Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 EKİM AYI Burç Yorumları

Semavii’den 2010 EKİM AYI Burç Yorumları
 

Terazi Burcu Ayı


Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Koçlar bu ay geçen ayki mücadelenin, gayretlerinin ardından tatlı bir yorgunluğa düşecekler. Kimisi de bir yorgun savaşçı hallerine girecek…

Bu ay da siz Koçlar için ilginç yıldız oluşumları var; yıldızlar sizin hareket sevdiğinizi bildiğinden olsa gerek, sizi eylemsiz bırakmaya gönülleri razı olmuyor.. Gene hareket var, eylem var ama bu sefer gözlerden ırak olacak... Kapalı ev dediğimiz 8.ve 12.evde çok güzel yıldız birikimleri size umulmadık sürprizler getirecek gibi...

Kiminiz gözden ırak bir aşka yelken açacaksınız, kiminiz gizli hayranlık durumlarına şahit olacaksınız, “gizli hayranlarınızın” artacağı bir aya tanık olacaksınız.

Kiminiz de gizli yürütülen para hesapları ile son derece önemli kazançlar elde etmeye odaklanacaksınız.

Bu ay zevkleri gözlerden ırak ortamlarda sevdiğinizle veya eşinizle paylaşacaksınız. Güzel, tutkulu anlar olacak. İşler yolunda gidecek gibi yalnız dikkat etmeniz gereken zamanlar da olmayacak değil. Kova burcundaki Neptün Ekim 2. ve 3. haftası Akrepte seyreden Marsa sert enerjiler gönderecek; bu da aklın körlüğü demektir bir yerde.

Yani, bu zamanlar aklınız başınızda olmayacak gibi, isteklerin ve tutkunun ağır basması sağlıklı düşünmeyi engelleyecek ve hata yapmaya müsait olacaksınız. Bu bazı yanılgılar yaşayabilirsiniz demektir, ayrıca belki de başka zaman dikkatinizden kaçmayacak bir durumu es geçmeye meyilli olacaksınız ama benden tavsiye, es geçmeyin, bu sert açının yaptırdığı yanılgı döner dolaşır sizi vurur. İsteklerinizi yaşarken, akıl kanalını da açık tutun derim, hele bahsettiğim haftalarda daha temkinli gidin derim, en azından ciddi kararlar almayın, kesin yargılarda bulunmayın.

Aynı dönem sağlık için de risk taşımakta; ilaç, gıda zehirlenmesi, bulaşıcı bir hastalığa karşı kendinizi koruyun ve evde herhangi bir aletiniz bozuksa ihmal etmeyin derim. Kimyasal ve elektrikli şeylere dikkat edin derim. Kalbinizi de fazla yormayın.

Aynı dönemde Terazi burcundaki transit Güneşin Neptün’e olumlu açısı sizi olası yanılgılardan koruyacak olumlu çıkış noktaları olacağını müjdeliyor. Bu sağlığınız için de koruyucu bir açı.

Bu çıkış noktası dediğim şey; bir dosttan gelecek bir destek olabilir, belki de bir sorun, şerden hayır doğar misali yeni bir çözüm kapısını beraberinde açabilir, yani olası bir yanılgı veya olası bir sorun sizi bir hedefinize de ulaştıracak hamleyi yaptıracak gibi görünmekte.

Bu ay sanki ya sizin yatırım hesabınızdan önemli bir para çıkışı olacak daha büyük ve olumlu bir yatırım amacı için ya da sizin para hesabınıza önemli bir para girişi olacak. Bu para sanki beklenmedik yerden gelen ya da havadan gelen bir para gibi. Beklenmedik para şansına açık bir ay geçireceksiniz.

Kiminiz belki daha büyük para tahmin ederken daha az alabilirsiniz ama sonuçta havadan gelen, önceden beklenmeyen bir şey olduğu için sizi memnun edecek. Kiminizi de gerçekten önemli bir parasal kısmet bekliyor. Bu para gelecek planlarınızı daha cesur yapmanızda size güç ve umut verecek.

İş ve girişimle uğraşan Koçlar sanki “iyi lokma” cinsinden iyi bir müşteri kapmanın mutluluğunu yaşayacak gibi. Para kasanızı dolduran güzel girişimlerin somutlaştığı bir ay olacak.

Kimi Koçlar işle ilgili uzak amaçlar planlama aşamasında. İşinde bazı köklü değişimlere ihtiyaç duymaya başlamışlar. Ancak henüz konjonktürün hazır olmadığını söyleyebilirim, ama tam hazır olmadan yaşanabilecek gelişmelere de hazır olun derim, yıldızlar bir süre sonra kestirilemez sürprizli enerjiler oluşturacaklar gökyüzünde. Yani, bazı gelişmeler daha erken başlayabilir ve sizin istediğiniz yönde değil de bambaşka yollardan sürpriz değişimler olabilir.

Kimi Koçlar bu değişimi başlatmak adına yeni işbirliği, ortaklığa adım atmayı düşünecek. Hatta geçen ay bunu gerçekleştiren de olabilir ama bu ortaklık beklenmedik gelişmeler yaratabilir, ortak olarak anlaştığınız kişinin sizden daha güçlü, sizden daha tecrübeli olması sizi belki ikinci plana atabilir bir süreliğine, bir süre onun dediğini dinlemek gerekebilir ama bu yaşanması gereken bir süreç.. Bir süre sonra siz de sesinizi duyurmaya, dediklerinizi dinletmeye başlarsınız.

Ayın sonlarında küçük bir seyahate ne dersiniz?... Sizin için iyi gelecek kısa bir yolculuk söz konusu...

Yatırım evindeki güzel yıldız oluşumları bana bazı Koçları sürpriz bir mirasla ilgili güzel bir haberin beklediğini söylüyor.

Yaratıcı işlerle uğraşan Koçlar bu ay inanılmaz güzel, yaratıcı çalışmalar yapacak, çok güzel eserler, ürünler ortaya çıkaracak. Yaratıcı enerjiyle dolduğunuz, ilham dolu bir ay olacak.

Yukarıda bahsettiğim Ekim ikinci ve üçüncü hafta, borsa vs gibi spekülatif yatırımla uğraşanlar için riskli bir dönem, yani, ilginç bir dönem olacak, ya ciddi para kaybı ya da ciddi bir altın vuruş olabilecek bir dönem. Artık bu sizin ustalığınıza ve şansınıza kalmış...

Aşka gelirsek; gerek evliler gerek sevgilisi olanlar için yukarıda dediğim gibi, gözlerden ırak, romantik günler bekliyor. Romantizm bazen yerini tutkuya bırakacak gibi… Yine yukarıda belirttiğim tarihlerde biraz temkinli gitmekte fayda var, bazı kıskançlık durumları veya partnerinizin cinsellik yönünden aşırı talepleri sizi kızdırabilir veya tam tersi sizin beklentiler, istekleriniz onu kızdırabilir. Böyle zamanlarda saygı ve özen gerekir karşılıklı ve kafa karışıkken önemli konuları konuşmayı uygun bir zamana ertelemek gerekir.. Her şeye rağmen sevginin büyüyeceği, sıcaklığın artacağı bir ay olacak...

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Bu ay hem enteresan hem garip bir ay olacağa benzer sizin için; şaşkınlık ve sürpriz, sevinç ve üzüntü, kızgınlık birbirini takip edecek gibi…


Kimi Boğalar gerçekten epeydir istediği ve büyük emekle gerçekleştirmeye çalıştığı bir amacına, bir hedefine ulaşmada sürpriz görüşmeler yaşayacak, sürpriz adımlar atacaklar. Siz insanlara değil, insanlar size ulaşacak gibi, hedefinize yaklaşmak adına hayli ilginç iş görüşmeleri olacak gibi.

