Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Kasım Ayı Burç Yorumları

Semavii’den 2010 Kasım Ayı Burç Yorumları
 

Akrep Burcu Ayı


Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Mars ve Merkür’ün Yay burcuna geçmesiyle, dinamizm ve canlılığınız artacak. Hareket etmek, faal olmak şevki doğacak içinizde. Kıpır kıpır olacaksınız ay boyunca.

Ancak, Yaydaki transit Mars ve Merkür’ün Balıktaki Uranüs ve Jüpiter’den alacağı negatif ve yoğun enerji kafanızı karıştıracağa benzer. Her şeyden önce, eylemlerinizi düzgün planlayamama durumu olabilir, planlar birbirine karışabilir, bir seyahat planı başka bir plan yüzünden aksayabilir, ertelenebilir. Bir kafa dağınıklığı ay boyunca yakanızı bırakmayacak gibi.

Yollardan ani haberler gelebilir, ama panik yapmayın derim çünkü yıldızlar gergin olsa da, birbirini dengeler pozisyondalar. Bir gün çıkacak aksilik ertesi günü düzelebilir. Olaylar tatlıya bağlanabilir, hemen tepki vermeyin derim.

Para konusuna gelirsek, geçen ayın meyvelerini yemeye devam edeceksiniz. Yıldızlar hala değerli yatırımlar yapma imkanı vermekte ve paranın gelmesini sağlamakta ama Mars ve Merkür’ün kışkırtıcı pozisyonu sizi acele kararlara ve sabırsızlığa itmekte. Dengeli ve esnek olmakta fayda var diyorum. Yeni atılım, yeni girişim imkanı doğacak ama bunun sonu gelecek mi belli değil... Verilen sözler tutulabilecek mi belli değil.. Bu ay kimseye değil, kendinize güvenmeniz gerekir her konuda.

Eski bir dosttan haber alıp sevineceksiniz. Belki de onun güzel bir sevincini paylaşacaksınız.

İşinde girişim ve atılım düşünenler için aslında iyi bir ay ama olayların somut düzlemde sağlıklı ilerlemesini engelleyen dış koşullar, ani aksilikler olacak gibi. Girişimlerinizde gerçekten dost tavırlı, sizinle aynı heyecanı ve vizyonu paylaşan kişilerle tanışmanız veya bir araya gelmeniz mümkün ama dediğim gibi zemin kaygan. Belki sizin cepheden belki onun/onların cephesinden işler iyi gitmeyebilir, ani aksilikler, hesaba katılmayan durumlar peydah olabilir. O yüzden girişim yapın, tohumları atın ama her şeye de hazır olun. En azından planların ertelenmesine hazır olun derim.

Bu ay seyahate çıkacak olan Koçlar hem eğlenceli zamanlar hem de ani aksilikler yaşayabilir. Eğlenceli başlayıp sorunla bitebilir. Yollarda dikkat etmeniz gerekir derim. Ayrıca yola çıkacak olanlar, bilet, pasaport vs yanlarına alıp almadıklarını iki defa kontrol etsin. Dikkatiniz dağınık olacak çünkü.

Her şeye rağmen bu ay sizi çok sevindirecek, duygulandıracak bir şey gerçekleşecek. Mutluluktan hafifleyeceksiniz, sanki “işte budur” diyeceksiniz. Bu sevinci kiminiz aşk, kiminiz bir sevdiği kişi ile mutlu bir kavuşma ve kiminiz ise beklediği bir haberin gelmesiyle yaşayacak gibi.

Bu ay duygularınızı kontrol etmekte zorlanacaksınız. Hem çok coşkulu hem karmaşık, tatlı ve garip duygular içindesiniz.

Yeni bir şeyler için uygun bir ay değil. Risk taşımayan, olayları ve kapması anlamak, ortamı koklamak adına yapılacak görüşmeler, destek veren dost kişilerle bir araya gelmek ve daha önce başlanmış bazı şeylerin manevi bazda sonucunu görebilmek için uygun bir ay.

Bu ay aşk hayatınıza biraz karmaşa hakim olacak gibi. Eski sevgilinin geri dönüşü veya yeni birinin hayatınıza bir şekilde girmeye çalışması var olan ilişkiniz hakkında karar verememenize neden olabilir. Benim tavsiyem, bu ay aşkta karar vermemeniz, çünkü yıldızlar bu ay aşkta tuzaklarla dolu. Seçiminiz veya kararınızda hatalar yapma olasılığınız var ve bu hatalar pişmanlığa neden olabilecek türden ciddi hatalar olabilir. Geri dönüşü, telafisi zor olabilir. En güzeli bekleyip görmektir.

