulamalar bu toplumların seçimle başa gelen en iyi eğitimli ve en zeki kişilerinin uygulamalarıdır.

Bu çok aşikar şeyleri görünce , Eğitim sistemimizin asla Avrupa ve ABD nin eğitim sistemini  almamasını hatta alınabilecek bazı konular varsa bile o konularda da çok itina göstermesi gerektiğini düşündürmektedir. Eğitim sistemimizi planlayanlara çok çok önemle duyurulur.

4-- İslamiyetten, özellikle Peygamberimizin yaşam döneminden, dört halifenin dönemlerinden, Mevlana , Yunus Emre gibi evrensel İslami düşünürlerden mutlaka yararlanılmalı, İslamiyeti çok çağdaş yorulayabilen Yaşar Nuri gibi isimlerden mutlaka istifade edilmeli ama Abbasi, Emevi dönemlerinden yararlanmak bir yana bu dönemlerden sistemimize sızan bilgileri bile ayıklayarak yok ederek yola çıkılmalıdır.

5--- Atatürk ün tüm fikirlerinden , her konuda istifade edilmeli, ama Atatürk ideolojisini ayırımcı bir dille yorumlayan düşünürlere dikkat edilmelidir.

6-- Mutlaka ve mutlaka İslami ve Atatürkçü düşünceleri kaynaştıran , çağdaş gençler yetiştirmek hedefimiz olmalı.

Umuyorum ki Ülkemiz için çok önemli olan Eğitim konusuna her sektörde gereken önem verilir.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..