Ancak tepenizde esen dumanlı hava hala ortada iken, yolunuzu görmenizi engellemekte. Tam olacak derken, beklemede kalmanız, yaklaştım derken, başka yerden girişim olanakları çıkması sizi şaşırtmaya devam etmekte. Kısacası bazı şeylerin hala havada kalması sizi zorlamakta ama yıldızlar böyle istiyor, adım adım gitmeniz gerekiyorsa öyle yapacaksınız, başka yolu yok.

Önemli olan ne istediğinizi bilmek, hedef ve amacınızı net belirlemektir, bunu da başarmış durumdasınız, yolunuzu belirlemiş durumdasınız. Bu yoldan asla sapmayın, asla vazgeçmeyin çünkü bu sizin doğru idealiniz, gerçek bir hayaliniz. Yıldızlar sadece amaca giden yolda bazı engeller, gecikmeler yaratıyor, varsın yaratsın..

.Engellerden en büyüğü sanırım resmi özellikte olan önemli yasal işler. Yasal yoldan hazır olmayan durumlar mevcut yani. Bir de sanırım mesleki geleceğinizi netleştirmenizi engelleyen hayat koşulları... Bunlar bir süre sonra değişecek, konjonktür değişecek adım adım merak etmeyin...

Bu ay dostu, düşmanı tanımak için ilginç olaylar yaşayacaksınız. Sosyal ortamlardasınız, kendinizi göstereceğiniz sosyal ve iş ortamlarındasınız. Dikkatleri çekeceksiniz. Bir güç elde etmişsiniz geçen aydan veya bu ay elde edeceğiniz bir güç bazı kıskançlıkları çekecek. Kıskanç kişiler rengini belli edecek ani tepkiler verecek gibi. Sizi şaşırtacak bu beklenmedik kıskançlık.

Ancak sezgileriniz çok güçlü bu ay, bundan dolayı çok da şaşırmayacaksınız, yani tahmin ettiğiniz bazı şeylerin gerçekleştiğini göreceksiniz. Yani, “biliyordum böyle yapacağını” dedirten şeyler yaşanacak.. Ve bunların üzerinde durmayacaksınız fazla çünkü bu ay bazı sosyal ortamlarda verimli, kendinizi göstereceğiniz ortamlarda olmanız sizi daha dolu, daha faydalı şeylerle uğraşmaya sevk edecek.

Bazı Boğaların bir ödül alması söz konusu. Sanki yaratıcı işlerde çalışan veya topluma yönelik işlerle uğraşanlar, bu ay topluma hitap edecekleri eylemler içinde olacaklar ve saygı ve ilgi görecekler, kiminiz de somut bir ödül sahibi olacaksınız gibi.

İşte sizi rahatsız eden bazı konular su yüzüne çıkıp tartışıldıktan sonra bazı düzelmeler olacak ve bu sizi memnun edecek. İşteki disiplin ve bazı kısıtlamalar bu ayki yıldız açılarının etkisi altında, belli bir çözümün ardından rahatlatıcı bir sürece girecek. En azından sizi memnun edecek gelişmelerle üzerinize binen kısıtlamalar belli oranda azalacak. Bazı şeyler de korktuğunuz gibi olmayacak.

Bu ay ideal, dostlar ve evlilik, ilişkiler evinde oluşan güzel enerjiler size neler getirecek acaba?... Bu ayın en önemli gelişmesi bu konularda olacak gibi…

Bu güzel yıldız etkileri altında, rüya gibi güzel günler de yaşayacaksınız kafanızı karıştıran olaylar da.. Ancak hayallerin gerçekleşmesi ile hayal kırıklığı birbirine karışacak gibi.. Bu durum özellikle duygusal ilişki yaşayanlar için daha bariz olacak. Tam bitti derken, yeniden bir araya gelme söz konusu olacak, kafanızı ve duygularınızı karıştıran olaylar sizi epeyce sürükleyecek. Sonuç ne olacak şimdiden bir şey söylemek zor ama bu bir yerde ilişkinizi test eden bir aşama olacak. Bence sonuca bağlanması belki de gelecek senenin ilk aylarını bulacak…

İdeal bir aşkı bulduğunuzu, aradığınız kişiyi bulduğunuzu düşündüren şeyler yaşayan Boğalar, bu ay bu düşüncelerinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu yaşayarak görecek. Kimi Boğalar ilişkiyi daha yakın, daha sıcak bir boyuta taşıyabilecek. Sevgilinin ilgisini bol bol tadacak, şımartılacaksınız. Ve sevildiğinizi görmekten mutlu olacaksınız. Bu ay evlilik adımı atmak için şartlar el vermese de, ilişki bu zemine kayacak gibi.

Kimi Boğalar kıskançlık durumları ile karşılaşacak, açık rekabet, açık çatışma yaşanacak. Bu vesileyle kişilerin gerçek niyetlerini açık bir şekilde göreceksiniz.

Bazı kırgınlık, küskünlükleri düzeltmek için iyi bir zamanlama. İnsanlarla ilişkileriniz daha sıcak ve canlı olacak. Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle beraber canlı sosyal ortamlarda bulunacak, sanatsal vs aktivitelere katılmaktan keyif alacaksınız.

Bu ay aşkla meşgulsünüz sevgili Boğalar. Aşk yoğun bir şekilde hayatınızı meşgul edecek. Evli olanlar eşiyle, sevdikleriyle mutlu, eğlenceli ortamlarda bir araya gelecek. İlişkileriniz daha sıcak olacak, özlem gidereceksiniz kimi yakınlarınızla.

Para konusuna gelirsek; iş girişimleri için iyi bir ay, yalnız, para gelmesi için zaman gerekir. Daha önce planladığınız ama şartlardan dolayı henüz tamamlayamadığınız iş girişimleri, iş görüşmeleri için verimli ve şanslı bir ay. Ancak bu girişimlerin paraya dönüşmesi biraz zaman alacak gibi.

Bu ay Boğalar için hem kartların açılacağı hem bazı şeylerin havada kalacağı bir ay. Olaylar, insanlar netleşecek ama bu her şeyi çözmeyecek, bazı şeyleri daha da karmaşık veya belirsiz bir hale getirecek, yıldızların sizden ne istediğini anlamakta zorlanacaksınız. Siz siz olun bu geçici kafa karışıklığına takılmayın, yaşayacağınız olayların sadece idealiniz, hayaliniz yolunda elinizde nelerin olduğunu daha iyi görmenizi sağlayacağını düşünün. Ne için daha erken, ne için zaman olgunlaşmış vs bunları iyi anlayacaksınız. Ve dediğim gibi idealinizden, amacınızdan asla vazgeçmeyin..Boğalar bu ay teklifler alma konusunda yıldızlar size karşı bonkör, kiminiz aşk, ilişki teklifi, kiminiz iş teklifi alıp mutlu olacaksınız…

Bu ay düşmanlık, kıskançlık da göreceksiniz ama aynı zamanda dostları da yanınızda bulacaksınız.

Kimi Boğalara yurt dışı kapısı iyice açılmış. İş veya gezi vesilesiyle bol bol gezmeler başlamış bile. Yurt dışına yerleşme düşüncesinde olanlar akıllarında bu düşünceyi tutsa da, henüz şartların olgunlaşmadığını düşünecek..Taşınmak için uygun bir ay olacak.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

İkizleri hareketli günler bekliyor...

Öncelikle bazı hedeflerinizi tamamlamak için koşulların giderek sizden yana döndüğünü söyleyebilirim. Bazı pürüzleri gidermek, bazı düğümleri çözmek, sorunları bir çözüme kavuşturmak için uygun bir ay.