Bir aşk var ama bu kim, nedir, nasıl bir aşk, ilişki hangi boyuta taşınabilir vs bunları saptamak için uygun bir zaman değil kısacası. Mars sizi sabırsız yapabilir, bir an evvel somut kararlara varma eğilimine girebilirsiniz ancak dediğim gibi acele adımlar geri teper.

Bir eski aşkın geri dönüşünü veya yeni ilişkinin ruhsal, duygusal bazda dönüşümünü yaşayacaksınız gibi görünmekte.

Kalbi boş olan Koçlar, bu ay size kolay gelsin diyorum, aşk yaşantınızda işler karışacak, sarpa saracak gibi. Pek de sonu olmayabilecek tutulmalar, kalp çarpıntılarına karşı hazırlıklı olun derim.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Geçen iki ay öncesinde gündemde olan ve bir şekilde tökezleyen bir olayla ilgili olarak ilginç gelişmeler var. Sanki bir hesaplaşma ve işi tatlıya bağlayabilmek mümkün olacak gibi.

İş yerinde gerçekleşecek güzel düzenlemeler çalışma ortamınızı daha iyi ve keyifli bir hale getirecek. İş yerinde ortak bir başarıyı veyahut bir uzlaşmayı kutlayacaksınız. Sıkıcı ve daha fazla yükümlülük getiren bu seneki iş koşullarının bu ayki güzel gelişmelerle biraz hafiflemesi sizi sevindirecek.

Bu ay size biraz sert enerji gönderecek olan Marsın Jüpiter ve Uranüs’e olan sert açısı. Bu sert açı kiminiz için hesapta olmayan bir ödeme şeklinde yansıyacak, ki bu borç sanki sizden kaynaklı değil, eşten, dosttan veya buna benzer bir yakından kaynaklanacak gibi. Sizi baya öfkelendirecek bir masraf gibi görünüyor.

Marsın sert açısı kiminize de bir üzüntü getirebilir. Bir yakınınızın ani ortaya çıkabilecek bir sağlık sorunu sizi hem panikletebilir hem de masraflı bir tedavi gerektirebilir. Bu ay gerçekten sağlık yönünden şikayeti olan yakınlarınız varsa, mutlaka uyarın ve tedbir almasını sağlayın derim.

Neyse ki, dengeleyici birkaç açı olayın büyük boyuta taşınmasını engelleyecek güçte.

Boğalar meşgul olduğunuz bir durum veya mesele için sizin dışınızda birilerinin devreye girmesi söz konusu olacak. Bu aile olabilir eğer bir aile meselesi ise, işte bir önemli şahıs, özellikle bir müdür, patron devreye girebilir. Halledilmesi için önemli kişilerin araya girmesi iyi olacak.

Yaşadığınız olaylarda bir şekilde gelişme, ilerleme olacak, biraz hesaplaşma biraz uzlaşma, biraz işi tatlıya bağlama, biraz anlayış var ve her şeyden öte ne istediğinizi bilmeniz buna katkıda bulunacak.

Bu ay bırakın birileri sizin için çaba göstersin, bırakın birileri sizin için çabalasın, kendini size ifade etsin, bırakın birileri ne istediğini ifade etsin.

Para konusu yukarıda kaygan zeminde ilerleyecek, ani masraflara, ödemelere hazır olun derim. Gezmeyi, seyahati veya taşınmayı falan düşünenler hesaplarını buna göre ayarlasın derim.

Aşk konusuna gelirsek; gerçekten şaşırtıcı ve ilginç olma durumunu korumakta aşk olayları…

İlişkisi olanlar geçen ay ortaya çıkan gelişmelerin ardından, yeniden bir geriye gidiş yaşayacak, bu bir hesaplaşma, eskiyi hatırlama, hatırlatma şeklinde gerçekleşecek ve siz değil, karşınızdaki kişi ve yakınlarınız devreye girecek gibi.

