Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şekerpare tatlısı

Şekerpare tatlısı
 

keyfiniz de şekerpare gibi olsun


Kalabalık misafirleriniz geldiği zaman bolca sunabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız bir tatlıdır şekerpare.

 

Malzemeler:

 

3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)

 

250 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)

 

1 su bardağı pudra şekeri

 

1 çay bardağı irmik

 

Un (hamur ele yapışmayacak dereceye gelene kadar koyulur)

 

1 paket vanilya

 

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

 

250 gram fındık

 

Şerbeti için:

 

4 su bardağı toz şeker

 

5 su bardağı su

 

¼ limonun suyu veya 3-4 tane ufak boy limon tuzu

 

Yapılışı:

 

Büyükçe bir kabın içine sırasıyla yumurtalar, yağ ve pudra şekeri, irmik , un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya koyularak hamur yavaş yavaş yoğrulur ve buz dolabında 15 dakika dinlenmeye bırakılır. 

 

Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılır ve elde yuvarlandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir, topların üzerine fındık koyulur.

 

Daha sonra şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecelik fırında pişirilir.

 

Daha önce hazırlanmış olan soğumaya yakın ılık şerbet bir kepçeyle, sıcak şekerparelerin üzerine dökülür ve tepsinin üzerine ikinci bir tepsi koyarak şekerparelerin şerbeti çekmesi beklenir.

 

Yarım saat sonra servise hazırdır, afiyet olsun.

 

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 

Sibel Koçarslan

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..