İş yerinde koşturmaca ve bazı haklarınız için mücadele etmeniz söz konusu ve istediğinizi koparacaksınız yetkili kişilerden.

Gündelik hayat ve iş yerinde koşturmaca bol olacak, işleri halletmenin tatlı yorgunluğunu yaşayacaksınız. Sevdiklerinizle, geniş aile ile bir araya gelecek, mutlu ve sıcak sohbetler yapacaksınız. Bu arada varsa kırgınlık yakınlarınız arasında bunu düzeltme imkanı bulacaksınız.

Kimi İkizler işte daha önce elde edip de kaybettiği koşulları geri isteyecek bunun için harekete geçecek ve istediğini elde edecek gibi.

Bu ay bazı yasal işleri olanlar, tam bir engel çıktı derken, başka yerden yardımlarına koşan güzel bir desteği yanlarında bulacaklar. Yasal işlerin lehinize gelişmesi mutlu edecek sizi.

Parasal bakımdan bereketli bir ay olacak gibi. Ancak, bu arada, bazı hesapları ayırmak, bazı yatırımlardan, var olan gelirden bir fedakarlık da söz konusu gibi. Yani, işte parasal kazanç iyi iken, bazı ortak hesaplarda bir hesaplaşma, bir hesaptan, yatırımdan falan vazgeçme söz konusu gibi. Bu kısa vadede size karşı gibi bir durum gibi gözükse de, uzun vadede isteğiniz, beklentiniz yönünde gelişme olacak, o yüzden merak etmeyin derim. Uzun vadede isteğinize ulaşacaksınız, sadece sabretmeniz ve çabalarınıza devam etmeniz gerekecek.

İş yerinde veya bir yolculukta yaşanan bir aksilik sizi bazı günlük şeylerden uzak tutabilir. İşte ve yolculukta ve evde küçük kazalara karşı dikkatli olun derim.

Sağlık sorunu ile ilgilenen İkizler tedavi için bazı zamanlar aksilik yaşasa da, iyi bir sonuç alacağı sağlık desteğini bulma imkanı bulacak. Belki bir hastane veya doktordan tatmin edici bir cevap alamayınca, kendinize yeni bir hastane veya doktor bulacaksınız ve sorununuzu çözüme kavuşturacaksınız. Kimi İkizler ani bir ameliyat geçirmek zorunda kalabilir ama korkmayın hastalıktan kurtulmanız için gerekli bir ameliyat olacak gibi. Belki biraz hastanede yatmanız da gerekebilir.

Geçen ay dikkatiniz aşkta ve sizi mutlu eden tatil, sosyal aktivitelerde idi ancak bu ay ilgi ve uğraş alanları değişmiş gibi. İş ve yasal işlerle ilgilenmektesiniz, kiminiz de sağlığınızla...

Transit Güneş’in Terazi burcunda olması ve Merkür’ün de Teraziye geçmesiyle, bazı sert yıldız açılarına rağmen, olayların beklentilerinize uygun gerçekleşmesi veya ilerlemesi mümkün olacak. Çünkü gözünüz açılmış, artık ne istediğinizi iyi biliyorsunuz.

Parasal veya başka bir sorun yaşamış olan İkizler belki de bu kaybedilen arayı telafi etmek şansını elde edecek bu ay. Yasal başvuruların olumlu sonuçlanmasına yol açan yıldız oluşumları size bu konuda umut verecek.

Aşk konusuna yeniden gelirsek; bu ay dikkatinizi aşktan uzaklaştıran günlük uğraşlarınız olacak. Ama yine de, güneşin parlak ışınlarının içinizi aydınlatacağı günler de yaşayacaksınız aşkta.

Yavaş yavaş yıldızlar sizi eski sosyal aktivitelerden uzaklaştıracak, başka uğraşlar hayatınızı meşgul edecek. Daha anlamlı, daha köklü işlerle, uğraşlarla ilgileneceksiniz. Belki de bir aktivite işiniz haline gelecek, daha ciddi bir boyuta taşınacak.

İş başvurusu düşünen İkizler için tam zamanı. Daha önce başvuru yaptığınız bir yerden olumlu cevap alıp sevinebilirsiniz ayrıca.

Yıldızlar yavaş yavaş size yeni sorumluluklar yüklüyor. Bu da hem günlük hem sosyal hayatınıza bazı değişiklikler getirmeye başladı şimdiden.

Ya sizin ya da bir yakınızın bir sağlık sorunu acil bir çözüm gerektirebilir.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Bu ay genel olarak sizin için iyi bir ay gibi görünmekte sevgili Yengeçler…

Yıldızların önce gergin ama arkasından iyi enerjiler ile bir araya gelmeleri sizin için güzel gelişmeleri müjdelemekte..

Her şeyden önce bu ay, sevdiklerinizle bir araya gelmek, özlem gidermek için, sosyal, eğlenceli ortamlarda bir araya gelmek için güzel bir ay. Zaten siz de bu ay kendinizi biraz dışarı atmak isteyecek, dost ortamlara gireceksiniz.

Kimi Yengeçler için ise, kesinlikle bir aşk ayı olacak gibi. Havada güzel bir aşk kokusu alıyorum…

Kimi Yengeçler tatile doymamış anlaşılan.. Sanki su veya hava yolu ile yapılacak güzel bir geziye katılacak ve çok eğleneceksiniz. Sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel bir tatil, güzel bir gezi olacak.

Gerçekten favori yıldız açıları sizi bu ay her şeye rağmen mutlu etmeye kararlı. Bir dost ortamında veya bir sosyal ortamda bir anda hayli ilginç bir teklif almanız mümkün. Bu teklif kiminiz için bir iş kiminiz için bir aşk teklifi olacak gibi.

Evlilik düşünen ve ilişkisi olan Yengeçler için bu ay tam zamanı gibi. Hafızalarda kalacak muhteşem bir düğünle dünya evine girebilirsiniz. Belki şu an koşullar evlilikle ilgili bazı sorunlarınızı havada tutuyor olabilir ama yıldızlar sanki bu evliliğin olmasından yana.

Öte yandan, bazı Yengeçler için bir ayrılık da söz konusu sanki. Belki bir iş dolayısıyla mekan değişimi söz konusu belki de aileden birinin uzaklara gitmesi söz konusu. Belki de vatani görev için gidecek bir kardeş olabilir..

Evli ve çocukları olan Yengeçler çocukları ile ilgili güzel ve sürpriz gelişmelere hazır olsunlar. Çocuğunuzun eğitim veya iş için yurt dışına çıkması veya uzaklara gitmesi veya bir yerlerden ödül almasıyla gurur yaşamanız söz konusu.

Daha önce bahsettiğim gibi, sizi eve bağlayan bazı durumlar gelişti. Kiminiz aileden birine bakmak durumunda kaldınız, kiminiz başka türlü aile sorumlulukları ile meşgul olmaya başladı. Bu sizi biraz sıkmış olsa gerek ki, bu ay kendinizi dışarı atmak isteyeceksiniz, bunun için sosyal ortamlarda bulacaksınız.

Kimi Yengeçler eşiyle arasındaki problemi çözmek için eşin ailesinden beklenmedik bir destek alacak ve bununla mutlu olacak. Bu arada, eşin sağlık sorunu da ortaya çıkabilir ama ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum.

Aile içinde para ile ilgili güzel planlar yapılacak ve bir birlik sağlanacak. Evli Yengeçler eşinin alacağı bir ani teklif veya bir girişim fırsatı ile evdeki maddi koşulları daha iyi bir seviyeye çıkarma şansı ile mutlu olacak. Bu fırsat evle ilgili güzel planları hayata geçirme gücü verecek size.