Sanki bir bitiş değil ama geriye dönüp nerede eksik var, ne konuşulmadı, nerede hata yapıldı vs bunları anlama ve çözme yoluna başvurulacak ve ayın üçüncü haftasından sonra bir sonuca varılabilecek.

Evli olan Boğaların sanki eşlerinden veya çocuklarından dolayı biraz canları sıkılacak gibi..

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Bu ayın sizin için en güzel yıldız pozisyonu, geçen ay Akrep burcunda geri pozisyona giren Venüs’ün geri ilerleme ile Terazi burcuna geçecek olmasıdır.

Venüs epeydir meşgul olduğunuz bir meseleyi veya olayı sizi mutlu edecek bir sonuca götürecektir. Venüs’ün Kovadaki transit Neptün’den aldığı pozitif güç sizi gerçekten mutlu eden bir sevinç verecektir. Bu sevinç ne olabilir diye sorarsanız, Venüs’ün 5.evde olması ve Neptün’ün de 9.evde olmasından dolayı, bir mahkeme işi, bir aşk meselesi veya çocuğu olan İkizler için bir çocuğu ile ilgili ve kimi İkizler için de gelen bir başarının vereceği bir ödül sevinci diyebilirim.

Yay burcuna geçecek Mars ve Merkür’ün Balıktaki Jüpiter ve Uranüs’le hayli çekişmeli bir açı oluşturacak olması, sizi gerecektir, biraz yıpratacaktır. Bazı kartların açılması, bazı kozların paylaşılması, belki bir düşmanlık veya bir karşı çıkış göreceksiniz. Ama bunlar sevincinizi gölgeleyemeyecek ve engelleyemeyecek. Ruhsal güçler ve adaletin sizden yana olacağını görüyorum. O yüzden içinizi rahat tutun derim.

Epeydir istediğiniz bir şeye kavuşmanın, istediğiniz bir şeyi elde etmenin mutluluğunu yaşayacaksınız gerçekten. Ama bunun için ay boyunca mücadele edeceğinizi de bilin.

Kiminiz iş yerinde kiminiz ailede olan bir sorun veya bir durumun bu ay ortaya döküleceğine tanık olacaksınız. Yani konu dışa taşacak. Muhatap olduğunuz kişiler kendilerini açık ifade edecekler. Yani niyetlerini ortaya dökecekler. Size de gardınızı almak veya duruma göre, amacınızdan ilerlemek düşecek. Aslında engel veya tartışmaya maruz kalsanız da galiba bildiğinizi okuyacaksınız, işler sizin istediğiniz yönde seyredecek.

İş konusunda, daha önce başlanmış işler veya projelerin hayata geçirilmesi için son derece aktif ve uygun bir zamanlama. Ama yeni proje düşünürseniz, bunu eyleme geçirmek için uygun değil derim. Bu ay her şeye rağmen daha önce belirlemiş olduğunu rotanızın sağlam ve doğru olduğunu anlayacaksınız ve taşların giderek yerine oturması ile işlerin aktığını göreceksiniz. Yani, başlatmış olduğunuz yeni rota, yeni iş, proje işlemeye ve hedeflerinize yaklaştırma başlayacak. Süte çaldığınız mayanın tuttuğunu görmenin rahatlığını hissedeceksiniz.

Yolunuz belli. Kimler sizden yana, kimler değil belli olacak. Neyi niçin yaptığınızı daha net görmenin, çizdiğiniz yolun sizi nereye götüreceğini görmek ileride atacağınız adımları daha rahat ve korkmadan atmanızı sağlayacak. Giden gider kalanlar sağ olsun misali, ayıklamalar için de iyi bir ay.

Maaşına zam isteyenler, patronundan veya müdüründen bazı imtiyazlar talep etmeyi düşünenler politik olmayı bilirseniz olur, ama yanlış zamanlama riski var.. İnce bir politika ve doğru zaman hedefinize şaşırtıcı bir şekilde ulaştırır ama yanlış zamanlama kötü bir şekilde geri teper. Aman dikkat...

Para konusuna gelirsek, mahkeme veya başka türlü yasal bir yolla elde etmek istediğiniz bir para varsa, bunu almak için uygun, sonuç olumlu. Bazı yıldızlar size tam muhalefet olacakken, Venüs’ün imdadınıza yetişmesi hakkınız olanı almakta size adeta bir Hızır gibi yetişecek. Sanki adalet yerini bulacak gibi.

