Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '15

 
Kategori
Siyaset
 

Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya silah bırak çağrısı samimi mi yoksa PKK ile anlaşmalı mı?

Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya silah bırak çağrısı samimi mi yoksa PKK ile anlaşmalı mı?
 

Herkes bunu merak ediyor. Çünkü her iki halde iki ayrı durum ortaya çıkıyor. İlkinde HDP ve HDP’ye oy veren Kürtlerin önemli bir kesimi örgütle bağını koparmamış olsa bile PKK’nın ülkeyi iç savaşa götüren teröründen rahatsız. İkincisinde ise HDP+PKK ortaklaşa Türkiye’ye oyun oynuyor olabilirler

Aksini ispat edemediğimize göre bu çağrıları samimi olarak kabul etmek durumundayız da ben aslında yazılarımda başka bir şeyi dile getirmeye çalışıyorum ama insanlar pek katılmıyorlar. O da şu: Ben terörün sadece PKK kaynaklı olmadığını, ülkeyi savunuyor gibi görünse de devletin de barışı ve Kürt sorununun çözümünü düşünmeyerek biraz da yaklaşan seçime yönelik partisel amaçlarla gücünü de sınarcasına çözüm sürecini dayatmak için eylemlere kalkışan PKK’yı iyice savaşın içine çektiğini düşünüyorum.

İnsanlar şehit acısı ve milli duygularla bu önemli konuya dikkat etmiyor; devlet de terör yapıyor demiyor. Sen üç günde 1000 kişiyi öldürüyorsun. Örgütü yok edecek gücün de olabilir; ama sen bunu yapmamalısın. O dağlardaki çocuklar senin ülkendeki insanların çocukları. Canımız ne kadar yanarsa yansın yok etme siyaseti uygulayamayız.

PKK 30 yıllık davasından vazgeçip silah bırakmaz; siz de olsanız bırakmazsınız. Onların niyeti ne olursa olsun sizin niyetiniz barış olmalı. Siz Halepçe’de Kürtlerin üzerine bomba yağdıran Saddam mısınız?

Kerim Korkut’u assanız doğru söyler, ülke savunmanız kuşkulu. Kendi insanınızla savaş olmaz. Sizin yapacağınız savaş değil mücadele. Ben açık söyleyeyim dünya medyası da PKK ile bu denli savaşı gündeme getiriyor Kürt halkı da bunları okuyor duyuyor. Yarın öbür gün Allah göstermesin örgütüyle halkıyla topyekûn bize dönebilirler.

Bölgedeki manzara Kürdistan için nihai hamle görüntüsü verse de iç savaş ihtimali nedeniyle devlet biraz rölantiye almalı zaman kazanmalı. Araya seçim falan girer belki ortam soğur. Yani devlet terörle mücadele babında koruma pozisyonuna geçmeli. Sen adeta savaş gibi anne babaları ülkemizin vatandaşı olan 1000 kişiyi öldürürsen Allah göstermesin iç savaşın önünü açmış olursun.

İşte burada HDP gerçekten barış konusunda samimi olabilir. İhtiyatlı davranarak sen de barış de. HDP bu çağrıları Kandil’den, İmralı’dan bağımsız yapıyorsa halkın büyük bir kısmı da barışı destekliyorsa PKK yola gelecektir.  Kabul edelim ki artık gidilen bir mesafe var ve buradan geri dönülemez. Şu anda PKK ile savaşıyorsunuz. Bir milletle savaşır hale gelirseniz durum değişir. Hatta bu durumda HDP’nin hükümette yer alması bile faydalı olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..