Bazı eski dostlarla karşılaşma, bir kavuşma yaşanacak ve bu sizi biraz eskilere götürecek.

Para konusunda iyi bir ay, verimli ve sürprizli. Gerçekten piyango gibi bir gelişme para getirecek gibi size. Bu arada halledilmesi ve sonuçlanması gereken resmi veya yasal işler için uygun bir ay, bence işlerinizi halletmek için kolları sıvayın.

Barışçıl, huzurlu bir ay genelde. Sadece ayın ilk günleri biraz gerginlik var. Onu da aşmanız uzun sürmez. Bu arada varsa küskünlük aşılması da çok mümkün olacak. Kalplerin ısındığı bir ay çünkü.

Aşka geri gelirsek; bu ay kesinlikle bir aşk ayı. Yıldızlar sizi mutlu etmek istiyor. Mutlu şeyleri sevdiklerinizle, özellikle de sevgiliniz veya eşinizle paylaşmanızı istiyor. Duygularınızın coşacağı, sevgiyi alıp-vereceğiniz bir ay. Kalbi boş olan Yengeçler her an karşılarına çıkacak birine hazır olsun. Aşk bacayı sarabilir.

Yaratıcı çalışmalarla kendini gösteren Yengeçler alacakları iltifat ve ödüllerle sevinecek ve kendileriyle gurur duyacaklar.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Öncelikle yine para konusu, hem de önemli para meseleleri gündeminizi bu ay da işgal edecek...

Bazı yazılı anlaşma veya kontratlar görünüyor. Belki kredi talebiniz olacak, belki ödenmesi gerekli acil banka borçlarınız var, bu tür borç, yatırım konularını bu ay hızlı bir şekilde toparlayıp sonuca gitmeye yöneleceksiniz. Her şeye rağmen parada şanslı, bereketli ve bol harcamalı bir ay olacak.

Kısa veya uzun yoldan gelecek güzel haberler bazı beklentilerinizi gerçekleştirme yolunda size umut verecek. Özellikle bir erkekle görüşme size umut verecek. Bu kişi belki aileden belki dışarıdan ama tanıdık biri.

Evdeki harcamalarda ölçüyü biraz aşıyorsunuz, bu da daha ileri vadeli planlarınızı ertelemek veya iptal etmek zorunda bırakabilir. Eve, evi süslemeye fazlaca dalmanız diğer önemli konuları ihmal etmenize neden oluyor. Neyse ki Terazi burcunda olacak Güneş sizi asıl önemli konulara çevirecek.

Aslanların ailesine vereceği bir sürpriz olsa gerek. Bu kimi Aslanlar için bir hamilelik haberi olabilir, kiminiz için güzel bir yatırım haberi olabilir. Evde bir kutlama var, sevdiklerinizle, yakınlarınızla bir araya gelip önemli bir şeyi kutlayacaksınız. Bu ay daha çok evde olmak, evde yakınlarınızı ağırlamak veya misafirleri ağırlamak ve evde mutlulukları paylaşmak söz konusu.

Korkularınızı bertaraf edecek güzel gelişmeler içinizi rahatlatacak. Bazı şeylerin artık istediğiniz gibi gideceğini görmeniz sizi mutlu edecek.

Gelecek sene olası mekan değişiminin işaretlerini bu ay alabilirsiniz. Sanki bazı olaylar sizin kafanızda yol, mekan değişimi planlarını harekete geçirecek, belki henüz kafada doğacak planlar ama somut olayların harekete geçireceği türden… İlk işaret fişekleri yanıyor bu ay.

O yüzden sanırım şu an yaşadığınız mekana gereğinden fazla harcama yaptığınızı anlayıp frene basacaksınız.

Yatırım bakımından güzel gelişmeler olmakla beraber aklınızı ikileme koyan gelişmeler ne yapacağınızı bilemez hale getirebilir sizi ama dediğim gibi alacağınız bazı güzel haberler sizi daha çok gelecek zamanda olası bir mekan değişimine uygun yatırım planına sevk edecek. Kafanız haberlerle netleşecek.

Sürpriz görüşmeler olacak bol bol. Bu ay gerçekten özellikle karşı cinsten güzel geri dönüşler alacaksınız. Bir anda ilginin odağı olmaktan mutluluk duyacaksınız. Hatta aklınız şaşıracak, ezberinizi bozan öte yandan sizi mutlu eden görüşmeler bunlar.

Aşk konusu ilginç bir seyir almakta… Yani, öyle ki, hayal kırıklığı beklediğiniz bir yerden hayalinizi gerçekleştirme umudu veren güzel jestler, teklif veya haber alabilirsiniz, ve tam tersi emin olduğunuz yerden bir hayal kırıklığı veya beklediğinizin tersi bir haber alabilirsiniz. Öyle veya böyle sizi mutlu görüyorum genellikle aşk konusunda.

Bu ay her ne yaşayacaksanız, bu yaşadıklarınızın sizi gelecek sene başka bir hayata taşıyacağını sezeceksiniz. Bir şeylerin geride kalacağını, yeni bir hayata adım atmaya yakın olduğunuzu anlayacaksınız.

Çok önemli bir beklentinize ulaşmanız an meselesi. Bu kiminiz için bir girişim, bir iş planı, kiminiz için önemli bir yatırım, kiminiz için önemli bir işbirliği teklifi, kiminiz için ise, kalıcı olabilecek bir aşk sinyali.. Ve kiminiz için bir bebek hayali.. Haydi hayırlısı…

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Başaklar bir toparlanma sürecine girmiş durumda, hem maddi hem diğer alanlarda..

Para ile meşgulsünüz genellikle. İşte beklentileriniz gerçekleşmekte her geçen gün ve siz de yavaş yavaş işteki pozisyonunuzun güçlendiğini ve bunun maddi getirilerinin giderek artacağını görmeye başladınız.

Gerçi Satürn Terazide para evinize yerleşmiş durumda, tam tersi, parada kısıtlama başladı diyebilirsiniz. Kabul etmekle beraber bu kısıtlamanın aslında parasal büyüme ile yatırım hesaplarınızı büyütmekten kaynaklandığını söyleyebilirim. Yani büyüyen pastayı daha akıllı yerlere yatırmak adına bir kemer sıkma dönemi başlamış sizde...

Bu ay işle ilgili başvurular yapmak, işbirliği için anlaşmalar imzalamak için güzel bir ay, tabii temkini de elden bırakmamak kaydıyla. Çünkü Akrepte yerleşen Mars ve Venüs güzel anlaşmaların müjdecisi olmakla beraber, hem Mars’ın gelecek ay Yay burcuna geçeceğini hatırlayarak hem de Neptün’ün Kovadan Akrepteki Mars’a negatif enerji gönderdiğini dikkate alarak anlaşmalara imza atmak gerekir. Bu negatif enerjiler bir anlamda aslında kötü enerjiler vermiyor sadece size çok boyutlu düşünme uyarısı yapıyor. Bir şeye fazla dalıp ona önem verirken bir başka şeyi es geçmemenizi hatırlatıyor çünkü es geçilen şey daha sonra o anlaşmaların hayata geçmesinde bir engel teşkil edebilir…

Sevgili Başaklar, bu ay kiminiz aileden bir yakının kiminiz de kendinizin bir mutlu anını aileniz ve sevdiklerinizle paylaşacaksınız gibi. Kimi Başaklar da iş arkadaşlarıyla sosyal bir ortamda bir kutlama yapacak sanki.