Aşk bakımında gerçekten güzel bir ay. Bir kavuşma, mutlu bir anı, mutlu bir olayı paylaşma söz konusu. Bu belki de bir evlilik veya nişan olayı var. Sevgilisi olanlara tavsiyem bu ay onu zorlamayın bazı konularda, köşeye sıkıştırırsanız ters tepki verebilir. Çünkü bu ay kendini baskı altında hissedecek. En güzeli zorlamadan, istediğiniz şeyleri ifade etmeniz, beklentinizi söylemenizdir. Siz de yer yer baskı altında olacaksınız, o yüzden anlayış göstermeniz lazım bu ay ilişkiyi bazı stres verici engellerden aşırmak için. Yıldızlar bu ilişkinin devamını istiyor ama her ikinizi de baskı kurarak deneyecek. Sanki bir labirentte yürütecek adeta. Duvara toslamadan çıkışa giden yolu bulmanız gerekecek.

Kalbi boş olanlar için yeni ve güzel bir aşkın müjdesini vermiyor yıldızlar. Macera isterseniz var bol bol. Ama sonu kötü bitebilecek bir macera da olabilir, dikkatli olmak gerekir. Bir skandala karşı uyarmak isterim hem kalbi boş İkizleri hem diğer İkizleri.

Bu ay kazalara veya bir açık saldırıya karşı dikkat etmek gerekir. Tehlikeli mekanlarda da bulunmamaya dikkat edin derim. Sosyal mekanlar sanki bu ay riskli gibi.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Sevgili Yengeçler bu ay Akrep burcunda bulunan yıldızlardan güzel enerjiler almaya devam edeceksiniz.

Yeni bir düzen kurmuş olan Yengeçler bu ay yeni düzen içinde detayları halletmekle meşguller. Eve eşya alma, evi güzelleştirme adına çabalara gireceksiniz. Evde olmaktan mutlu olacaksınız. Ayrıca sanki daha önceden başlamış olan ve kısmen aldığınız bir kısmetin geri kalanını alacaksınız gibi.

Bu ay yoğun olarak evle ilgilisiniz. İşleri bir an evvel halledeyim derken telaş içinde küçük ev kazalarına maruz kalabilirsiniz. Kiminiz de iş yerinde koşturmaca ve telaş içinde olacak, küçük kaza ve sakarlıklara dikkat edin derim.

Kimi Yengeçler bir yakını için maddi bir şeyler yapacak. Onun için önemli bir para harcayacak, onun bazı önemli işlerini halledecek. Ancak onun adına işleri yaparken, ona danışmadan yaparsanız sorun çıkabilir, bir şey yapmadan önce danışmakta fayda var.

Sevdiğiniz bir kişi, bir yakınla kavuşma görülüyor. Zaten bu ay evinizde kişileri ağırlamak ve bazı maddi-manevi mutluluğunuzu onlarla paylaşmak isteyeceksiniz.

Bu ay sağlık konusunda önünüze geleni dinlemeye açık olacaksınız. Bu hata olur. İyi araştırmadan kimseye güvenmeyin, düşünmeden harekete geçmeyin derim.

Kimi Yengeçler uzaklardan tatsız haber alabilir ama bu geçici bir durum, o yüzden hemen üzülmeyin, telaş etmeyin derim. İşleri akışa bırakmakta fayda var, bekleyip görmekte fayda var derim. En azından sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur. Olay olacağına varacak, sakin olmak gerekir.

İşte birileriyle bir tartışma, bir anlaşmazlık çıkabilir. Ya bir çıkar çatışması veya bir haksızlık olabilir. İşte bu ay herkese güvenmemek gerekir, sezginize kulak verin ve kişilerin gerçek niyetinin ortaya çıkmasını bekleyin derim. Kendi çıkarlarınızı da sağlama alın ki gelecek ay istenmeyen durumlar oluşmasın. Bırakın kişiler kendi tuzağına düşsün mümkünse.

Yeni girişim, yeni proje veya yeni iş düşünenler için hem iyi hem de sakıncalı bir ay. Bu ay biraz sezginizi geri plana atma, olur olmaz kişilere güvenmeye meyilli olacaksınız. Bir de yapabileceğinden fazlasına söz veren kişiler çıkacak karşınıza. Yani birilerinin ipiyle kuyuya inilecek bir zaman değil. Vizyonunuz, hedefiniz açık. Siz buna göre gardınızı alın derim. Buna uygun gelişmelere kulak verin derim. Olur olmaz bir şeye atlamayın.

