Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şehit olmak

Şehit olmak
 

Çocukluğumda askere gitmek o kadar ürkütücü değildi. Adam olmak için askere gidildiği dönemlerdi. Türk tarihi savaşlar dolu. Birinci dünya savaşı, arkasından Kurtuluş savaşı ve sonraki yıllarda Kore ve Kıbrıs savaşları. Yüzlerce, binlerce şehidin verildiği savaşlar. Bugünlere o canını veren şehitler sayesinde geldiğimizi kimse inkar edemez.
Savaşlarla geçen tarihimizin, cumhuriyet dönemi ile barışa, huzura geçmesi, dünyanın teknolojik kalkınmasıyla refaha ulaşması en büyük beklenti idi. Askerlik, Türk toplumunun vazgeçilmesidir. Vatani görevdir.
1990 larla başlayan Kürt meselesi, ülkemizin başına öyle bir bela oldu ki, son 20 sene içerisinde binlerce şehit vermemize neden oldu. Şimdi kimse oğlunu askere göndermek istemiyor. Vatan görevi olmasa göndermiyecek. Çünkü hergün şehit veriyoruz. Askere gitmek artık ürkütücü.

Bu iş nasıl çözümlenecek ?
Kanımca askeri harekatlarla, bu işin biteceği yok. İçinde bulunan ortam savaş hali değil. Terör, savaştan daha tehlikeli. ABD, bunun dersini aldı. ABD terörden korktuğunu gizlemiyor.
Dolayısıyla, askeri tedbirlerden çok, siyasi ve politik tedbirler ön plana çıkmalı. Güneydoğudaki çarpışmaların arkasında Kürt halkının olduğunu düşünmek saflık olur. Bir avuç zümrenin hakkından gelmek bu kadar zor ise, arka planda kimlerin olduğu, o kişilerin ne istediği, teröre niçin destek verildiği açık bir şekilde şehit yakınlarına anlatılmalıdır.
Asker, zor durumdadır. Bir taraftan vatan toprağını savunmak, savunurken şehit vermek ve bildiğini içine atarak susmak. Kolay değil. Bugün siyesetçiler konuşarak içini dökebiliyor, üstelik asker evlatlarını cepheye de yollamıyorlar. Ama çözüm, onların elinde. Dış politika onların elinde.
İsmet İnönü'nün o meşhur lafı aklıma geliyor.
İkinci dünya savaşının sonları "Doğru, ben sizi aç bıraktım, ama babasız anasız bırakmadım"

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..