İşte ve sosyal hayatta arkadaşlıklarınızın canlandığı, arttığı ve popüler olduğunuz bir ay. Ve insanlarla mutlu ve heyecanlı şeyleri güzel sosyal ortamlarda paylaşacaksınız. Bu ay kabınıza sığmayacaksınız. Mekan içinde bir yerlere gitmek veya kısa yolculuklarla yorgunluk atmak, yükselen enerjinize uygun tempoda gezintiler yapmak, eğlence ortamlarında eğlenmek isteyeceksiniz.

Sağlık konusuna bakarsak, bazı sebebi belli olmayan gibi görünen aslında stres ve endişe kökenli alerji tarzı rahatsızlığınızı tedavi ettirmek isteyecek, bir doktora başvuracaksınız. Belki de epeydir düşündüğünüz ama boş verdiğiniz bir durumdu ama sanki içinizden bir ses şimdi çözmenin, korkuyu aşmanın zamanı geldi, diyor.

İş sahibi olan Başak ların ticarette güçlendiği bir ay olacak. İşlerini genişletmek, hazırladıkları projeleri uygulamaya koymak için elverişli bir zaman. Ancak dediğim gibi, uzun vadeli projeler daha yavaş gitmeli, kısa ve daha az riskli ve iyi planlanmış projeleri hemen devreye sokabilir, ve ihtiyacınız olan işbirliğini çok çabuk elde edebilirsiniz. Bu konuda önemli dostların maddi veya başka türlü desteğini yanınızda bulacaksınız hatta dostlarınız sizi iteleyecek diyebilirim.

Yeni işe girmek isteyenler için de güzel bir ay, itibarlı ve güzel bir ortamı olan önemli bir iş yerinden olumlu cevap alıp sevineceksiniz gibi. Kiminiz de yapmış olduğunuz resmi başvuruların olumlu sonucunu alıp işe hevesle başlayacaksınız.

Gene bu ay birden iş kolik olmaya meyillisiniz ama neyse ki içinizden taşıp gelen sevinç ve neşe dalgası sevdiklerinizle eğlenmek, mutlu anları paylaşmak için de yeterli enerjiyi sağlayacak size. Farklı ortamlar içinde, farklı insanların beğenisini kazanmak da ayrı bir enerji dopingi olacak bu arada.

Ayın negatif alanlarına bakacak olursak; iş yine maddi konuya geliyor. Evet, güzel ve umut verici gelişmelerle işi büyütme, yatırım hesaplarını büyütme ve planları devreye sokma var ama bazı parasal kaynakların istediğinizden geç gelmesi veya az olması sizi biraz bağlayacak. Bunu aşmak için yaratıcı ve pratik zekanızı kullanmak, başka yollar veya kaynaklar bulmak durumunda kalabilirsiniz.

Ayrıca gelecek ay olası fazla harcamalar eve yönelik olacak, ki, bu da sizi düşündürüyor, yani, eldeki parayı hesaplı kullanmak, birden fazla şeyi hesaba katmak zorundasınız. Ben yine de fazla negatif görmüyorum bu konuyu, sanki iyiye doğru bir gidişat size güzel ve gerçekçi bir umut veriyor çünkü.

Aşka bakalım bir de... Bu ay dediğim gibi aileden birinin bir mutluluğunu paylaşmak söz konusu gibi. Bu mutluluk sizin de olabilir. Çünkü yıldızlar evliliğe veya daha ciddi bir ilişkiye giden bir aşk ilişkinizi bu ay hızlandıracak gibi. Hızlı gelişmeler içinde bulacaksınız kendinizi. Ve bazı aksiliklere rağmen, mutluluğunuz yerinde, bu da her şeye rağmen güzel ve sıcak bir ilişki kurabileceksiniz demektir. Her an ilişkiye bir ad konabilir… Bu ay evlilik kararı vermek için ve düğün yapmak için elverişli, çekinmeden imzayı atabilirsiniz.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Bu ay Güneş burcunuzda, bu size bir hayat enerjisi ve güç verecektir. Ne zamandır atmanız gereken köklü adımlar için güçlü bir enerji alacaksınız.

Diğer yıldızlara bakınca, henüz eski hesapların kapanmadığını görüyorum. Transit Jupiter ve Uranüs’ün Balık burcuna geri dönmesi bunu gösteriyor. Ancak gelecek sene size yeni bir sayfa açtıracak, bunun da bilincine varmış olmalısınız, yaz aylarındaki yıldız pozisyonlarının etkisi ile yaşadıklarınızı dikkate alırsanız görebileceğiniz gibi. Kısacası, bazı “eski” şeyler eskide kalmak durumunda, bazı geçmiş olaylara, geçmiş yaşantınıza bir perde çekmek zorundasınız. Kararlarınızı bu gerçeği göz önünde bulundurarak verirseniz geleceği daha sağlam inşa edeceksiniz. Aksi taktirde savrulmaya hazır olun derim…

Yıldızlar genel yaşantınızda, çevrenizde ve yuvanızda köklü değişimlere işaret ediyor. Yani bir süre sonra artık eski yuvada, eski yaşantı içinde, eski çevre içinde olmayacaksınız. Hatta belki de başladı bu değişim..

Yeni yaşantı ve yeni düzen adına bazı önemli adımları atmaya devam etmekte olduğunuzu görüyorum, bu bakımdan bu ay önemli bir girişimde bulunacaksınız. Bir olayı veya bir girişimi sonuca bağlayacaksınız.

Aşk bulan Teraziler bu ay huzurlu ve mutlular. Yürüyen güzel ilişkinizin size kattığı huzur ile bu ay dikkatinizi parasal işlere yöneltecek, kararlı bir şekilde parasal işlerinizi düzene koyacaksınız. Gerçekten geniş aile den gelecek maddi getiri olsun, işte alacağınız ek kazançlar olsun sizi maddi olarak canlandıracak. Harcamalarınız da alacağınız güçle artacak gibi.

İş sahibi Teraziler ise, iş yerindeki koşulları düzeltmek, şartları genişletmek adına paraya kıyacak gibi.

Bu ay parasal harcama var anlaşılan, gelen para harcamalara gidecek. Kendiniz için de güzel şeyler almak için kesenin ağzını açacaksınız. Gerek süs, giyim-kuşam için gerekse güzellik ve bakım için harcamalar yapacaksınız. Kiminiz belki de bir estetik operasyon yaptıracak gibi. Ve sonucu memnun edecek sizi.

Hayatınıza giren veya girecek olan bir yenilik sizi uzun süre lüks, giyim vs harcamasına sevk edecek görünüyor. Bu bir aşk mı yoksa bir mekan değişimi mi?..

Sağlık durumlarıyla ilgilenmek için iyi bir ay. Mars ve Venüs’ün Akrepten sağlık evinde Balıktaki Uranüs ve Jupiter’e olan güzel açıları, derdinize devayı hızlı bulma imkanı vermekte. Sağlık için harcamalar da söz konusu ama emin olun hiç acımayacaksınız giden paraya çünkü bazı sağlık sorununuza kesin çare bulmanın sevincini yaşayacaksınız. Doğru teşhis için çok uygun bir aydasınız.


Bu ay daha çok kendinizle ve özel yaşantınızla ilgisiniz. Ağır gezegenlerin hepsi haritanızın alt yarımında yerleşmiş durumda, bu ay bunun haricinde hızlı hareket eden yıldızlar da alt yarımda yer almışlar. Bu da özel yaşantınızın son derece fazla gündeminizi meşgul edeceğini göstermekte. Kendinizle ilgilenmenin artık şart olduğunu da gösterir bu. Biraz içe kapanacak, biraz gözlerden uzak kalacaksınız, kendi çevreniz içinde bulunacaksınız, sosyal gruplara, dışarı açılmaya bir süre ara vereceksiniz ama sanırım bu gerekli bir şey sizin için. Yıldızlar var olan özel sorunlarınıza köklü bir şekilde el atmanızı istemekteler.
Tabii yıldızlar sizi tamamen kendi özel yaşantınızın sınırlarında tutmuyor. En başta Güneş’in bu ay burcunuzda olması yıldızınızı parlatır, en azından bir ay süresince.