Aşkta var olan ilişkiyi güzel bir mutlulukla taçlandırmak var payınıza. Kalbi boş olan Yengeçlere yeni bir ilişki mümkün ama başka konular bu ay sizi aşkla ilgilenmekten alıkoyacak. Bir de, yeni bir aşk başlangıçta size aykırı, olmaz bir şey gibi gelecek türden.. Çevrenizde farklı biri, sizinle ilgilenen, dikkatinizi çeken biri olacak ama başlangıçta sanki ayrı dünyaların insanı gelecek size. Veya belki de ilişkiye engel bazı şeyler olacak, bir şekilde açık bir ilişki kurmak zor olacak. Ve bu görünen engeller veya kafanızda oluşan engeller sizi düşündürecek. Sonuna güvenmediğiniz bir ilişki gözüyle bakacaksınız ve zamana bırakacaksınız. Ama aşk da istiyorsunuz hayatınızda…

Kimi Yengeçler devam eden güzel bir ilişkiyi kalıcı bir nişan veya bir düğünle taçlandırmak niyetinde. Bu ay sanki bunun için bir araya gelme, kutlama var gibi.

Evli Yengeçler, eşin ailesi ile veya kendi aileniz ile ters düşmeniz mümkün bir konuda. İşin alevlenmesi, büyümesi söz konusu. Veya aileden birinin bir sıkıntısı söz konusu. Bu sıkıntının geçmesi biraz zaman alabilir.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Bu ay evdesiniz. Evde misafir ağırlama, sevdiklerinizle evde vakit geçirmeniz söz konusu. Evden uzakta olanlar ise ailesine kavuşacak.

Aslanların maddi konularda iyi bir rotaya girdiğini görüyorum. Kısmetlerinizi topluyorsunuz. Bu ay gelecek paraların ardından iyi ve kalıcı bir yatırıma yönelmeniz, biriken meblağı daha büyük bir yatırıma dönüştürmeniz hatta yeni bir iş kurmanız mümkün.

Bu ay Yay Burcunda olacak transit Mars ve Merkür size inanılmaz güzel bir destek verecek ve bunlardan aldığınız güç ve enerji ile, çok önemli bir arzunuza ulaşacaksınız.

Bu ay Aslanlara yıldızlardan süper destekler geliyor. Hem kendinizi toparlamak, geçmiş dönemlerin dağınık ve kaotik havasından kurtulmak, hayatınıza istediğiniz bir rotayı çizmek, çabalarınızın karşılığını maddi-manevi olarak almak ve yakın geleceğinizi belirleyen bazı kararlara varmak hatta somut adımlar atmak için canlı ve aktifsiniz. Yıldızlar tarafından desteklendiğinizi hissetmeniz size ayrı bir güç ve cesaret verecek. Tahmin ettiğinizden de kısa sürede bir hedefinize ulaşmak ayrı bir yaşam sevinci verecek size.

Bu hedef nedir diye bakarsak, kiminiz önemli bir yatırım, kiminiz daha önce almış olduğunuz bir ev için lüks harcama, çok istediğiniz lüks bir şeye kavuşma, kiminiz umut vadeden bir aşk yaşamak, kiminiz bir bebek sahibi olmak, kiminiz yaptığınız işte bir ödül almak, kiminiz de istediğiniz bir sosyal aktiviteye başlamak imkanı bulacaksınız. Masraf var, sıkıntı var ama bunlar aşılacak türden şeyler.. Gayretiniz ve yıldızların desteği sorunu veya engeli hızla aşmanıza yardım edecek.

Duygu ve düşüncelerinizi açık ifade etmenin rahatlığı sizi hafifletecek. Bazı soru işaretlerini çözmeniz de önünüzü görmenizi sağlayacak.

Lüks harcamanın dozunu aşmak maddi bakımdan zorlasa da, dediğim gibi hedefinize odaklanmış olmak ne istediğinizi iyi bilmeniz bu tür sıkıntıları aşmanızı kolaylaştıracak.

