Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Tarot
 

Tarota Nasıl Danışmalı?

Tarota Nasıl Danışmalı?
 

Geleceği bilmek, varoluşla süregelen bir merak.

İnsanoğlu bu merakını gidermek için bu güne kadar kesin ve etkili bir yöntem bulabilmiş değil. Ama vazgeçmiyor ve devam ediyor. Bu yöntemlerden biri de fal ve kehanet. Belki hurafe bunlar, belki de değil.

En etkili kehanet araçlarından biri olarak kabul edilen Tarot da çok eski çağlardan günümüze taşınmış bir gelenek.

Ben geleceğin tam olarak okunabileceğini sanmıyorum. Eğer bazı insanlar gerçekten kehanette bulunabiliyorlarsa, bu onların sahip olmalarına izin verilmiş bir hikmettir diye düşünüyorum.

Bu bakımdan, tarot söz konusu olduğunda da bunu geleceği açık edecek bir araç gibi kullanmaya çalışmaktan ziyade, yol gösterecek bir danışma yöntemi olarak benimsemenin daha faydalı olacağına inanıyorum.

İsteyen herkes de bu şekilde tarota danışabilir bence. Siz de meraklıysanız, piyasadaki tarot kitaplarından birini edinebilir ve kendiniz tarota danışabilirsiniz.

Zaman içerisinde, kartların genel anlamının dışında sizin için özel anlamlar da ifade etmeye başladığını fark edeceksiniz. Böylece, korkularınız ve beklentilerinizle yüzleşmeye başladığınızı, yolunuzu seçerken, tarot kartlarının da size arkadaşlık ettiğini göreceksiniz.

Bu çerçevede tarot açarken özellikle aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi öneriyorum.

Tarota saygı ve ciddiyetle yaklaşın. Bu bir eğlence aracı değildir. Ayrıca, içinizde bir şüphe varsa bu konularla hiç ilgilenmeyin. Tabii ki kartların sizi çarpacak hali yok, ama belli bir enerjiyi de gereksiz şekilde meşgul etmeyin.

Tarotu fal veya kehanet değil danışma amaçlı kullanın. "Evet" veya "hayır" cevaplarından ziyade, "nasıl" ve "ne şekilde" sorularını tercih edin. Size daha net cevap verdiğini göreceksiniz.

Olumlu veya olumsuz kartlarla ilgili hemen karar vermeyin. Tarot her zaman görünen anlamı içermeyebilir, asıl anlam daha derinlerde saklı olabilir. Bunun için biraz zaman ve dikkat gerekir.

Aynı konuda bir defada ikiden fazla açılım yapmayın. Aynı veya benzer soruları tekrar tekrar sormak kartların size sağlıklı cevap vermesini engeller. Tarotun sizinle dalga geçmesini istemezsiniz.

Belirli aralıklarla danışın. Tarot ne çok uzak geçmiş, ne de çok uzak gelecek için net cevaplar verebilir. Üç-dört aylık danışma dönemleri ideal sayılabilir.

Tarot açılımı yapacağınız zaman ve mekanı özenle seçin. Rahatsız edilmeyeceğiniz ve kendinizi iyi enerjilerle dolu hissettiğiniz zamanlarda, sessiz ve dikkatinizi dağıtmayacak mekanlarda açılım yapın. Size iyi geleceğini düşünüyorsanız, hafif bir müzik ve hoş kokular da bulundurabilirsiniz.

Hayatınızın kritik dönemlerinde tarot açmayın. Takvime bağlanmış ve sizin için önem arz eden, özellikle de olumlu sonuçlar beklediğiniz olayların arifesinde, bu konulara özel tarot açmayın.

Kritik açılımlardan sakının. Bunlar genelde, geleceğe ilişkin kartların kapalı tutulduğu ve sonunda danışanın iradesine bağlı olarak açılan veya kapalı bırakılan açılımlardır. Gelenekte, son kartın açılmasına karar verildiğinde, kartın sonucu kesinlikle tespit ettiğine inanılır. (örn. ölüm kartının, ölüm getireceği gibi) Böyle olumsuz bir düşünceyi zihninize kazımanın, ayrıca korku enerjisini de hayatınıza çekmenin alemi yok.

Her şeyden önemlisi, ne tarota ne de başka bir kehanet yöntemine gereğinden fazla anlam ve görev yüklemeyin.

 
Toplam blog
: 7
: 762
Kayıt tarihi
: 11.10.10
 
 

Üniversite mezunuyum ve halkla ilişkiler alanında çalışıyorum. Bununla birlikte bu güne kadar reiki ..