Merkür’ün burcunuza girmesiyle, bazı dedikodular veya gizli planlar su yüzüne çıkacak gibi. Belki iyi belki kötü niyetli yapılan konuşmalar kulağınıza gelecek. Ve duyacaklarınız bazı kararlarınızı netleştirmeniz için faydalı olacak size. Haklı olduğunuzu anlayacaksınız belki de.. Belki de veremediğiniz bir kararı vermenize yardım edecek.

Bu ay dikkatiniz parasal işlerde ve bazı önemli girişimlerde. Aşk sanki biraz geri planda. Sevgilisi olan Teraziler aşkın güzelliklerini yaşamayı ihmal etmeyecek tabii, hatta aşkta bir derinleşme, aşkın adeta bir şarap içer gibi zevkine varmaya yönelecek.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Akrepler, bomba gibisiniz. Hem güzel anlamda hem de gerçek anlamda...

İstekleriniz, tutkularınız sizi ateşlemiş, durmak istemiyor, hep bir şeyler yapmak istiyorsunuz bu ay. Bu yüksek enerji sizi bazen tahammülsüz, zorlayıcı tavra sevk edebilir, ki bu tavır bir süre sonra geri tepebilir. O yüzden olabildiğince yapıcı ve pozitif olun. Zaten bu güzel enerjiyi boş şeylere ayırmanız yazık olur, yapacak daha güzel şeyler varken...

Bu ay sizin ayınız diyebilirim, sizi tutana aşk olsun. Hele bir süre Koç burcuna geçen transit Uranüs ve Jupiter dost Balık burcuna geri dönmüşken ve Mars ile Venüs burcunuza girmişken.. Yıldızlar sizin için parlıyor!...

İş girişimleri, topluma yönelik çalışmalar yapan, yaratıcı işlerle uğraşanlar için çok verimli ve güzel meyvelerini alacakları ve kendilerini gösterecekleri bir ay olacak. Dolu dolu geçecek her gününüz adeta. Hızlı ve akıcı bir tempoda olacaksınız ay boyunca.

Bu arada aşk yaşamaya, eğlenmeye de zaman ayıracaksınız. O kadar yüksek bir enerjiniz var ki, yorulmak nedir bilmeyeceksiniz.

Riskli yıldızlar yok mu var tabii. Yukarıda bahsettiğim bomba durumları bazen gerçek bir patlamaya hazır bomba yapacak sizi, sabrınızı taşıracak olaylar da olacak. Sizi engelleyen, hızınızı kesecek aksiliklere çabuk öfkelenmeye meyilli olacaksınız, bir de yakınlarınızdan beklediğiniz yardımı alamayınca sabrınız taşabilecek. Koşturmaca içinde yakınlarınızdan destek istemeniz çok doğal.

Gerçekten sizi koşturacak, son bir güçle mücadele içinde olup sonunda istediğinizi elde edeceksiniz. Epeydir istediğiniz bazı şeyleri hayata geçirmek size tatlı bir yorgunluk ve gurur verecek.

Bu güzel çabaları kutlamak şart olacak. Dost ortamlarda eğlenecek, canlılığınız ve neşenizle göz dolduracaksınız.

Bu arada, aceleci tutumumuz bazı küçük kaza riskleri doğurabilir, dikkat edin derim.

Güçlü insanların gizli destekleri söz konusu, bunu ay sonlarında daha iyi hissedeceksiniz. Yapacağınız güzel şeyler desteklenecek, desteklenmeye değer çünkü.

İşte otorite konumundaki kişilere karşı daha güçlü bir durumda olacaksınız ama bu onlarla çatışma içine girebilirsiniz demek değildir. Sadece isteklerinize karşı “hayır” diyemeyecekleri kanallarla onlara dediklerinizi yaptırmanız için yıldızlar size destek veriyor. Bir de güçlü dostları devreye sokmanız işe yarayacak.

Beklentileriniz tek tek gerçekleşiyor. Engellerin aşıldığını görüyorum. İş girişiminde bulunanlar önemli parasal getiri ve itibar verecek girişimlere imza atacak ve sağlam adımlarla hedeflerine ulaşacaklar. Para konusu adeta şansın etkisi altına girmiş durumda ve şans sizden yana, daha ne diyeyim, şans her an kapınızı çalacak para konusunda... Her an beklenmedik para gelebilecek havadan.

Aşka gelirsek; aşktan yana şanslısınız. Niyetinde samimi olan biri ile, içten davranmakta hiçbir sakınca görmeyeceğiniz samimi, sıcak bir ilişki içindesiniz. Hala aşk bulamayanlar için ise, Mars ve Venüs’ün sıcak ve güçlü enerjisi içinizde her an bir aşk ateşini yakacak gibi. Ve bu aşkın önünde bir engel yok gibi görünmekte.

Evli Akrepler eğer sorunlarınız varsa evliliğinizde düzeltmek, barış ve huzuru sağlamak, yeniden ilişkinin sıcak bir hale gelmesi için uygun bir ay. Eşinize güzel bir jest yapın ve onu sevindirin derim...

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Yaylar için ilginç bir ay olacak... İçinizde inanılmaz güçlü bir istek, gizli beklentiler ve arzular biriktireceksiniz. Kafanızda ciddi ve somut bir şeyler yapmak adına harekete geçme isteği doğacak, bunun için içinizden kararlar alacaksınız. Sonucu bilemediğiniz bir süreçte olmanız belki önünüzde bir engel, sizi frenleyen bir etki yapmakta. Hazır olmadığınız önemli adımlar atmak istemiyorsunuz, şartlar oluşsun istiyorsunuz, olayları çok boyutlu düşünüyorsunuz ve bunun için de acele adımlardan sakınıyorsunuz.

Ancak dediğim gibi arkadan zorlayacak bir enerji de adeta taşarak akıp gelen güçlü bir nehir gibi sizi sıkıştıracak.

Transit Uranüs ve Jupiter’in Balık burcuna geri dönmesi hala bazı şeylere hazır olmadığınızı ve öncelikle eksiklik gördüğünüz konularda bir toparlanmaya yönelmeniz gerektiğini size hatırlatmaya başladı yeniden.

Ben size yine de bazı eylem planlarını şimdilik düşüncede saklayın, zamanı gelince uygulamaya koyun derim. Bu zaman ne zaman gelebilir diye sorarsanız 2011’i bekleyin derim.

Öte yandan, önüne geçemeyeceğiniz şeyler de olacak gibi görünüyor, yani, yine zamanını beklemeyi tercih edip de şartların bazı kaçınılmaz durumları yaratacak olması ve sizin de bunun için bir inisiyatif almak durumunda kalmanız mümkün olacak...

Yani kimi plan veya düşünceleri uygun zamana ertelemek imkanı bulabilecekken, kimisini erken bir zamanda, sizi de aşan gelişmelerin zorlaması ile, halletmek durumunda kalacaksınız. Bunun için kendinizi hazırlayın, en azından hızlı ve uyanık olmanız gerekecek...

Zor ama bazı şeylere de gebe bir ay olacak gibi...

Öte yandan, Güneş’in dostlar, ideal evi üzerinde bulunması bu ay önemli bir dileğinizi gerçekleştirme imkanı bulacağınızı ve bu konuda dost desteği alacağınızı gösteriyor. Yakınlarınızla ilişkilerinizi de düzeltecek güzel bir gelişme getirecek gibi görünmek de Güneş’in güzel ışınlar saçması.