Daha önce zamanını veya uygun ortamını kolladığınız bir şey var. Bu bir anlaşma, bir görüşme ile halledilecek bir şey gibi. Bunun için şartlar uygun olacak. Ama hesap-kitabı iyi yapın derim. Gözü karalığınız üzerinizde, o yüzden bir dosta, bir bilene danışın derim. Ama ben yine de en son kararda kendinize güvenin derim. Gözünüz kara ama gerçekleri de görebilecek bir netlikte kafanız çalışacak, hızlı ve doğru sonuca varacaksınız. Ve üstlenebileceğiniz maddi-manevi yükümlülüğü kabul edeceksiniz. Üstesinden geleceğinizi bileceğiniz bir sorumluluk veya girişime imza atacaksınız. Liderliğinizle de göz dolduracaksınız.

Bu ay aklınız bir sürü yeni plan, proje ile dolacak. Ama hangisi gerçekçi, hangisi hayata geçirilebilir, bunu anlamak için uygun bir zaman değil. Cesur ve ataksınız ama yeni plandan ziyade daha önce istediğiniz bir şeye odaklanın zaten yıldızlar da bunun için uygun zeminler hazırlayacak.

Aşka gelirsek, aşk için kısa yol yapmanız, sevgilinizle beraber kısa bir seyahate gitmeniz mümkün. Ve aranızdaki sevginin giderek büyüdüğünü göreceksiniz, birbirinize bağlılığınız artacak. Yeni ilişki isteyenler hevesli ve canlı ve pozitif hallerinizle karşı cinsi kendinize kolaylıkla çekebileceksiniz. Aklınızdan biri geçiyorsa ona açılmaya cesaret edeceksiniz.

İçinizde bir aşk doğdu doğacak… Yıldızlar kalbinize sihirli tohumlar atıyor. Bunu anlayıp tatlı bir şaşkınlık, heyecan karışık bir mutluluk duyacaksınız. Öte yandan eski alışkanlıkla çapkınlığa da meyillisiniz bu ay. Cazibenizle birilerinin hayranlığını kazanmanız hoşunuza gidecek. Ama diğer yandan doğan aşk kalbinizi ısıtmaya başlayacak.. İkilemdesiniz..

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Yıldızlar hem iyi hem çok gergin sizin için. Bana sorarsanız, bu ay önemli adımlar atmanız gerekmezse, bu ayı sakin ve ılımlı, kendi halinde, kendinizle ve sizi mutlu eden uğraşlarla ilgilenerek geçirin derim. Çünkü transit Mars ve Merkür ay boyunca Yaydan sizi sert etkileyecek.

Gergin enerjinin odak noktası ev, yuva gibi görünmekte. Veya eve taşınacak, ev ortamını da etkileyebilecek işle ilgili bir sorun olabilir bu. Her ne ise, aile içinde ciddi gerginlik, öfke hatta kavgaya yol açabilecek.

Bu arada, tüm Başakları bu ay hırsızlığa, kazaya neden olabilecek öfkeli, hararetli tartışmaya karşı uyarmak isterim. Bir kızgınlık anında fiziksel bir saldırı veya bir kaza çıkabilir. En iyisi öfkenin kavgaya dönüşmesine izin vermemeniz ve ortamdan uzaklaşmanızdır.

Bu ay bence sizin için en iyisi kısa yol yapmak, seyahat etmek veya yakınlarınızdan birinin sizi ziyarete gelmesidir. Bu gergin havayı dağıtabilecek, sizi de sorundan uzaklaştıracaktır.

Parasal bakımdan fena değil durum. Kiminiz belki birkaç ay önce verdiğiniz bir alacağı alacaksınız, kiminiz işten bir ek ödeme alacak, kiminize de aileden gelen bir para söz konusu. İş sahibi Başaklar ise, yapmış oldukları girişim, projelerinin ufak ufak meyvelerini yemeye devam edecek. Yani, çabalarınızın somut geri dönüşlerini alacaksınız.

Gergin enerjilere rağmen, dengeleyici unsurlar bu ayı sakin ve hatta verimli geçirmenize yardım edecektir şayet sakin ve sağduyulu tavrınızı korursanız.

Taşınma düşünenler veya evde bazı tadilat planlayanlar olacak gibi aranızda. Ancak bu ay bu tür şeyler için pek de uygun bir zamanlama değil.

