Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim yatırımları işe yaradı...

Aylardır beklediğimiz seçim günü geldi ve geçti. Hemen hemen hepimiz oyumuzu kullandık. Demokratik bir seçim oldu. Kavgasız, gürültüsüz, sakin bir seçim yaşadık. Millet kararını verdi ve AKP'yi tek başına iktidar yaptı. Buna herkesin saygı duyması gerekiyor ve şu an gördüğüm kadarıyla bu sonuç saygıyla karşılanmış durumda.

AKP'nin seçim yatırımları işe yaradı. Seçimden, yaklaşık olarak %46 oy aldı. Bu sonuç, AKP'yi sevindirdi. Tabii ki sevinecekler, çünkü bu onların en doğal hakkı. Bana göre bu gerçek bir zaferdir.

Bu zaferin yaşanmasına neden olan etkenleri biraz açıklayayım.

AKP aylardır, seçimde oylarını arttırmak için çalışıyordu ve gerçekten çok çalıştı. Bildiğiniz gibi hükümet olduğu için hazineden en çok para yardımı alan parti AKP idi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde de AKP'nin birinci parti çıkması ve belediyelerin çoğunluğunun AKP'nin elinde bulunması verilen oylarda etkili oldu. En zengin parti olduğu için, sokaklardaki bilboardlarda en çok AKP nin reklamları vardı. Ayrıca AKP yoksullara yakacak (kömür vs.), yiyecek (bulgur vs.) vs. yardımları yaptı. Verilen oylarda en büyük etken yoksullara yapılan bu yardımlardı. Zaten AKP oylarının yarısından fazlasını yoksullardan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bolgelerinden aldı.

Bu zaferde diğer partilerin de kötü politikalarının payı vardı. Kötü politika derken şunu kastediyorum. Diğer partiler yapacaklarını anlatmaktan çok, AKP nin yaptığı yanlış politikaları eleştirerek oy toplamaya çalıştılar. Ve bu eleştiriler sonucu AKP, halkın kafasında mağdur parti konumunu aldı. Türk halkı çok vicdanlı bir halktır. Düşeni kaldırır, mağdura yardım eder ve Türk halkı AKP'yi mağdur parti gördüğü için oyunu bu partiye verdi. Peki AKP gerçekte mağdur muydu? Bu sorunun cevabı hayır.

Son aylarda seçimle yattık, seçimle kalktık. Liderler birbirlerine karşı kimi zaman çok sert davrandı, kimi zaman da güzel görüntüler de ortaya çıktı. Liderler çok yoruldu, çok para harcandı. Öyle ya da böyle seçimden AKP galip çıktı. Millet AKP'nin görüşlerini fazlasıyla benimsedi.

Ben bu seçim sonucundan şunu anladım; Millet halinden memnun, çiftçi halinden memnun, köylü halinden memnun, esnaf halinden memnun, fındık üreticisi halinden memnun, Türkiye'de yoksulluk yok, açlık yok, işsizlik yok, terör yok, askerlik yan gelip yatma yeri değildir, K. Irak'a girmeye gerek yok, önce Türkiye'deki teröristleri bitirelim, sonra K. Irak'a gireriz, ülkenin dış ve iç borcu artmamış, kişi başına düşen borç artmamış, herkesin borsada parası var, kimsenin borcu yok, kısaca herkes halinden memnun. Paramız yok, işimiz yok, borcumuz çok, ürettiğimiz malları satamıyoruz, para kazanamıyoruz diyenler, aslında hallerinden memnunmuş.

AKP'nin işi bu dönemde artık eskisinden daha zor. Çünkü AKP mecliste daha fazla insanı temsil ediyor. Hemen hemen Türkiye'nin yarısını temsil ediyor. Seçimden önce verdiği sözler de yerine getirilmeli. K. Irak'a girme konusunda, askerle işbirliği içinde olmalı ve daha kararlı tavırlar sergilemeli. Askerii tepkiyi ve diplomatik tepkiyi sertleştirmeli. ABD'ye karşı, PKK konusundaki politikasını da sertleştirmeli. KKTC meselesinde, Annan planına benzer planları kabul etmemeli. Tabii biz her ne kadar şunu yapmalı, bunu yapmamalı desek te bunlar AKP'nin kendi insiyatifine kalmış birşey. Ülkeyi kötü de yönetse yapabileceğimiz pek fazla birşey yok. Çünkü ona tek başına iktidar şansını ikinci kez verdik. Umarım milletin her kesimini mecliste temsil etmeyi bu kez başarır.

Artık çiftçi, esnaf, memur, emekli, işsizler kısaca türk milleti hiçbirşeyden yakınmasın. Çünkü AKP var..

Yeni maclis vatana, millete, hayırlı olsun. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..