Kiminiz işinizde kiminiz özel yaşantınız ve yuvanızda yapmayı düşündüğünüz radikal girişimler için içinizde güç ve istek bulacaksınız, sabırsızlanmaktasınız bir an evvel başarmak için ama dediğim gibi bir taraftan sezginizin size “daha zamanı değil” diye uyarıları da kafanızı karıştırmakta. Böyle zamanlarda en güzeli kafanızı daha fazla karıştıracak kişilerle niyetlerinizi paylaşmamamız ve önce kendi içinizde fikir ve eylemlerinizi netleştirmenizdir.

Para durumunuz şimdilik iyi görünmekte, hesaplarınız beklediğiniz kazançlarla birlikte bereketli bir seyir içinde. Ancak siz yine de beklenmedik harcama ve para kaybı için şimdiden tedbir alsanız iyi olur. Aileden bir para, miras bekleyenler için sürpriz bir dönem olacak. Beklemedikleri yerden bir para, bir mal gelmesi söz konusu olacak gibi. Ancak size danışılmadan bazı kararlar alınması durumu da sizi öfkelendirecek... Size sorulmadan yapılacak harcamalar canınızı sıkacak.

Aşk var mı bu ay?... Evli Yaylar veya sevgilisi olanlar için gözlerden ırak aşk ve romantizm yaşamaları söz konusu. Bekar Yaylar bu ay biraz tutkularının esiri olacak gibi, sanki gizli bir beğeni, gizli bir hoşlanmaya kendilerini kaptıracaklar. Bu tür bir ilişkiye meyilli kişileri uyarmak isterim. Zamanı değil, benden söylemesi. Böyle bir gizli ilişkinin gizli kalması zor olacak çünkü.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Ay'a güzel ve sürpriz bir haber alıp heyecanlı ve hevesli başlayacaksınız. Her ne kadar sizi geren bazı sorunlar hala çözülmemiş olsa da, duyacağınız şey sizi ay boyunca mutlu edecek türden güzel bir gelişme olacak. Bu belki bir kardeşten belki bir arkadaş veya iş ortağından gelecek.

Ne tür bir haber olabilir bu?...

Kiminiz için para kaynaklı sevinçli bir gelişme, kiminiz belki bir yakınınızın bebek müjdesini alacak sevineceksiniz. Kiminiz ise, bir yakın veya dostun bir aşk haberini alacaksınız.

Bu ay dostlarla, dost meclislerde bir araya gelmek arzunuz ağır basacak. Onlarla uzun zamandır güzel bir sohbetin özlemini çekiyor olmalısınız, aradığınız canlı, mutlu ortamı bu ay bulacaksınız.

İş durumlarına bakacak olursak, bu ay beklentilerinizi daha somut bir şekilde hayata geçirmenin huzurunu duyacaksınız. Nihayet bu ay çok çabalamadan bir şeyler kendiliğinden rayına oturacak gibi. İş size akacak gibi görünmekte.

Öte yandan girişimci, canlı bir aydasınız. Başka girişimler, yeni görüşmeler yapmak için durmayacaksınız. Verimli bir dönemde iken, musluk akarken doldurmak isteyeceksiniz tabiri caizse. Dostlarınızın desteği ile yeni işbirliklerine imza atacaksınız. Bu da işlerinizi daha canlı, daha bereketli bir hale getirecek. Dostlukların faydasını bir kez daha anlayacaksınız.

Bu arada, bu ay sevecen, hevesli, neşeli bir ruh hali ile, kırgınlıkları tamir etmek için uygun zeminler bulacaksınız, insanların gönlünü alacaksınız. Yakınlarınızı sevindirmek ayrı bir mutluluk katacak.

Bu ay sizi bir konuda uyarmak isterim. Dostların arasına giren, kendine dost süsü veren birine karşı dikkatli olun derim. Bu kişinin sizden maddi çıkar amacıyla bir şey istemesi veya sizi bir katakulliye getirmeye çalışması mümkün. Gözünüzü açın derim.

Belki de kiminiz bir dosttan maddi bir destek arayacaksınız ama geri çevrilmeniz bir hayal kırıklığı yaratacak sizde. Ama yine de, o kişiye kırılmayacaksınız, niyetinin iyi olduğunu bileceksiniz.

Aşka gelirsek; yakın çevrenizde veya yakın çevrenizle bağlantılı biri ile bir duygusal yakınlaşma söz konusu olabilir. Belki de bir arkadaş, bir şekilde ortak bir mekanı, ortak bir uğraşıyı paylaştığınız biri. Yani, aslında tanıdığınız biri bir şekilde. Sizin de ona karşı duygularınızın olduğunu bu ay daha iyi anlayacaksınız. Öte yandan ikilemleriniz var.. Kafanızdaki soru işaretlerini gidermeden ilişkiyi ciddi bir boyuta taşımakta biraz tereddütlü olacaksınız.


Sevgilisi olanlar ve evli olanlar için güzel bir ay. Birlikte bol bol eğlenecek, gülecekler, romantizmi yaşayacaklar. Bu arada hesapta olmayan, şaşırtan bir kıskançlık da olacak gibi görünmekte.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Kovalar yeni bir kariyer veya var olan mesleki pozisyonu daha iyi bir noktaya taşıma düşüncesi içine girmiş durumda. Çalıştığınız kurumda bazı değişiklikler kariyer konusunu ciddi bir şekilde düşünmeye zorlayacak. Kiminiz de, kafasında daha önce oluşturduğu bir kariyer planını harekete geçirmek için bu ayki gelişmelerden güç alacak. Böylece kariyer konusunda ne istediğinizi daha iyi bileceksiniz. Aslına bakarsanız kadersel yani sizin dışınızda gelişecek bazı olaylar sizi inisiyatif almaya, kendi yolunuzu daha kararlı çizmeye itecek bir yerde.

Yollar ve uzak yerlerle yoğun iletişim gündemde bu ay. Yeni bir sürece gireceğinizin önemli işaretlerini alacaksınız bu yol ve görüşmeler vesilesiyle...

Önemli, mevki sahibi bir dosta bir yardım için başvuracaksınız. Kiminiz de bir yasal başvuru yapacak gibi. Önü açık ve önemli bir beklentinizi karşılayacak bir başvuru olacak bu. Kiminiz de, mesleki bir sınava gireceksiniz ve sonuç sizi sevindirecek..

Uzun zamandır belki de hiç olmadığınız kadar iyi anlaşacaksınız otorite grubu ile. Otorite tarafından desteklenmek, onlardan güzel iltifat, övgü almak hatta maddi ödüller almak mutlu edecek sizi.

Para konusu bu ay gerçekten iyi görünüyor, hızlı bir iyileşme, parasal genişleme söz konusu. Kiminiz belki beklediği terfiyi henüz alamasa da, maddi olarak şartların daha iyi olmasıyla memnun olacak. Aslında istediğiniz terfi veya herneyse otoriteden beklentiniz, bunu almanın bir yolu olduğunu, bu yolun açık olduğunu fark edeceksiniz. Bu da, araya dost kişileri koymak. Yani sözü geçen bir önemli dostun desteğine başvurursanız sonuç sevindirici olur.

Belki de birinin bir fikir değiştirmesiyle size yeni bir kapı açılacak gibi.

Bu ay gücünüz yerinde. Gergin ve yorgun olacaksınız zaman zaman ama istediğiniz maddi şartları da bulacaksınız, en azından yaklaşacaksınız. Yorgun ama güçlü ve umutlusunuz.