Kendiniz ve ev için alışveriş sizi mutlu edecek. Sevdiklerinize hediye almak ve onları sevindirmek isteyeceksiniz. Geniş aile ile görüşmek, yakınlarının gönlünü almak, onları mutlu etmek hoşunuza gidecek.

Bu ay sizin yapacağınız en güzel şey bence ara verdiğiniz veya ihmal ettiğiniz bir sağlık sorununuzla düzenli olarak ilgilenmek ve bu sorunu geride bırakmak üzere tedaviye ağırlık vermeniz olacaktır. Bir sağlık sorunundan kurtulmanız size moral verecektir.

Bakım yapmak, tarzınızda değişiklik yapmak istiyorsunuz ama bu ay pek de içinize sinen seçimler yapabilmeniz mümkün değil gibi. Sanki oluşturmaya çalıştığınız yeni stili ertesi ay beğenmeyecek, vazgeçeceksiniz gibi. Acele seçimler yapmayın derim bu konuda. Yine de kendinizi şımartacak alışverişler yapın. Bu size iyi gelecektir.

Evli Başaklar evdeki sorununuzu halletmek için ertesi ayı bekleyin derim. Bu ay hiç de zamanı değil..

Aşk konusuna gelirsek, ay boyunca küçük veya büyük para işleri ve evdeki sorunlarla uğraşmaktan aşka vaktiniz yok gibi. Kalıcı ve sağlıklı bir aşk için yıldızlar bu ay cimri davranacak size.

Arkadaş ortamında eve kabul edecek denli samimi olduğunuz birinden yanlış bir tavır görüp aranıza mesafe koymanız mümkün. Ayrıca bu ay yeni tanıyacağınız birinin gereksiz samimiyetine de güvenmeyin derim. Aşk için gelecek ayı beklemek gerekecek anlaşılan. Sevgilisi olanlar ise, ilişkiyi biraz gergin yaşayacak ve kafasında soru işaretleri belirebilecek ama hemen önyargılı olmayın, bekleyin, sabredin derim.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Bu ay Teraziler kendileriyle, özel yaşantılarıyla ilgilenecek. Kendinize döndünüz Satürn’ün burcunuza girmesiyle birlikte, bu ay kendinizle ilgili köklü kararlarınızı hayata geçirmeye daha fazla odaklanacaksınız.

Artık bir şeylerin eskisi gitmediğini net olarak biliyorsunuz. Geçen 2 ay önce isteklerinizde dayatma gücü buldunuz kendinizde, bunda kararlı ve istikrarlı olmak istiyorsunuz. Bu direnmeyi Teraziye giren yıldızlardan almıştınız. Ancak bu hususta yıldızların bu ay sizi pek de destekleyeceğini sanmıyorum. Mars ve Merkür ay boyunca Yayda kalarak, hayatınıza anarşist ruhlu karışıklıklar vermeye niyetli gibi. Özetle, işler gene karışacağa benzer.

Yaydaki Mars ve Merkür burcunuza kısmen destek verse de, cesaretinizi ve gücünüzü artırsa da, bu yetmeyecek. Çünkü aynı Mars ve Merkür Balıktaki Uranüs ve Jüpiter’le sert açılı enerjiler oluşturarak var olan sorunları karıştıracak, hatta alevlendirecek gibi.

Bu ay dengeleyici yıldız açıları oluşsa da, tüm burçlar için pek de iç açıcı olmayan durumlar meydana gelebilir, dengeleyici yıldızların iyi tarafı, bu iç açıcı olmayan, can sıkan, üzen sorunların üstesinden gelmeye yarayacak, en azından sağduyuya davet edecek.

Kısacası, gene sorun var. Size de sabırla sorunu kaldırmak veya aşmak için enerjinizi tüketmek düşecek.

Mars ve Merkür’ün pozisyonu, belli sorunlarla uğraşmak için bazı şeyleri kenara itmeye mecbur edecek sizi.

Ve tahminimce, bu ay meşgul olacağınız sorun veya meselelerle ertesi ay da ilgilenmek durumunda kalacaksınız.

Yakınlar, kardeşlerle tartışma riski var bu ay. Olayları büyütmemek, alevlendirmemek gerekir diyorum. Çünkü sağlık evinde Balıktaki yıldızlar sert etki alarak, sağlığınızı bozabilir. Dikkat edin derim.

