Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şekilli Bireyler Topluluğu (ŞBT) : Olağan günlerin hepsinde

Şekilli Bireyler Topluluğu (ŞBT) : Olağan günlerin hepsinde
 

Şekilli Bireyler Topluluğu’nun yüksek itibarlı, kartal kafalı sermayedarları, geniş kanatlı villalarında, kutupları üstten basık küre diyarının dikçe tepelerinde konumlanmışlar, elde ettikleri, küreselleşmeye yüz tutmuş kazançlarına kazanç katmak için, bilmem hangi noktaya dalış yapacaklarına karar vermişler; emirlerine aldıkları yakışıklı akbabaları, kamuoyunu yönlendirmesi için, öncü gruplar olarak kutupları üstten basık küre diyarının petrol renkli topraklarına göndermişler.

Şekilli Bireyler Topluluğu’nun olağan günlerinin hepsinde, o diyarın dudakları 4 köşeli, çeneleri oval olağan sakinleri, her akşam, üçgen televizyonlarının başında ses çıkarmadan oturmuşlar, hep aynı seyirde süren, şaşmaz formatlı magazinsel haberleri dinlemişler, magazinsel haberlerin dışında arada nasıl olduysa nereden çıktığı belirsiz şaşırtıcı cızırtılara homurdanmışlar, ancak, üçgen televizyonun üçgen kumandası sağ olsun, onun dokunmatik tuşu her zaman kurtarıcıları oluvermiş, köşeli kulaklarını gıdıklayan cızırtısız yayıncıklarını mutlulukla seyre dalmışlar. Sonra uyumuşlar, ertesi gün, sessiz sedasız işlerine gitmişler, yeri geldiğinde de magazinsel haberlerin yönlendirdiği şekilde, omuzları vatkalı, ağızları bakımlı, güldü mü şekli gülen o güleç yüzlü politikacılara hayranlıkla kulak vermişler. Köşeleri Parlak Sekizgen Omuzlu başkanlarına “sen çok yaşa” demişler.

Şekilli Bireyler Topluluğu’nun şekli şekilsiz bireyleri, olağan günlerin çoğunda şaşırtıcı ve cızırtılı seslerin içsel tepkilerine kaygılanmışlar, bu yöneliş onların, “şekilsizliklerini” iyice belirginleştirmiş, “ne oluyoruz?” diyerek bir oradan bir oraya belirsizce zıplamışlar, şekilli olağan bireylerin şaşkın bakışları arasında acayip şekilsizleşmişler. Şekilli bireylerin 4 köşeli, çeneleri oval olağan sakinleri “neler oluyor bu şekilsizlere, iyice azıttılar” demişler ama bir süre sonra olanları umursamamışlar, umursamadıklarını bile unutup gitmişler.

-
Görsel: Gift of Juliet Man Ray

 
Toplam blog
: 136
: 1494
Kayıt tarihi
: 16.02.07
 
 

Yaşam ışığını 1968 yılında Bafra’da gördü. İnşaat Mühendisi ve aynı sektörde yazılım geliştiren bir ..