Akrep burcuna, sizin 10.ev yani meslek, sosyal statü evine yerleşen ve uzun zaman burada kalacak olan Venüs size ilginç olaylar yaşatacak. Bu aydan itibaren sanki mesleki ilerleme adına yeni huylar edineceksiniz, küçük, tatlı kurnazlıklar doğacak kafanızda ve bunları uygulayıp sonuçlarını alacaksınız. Bu arada, yetkili, otorite grubundan birinden göreceğiniz bir duygusal yakınlık veya alacağınız bir iltifat sizi şaşırtmakla beraber mutlu da edecek. Veya mesleğiniz gereğince gireceğiniz önemli sosyal çevreler içinde önemli bir şahsiyet tarafından beğenilmek sizi hem mutlu edecek hem yeni bir ilişkinin kapısını açacak. Yalnız sizi uyarmak isterim. Belki karşınızdaki kişi belki siz, bu yakınlaşmayı bir insan kullanmaya dönüştürebilirsiniz. Bu tür bir şey kısa süre sonra aranızın bozulmasına, hatta dost meclislerde hakkınızda dedikodu yapılmasına neden olabilir.

Aşk konusunda başka neler olabilir diye bakarsak, önemli çevrelerden gelecek iltifat, ilginin odağısınız bu ay genel olarak. Bu bazı kıskançlık ve dedikoduları beraberinde getirebilir. Hatta beklediğiniz maddi genişlemenin önünü tıkayabilir. İş ile aşkı karıştırmak sizi zor duruma düşürebilir. Akıllı davranıp işinizi sağlama almaya bakın derim. Öte yandan kiminize aşk uzaklardan göz kırpıyor. Hatta bunun için bir yolculuk planı yapacaksınız aniden. İlişki iyi gitmekle beraber, bazı somut engelleri aşmak zaman alabilir. Bu ilişki konusunda ikna olmanız zaman alacak. Zaten evlilik gibi ciddi bir şeye de henüz hazır değilsiniz.

Kovalar bu ay küçük kaza risklerine karşı dikkatli olsun derim. Yollarda beklenmedik aksilikler canınızı sıkabilir.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Öncelikle Akrep burcuna yerleşen Mars ve Venüs’ten aldığınız canlı ve sevecen enerji ile bu ay hayata daha sıkı sarılacak, hayatın çok güzel olduğunu tekrarlayıp duracaksınız. Hele kendinizi bazı alanlarda kanıtlayıp zaferleri aldıktan sonra değmeyin keyfinize...

Bu arada, Venüs’ün Akrep burcunda uzun süre kalacağını müjdeleyim, bu da burcunuzda bulunan son derece önemli, kadersel değişim rüzgarlarını estiren Uranüs ve Jüpiter’in sizden ayrılmadan önce, Akrepteki Venüs’ün de desteğini alarak, hayatınıza giren köklü yenilikleri taçlandıracağının garantisidir. Ödül ve mutluluk yan yana...

Transit Venüs ve Mars 9.evde, uzun yollar, uzak yerler, yurt dışı, uzaktaki yakınlar ve yetkili kişilerle önemli iş görüşmeleri demektir. Kiminiz içinse, bireysel haritanız uygunsa tabii, belki anne/baba olacağınızın güzel bir haberjisi.

İş sahibi olanlar veya ticaretle uğraşanlar için belki senenin en verimli ayı diyebilirim, son derece verimli ve hızlı işbirlikleriyle tam istediğiniz düzeyde anlaşmalara, işbirliğine imza atacaksınız.

Yurt dışından veya uzak yerlerdeki yakınlardan güzel haberler mutlu edecek. Belki de sizi harekete geçirecek. Kafanızdaki planları hızlandıracak gelişmeler sizi kararlılık ve umut ve cesaretle dolduracak. Genelde biraz kararsız kişilersinizdir, arkanızdan itilmeye ihtiyacınız vardır ama bu ay buna hiç gerek kalmayacak. Hem sezginiz hem ne istediğinizi iyi bilir olmanız en büyük itici gücünüz olacak. Ayrıca istekli, umutlusunuz. Bu pozitif enerjiler her zaman bu derece yüksek olmaz, kıymetini bilin ve senenin en verimli ayını iyi değerlendirin derim.

Üniversite eğitimi alanlar için de başarılı ve hızlı bir dönem olacak, hem yepyeni arkadaşlıkların başlayacağı, hem popüler olacakları bir ay geçirecekler. Hızlı ve güzel adımlarla eğitim ilerleyecek. Yalnız sizin için bir sıkıntılı durum var; sanki acaba istediğiniz bölümde okumuyor musunuz?.. Bana sorarsanız doğru adrestesiniz, bunu bir süre sonra anlarsınız.

Geçen ay ne istediğinizi iyi anlamanıza yardım eden yıldız açıları vardı, bu ay kafanız ara ara karıştığında, ki, bu hızlı değişim sürecinde bu hıza alışmanın zorluğundan dolayı normaldir bu, hemen önceki ayı hatırlayın.

Bu ay içinizde doğacak ruhsal bir aydınlanma sizi olası bir hatadan kurtaracak, sanki bir rüya göreceksiniz ve önemli bir hatadan döneceksiniz. En azından bir konuda frene basmanız gerektiğini anlayacaksınız veya tam tersi korktuğunuz olmayacak...

Para konusuna gelirsek; transit Satürn yatırım evine girdi ve iki sene burada kalacak. Bu da ortak yatırım hesaplarında ciddi bir planlama, düzenleme gerektiğini gösterir. Birlikte önemli yatırımlar akıllı bir planlama ile yatırımı büyütmeye destek olacak. Ancak olası hatalar için uyarmak isterim. Yasal olmayan işlere dalma riskiniz var, sanki kazanma hırsı girmiş içinize. Bu da yasal olmayan kazançlara karşı çıkamama riski verir. Ben şimdiden uyarayım; hesapsız harcamalar ve yasal olmayan yatırımlar çok değil bir-iki sene sonra yıkım getirebilir, bu sene kazandıklarınızı, bol kısmetlerinizi bile alıp götürebilir. Yani, bela geliyorum diyecek, dinlemek isteyene...

Özellikle evli olanlar veya ortak olanlar için söylüyorum bu uyarıyı. Ya sizden kaynaklı, ya da ortak veya eşten kaynaklı sorun kesinlikle büyük bedeller ödetebilir. Bugünlerde yaptığınız her parasal işleri yasal zeminde yürütmeye azami gayret gösterin. Borçlarınızı zamanında ödeyin…

Aşka gelirsek; aşk ayı bu ay. Ancak bazı görünmez engeller var hala, yalnız bu engelleri kiminiz çözebileceksiniz. Bir umut, bir ışık doğmuş. Veya duygularınız çok güçlenmiş, bu da size ruhsal bir güç vermekte aşkı yaşamak için. Sevgilisi olanlar ay boyunca dışarı mekanlarda gezmek isteyecek, yolculuk yapacaklar birlikte ve çok eğlenecekler. Duygusal bağınız da güçlenecek. Kalbi boş olanlar için güzel bir aşk yaşamaları söz konusu. Kısa sürer derken belki de hayatlarının aşkı olacak gibi görünüyor... Sevgilisi olanlar için evlilik tarihini konuşmanın zamanı gelmiş. Yıl bitmeden güzel bir düğün olabilir. Hatta bu ay son derece güzel bir ay evlenmek için. Bereketli bir evlilik olacağa benzer. Kiminiz de, hızlı başlayan bir aşkı hızlı bir evliliğe götürebilirsiniz ama sanki bana bu evlilik tanıdık, var olan veya eski bir sevgili ile olacakmış gibi geliyor..

Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..