Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '11

 
Kategori
Tarot
 

Seans-ül hayat

Seans-ül hayat
 

Wheel Of Fortune: Kader Çarkı (Major Arcana - Büyük Arkana)


İnanmayıp onsuz olamadığımız, tedirgin edip aynı anda iyi gelen, biraz karamsar, arada kısmetli, her kadının birinden birini az çok anladığı önemli bir konu bu. Hep bir ağızdan “Erkekler” diyorsunuz değil mi? Bir daha düşünün derim… 

Konu hakkında birçok araştırma yaptım, kafamdaki Tilkilere sordum, test ettim onayladım. Tüm haklarım saklı olup bu görüşlerin kişiden kişiye değiştiği yani yoruma açık olduğu unutulmamalıdır. 

Hala “Erkekler” mi diyorsunuz. Sizi aydınlatayım: Konumuz Tarot Falı. 

Nedir bu Tarot Falı? Tarihinin nereye kadar dayandığı belli değildir. Çok eski olduğu ve ehil kişiler tarafından uygulanması gerektiği bilinmektedir. Karışık bir örgüsü, bazen belirsiz bir yanı ve gizemli bir havası olan bu “geleceği ve hayatı görme yöntemi” tehlikeli de olabilmektedir. Önce seansı yapılacak kişi yani “Danışan” bir soru belirler. Bu soru, genel ve “sıradan” olmamalıdır. Örneğin, “Geleceğim ne olacak?” gibi bir soru çok geneldir ve seans bu soru üzerinden giderse verimli olmayacaktır. Danışan sübjektif, kendisini ilgilendiren ve tutarlı bir soru sormalıdır. 

Birçok “Cevap Alma Yöntemi” vardır. Bunların en yaygınları Kelt Haçı, Çapraz ve İlişki Açılımlarıdır. Kelt Haçı Açılımı’nda Danışan’ın yaşına göre bir “Belirleyici Kart” seçilir. Bunlar “Saraylı” adını verdiğimiz kart dizisinden oluşur. Bu kart, 40 yaşından büyük olgun erkekler için “Kral” grubundan, 20 ve daha büyük yaştaki kadınlar için “Kraliçe” grubundan, 20-40 yaş arası erkekler için “Şövalye” grubundan ve son olarak 20 yaşından küçük erkek ve kızlar için de “Prens” grubundan belirlenir. Belirleyici seçildikten sonra kartlar itina ile karıştırılır ve seans Danışan’ın kart destesini 3 kere kesmesi ve sorusuna odaklanmasıyla başlar. Soru Seansçı’ya söylenmek zorunda değildir, sadece ciddi konsantre olunması yeterlidir. Açılımın çeşidine göre kartlar Sol el ile seçilir. Danışan kartların konacağı pozisyonu Seansçısına anlatmalıdır. Bu da kartın ters mi yoksa olduğu gibi düz mü konacağını söylemesiyle gerçekleşir. Çünkü kartların ters veya düz çıkması tamamen farklı yorumlanır. 

Kartlar, açılımın cinsine, konulduğu konuma ve düz veya ters oluşuna göre soruya bağlanarak yorumlanır. Düz ve kitaba bağlı bir yorumlama şekli Danışan’ı tatmin etmeyebilir. Seansçı açık, sade ve düzgün bir dil kullanmalı, örnekleme yapmalı ve Danışan’ın anlamasını sağlamalıdır. 

Devamı mı? 

Sonra.... 

Saygılar Efendim… 

 
Toplam blog
: 58
: 883
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Tuti mucize-i guyem ne desem laf değil, çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil! Ne acayip... ..