Mars 3.evde yani kısa yollar, seyahatler evinde iken, yakınlarla tartışmak yerine, kısa yollar yapmanızın size daha iyi geleceğini söylüyor. Ama anlaşılan sorunlardan kaçılamayacak.

Kiminiz kardeş, çocuk, anne, baba veya yakınlarla tartışma, çatışma içinde olacakken, kiminiz de, kendi sorunlarınızla ilgili kardeş veya yakın desteği alacaksınız. Tartışmadan uzak dururken, dost sesine kulak verin derim bu ay.

Para konusuna gelirsek; paraya odaklısınız ay boyunca. Bazı maddi işleri düzene koymak, işleri ilerletmek adına somut adımlar atacaksınız. İyi sonuçlar alacaksınız.

Kimi Teraziler ise, sanki bir yakının ani beliren bir sorunu için uğraşacak. Bu ay koşturup duracaksınız bir oraya bir buraya. Kendinize odaklandınız dedim ama bu ay özellikle yakınlarla ilgilenmek daha ağırlıklı olacak gibi…

Ancak bu harala gürele içinde, yine de kendinizle ilgili güzel şeyler de var en azından manevi bazda mutluluk veren şeyler. Kiminiz bu sıkıntı, karmaşa içinde kendini güzel, karşılıklı bir sevginin kucağına atacak, aşkı sığınak yapacak. Kiminiz birilerine iyilik yapmanın ruhsal hazzını hissedecek. Kiminiz de, yeni edindiği çevre içinde kendine mutluluklar yaratacak.

Duygusal, ruhsal bir olgunlaşmaya eriştiğinizi hissedeceksiniz. Olayların sizi duygusal olarak yeni bir düzleme getirdiğini bu ay çok net anlayacaksınız. Yeni beklenti, yeni mutlulukların neler olduğunu, vardığınız duygusal olgunluk aşamasında, neleri hayatınızda istediğinizi net olarak idrak edeceksiniz. Değişen “siz”in farkına varacaksınız.

İş sahibi Teraziler iyi yoldalar. Zaten sizi bu ay mutlu eden şey iş, para ve sosyal ortam.

Aşka gelirsek, yukarıda bahsettiğim gibi, kiminiz aşkın kucağında huzur bulacaksınız. Sanki bir geri dönüş var gibi bazılarınız için. Yarım kalan bir şey var aşk hayatınızda. Ya siz ya o bir geri dönüş yapacaksınız. Hislerinizi iyi tahlil etmek imkanını bulacaksınız, duygularınızı net anlayacaksınız.

Sevgilisi olanlar ve evliler eşleriyle daha uyumlu, huzurlu bir ilişki kurmanın yolunu bulmaya yönelecek. Huzur ve saf sevginin insanı hafifleten, ruhsal derinlik kazandıran hazzını duyumsamak, aşkta artık farklı beklentilerini anlamanızı sağlayacak.

Aşk ve ilişki anlayışınız farklılaşmış... Eski siz değilsiniz. İşte, bu duygusal değişimleri bu ay açık bir şekilde görüp, yolunuzu buna göre belirleyeceksiniz gibi.

Bu ay kısa yollar sıkıntılı. Dikkat etmek gerekir derim.

Ayrıca taşınmak, eğitim işleri de engelleyici, sıkıntılı enerjilerin etkisi altında. En iyisi işleri zamana yaymaktır.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Duygusal olarak biraz içe dönme, sanki kendinizle baş başa kalıp bir şeyler yazıp çizme arzusu ağır basacak gibi.

Ruhsal dönüşüm başladı içinizde. Bu da sizi zaman zaman kendinize dönmeye, kendinizle baş başa kalmaya sevk edecek. Bu ihtiyacı kimi zaman kendiniz hissedeceksiniz, kimi zaman da dış dünyanızdaki insanlar size hissettirecek.

Sanki dış dünyanızda bazı kapılar kapanacak yüzünüze. Belki bir dostu arayacaksınız, bakacaksınız ajandasında adınız arkalarda. Size bu aralar ayıracak vakti yok… Bazen çevrenizde iletişim halinde iken, siz bir şekilde yabancı olacaksınız çevrenize. Bir şeyler eskimiş ama bu sizde mi yoksa çevrenizde mi, bunu anlamak biraz zamanınızı alacak.

Ruhsal yalnızlığı giderek daha yoğun hissedeceksiniz. Kiminiz önce evinde, kiminiz iş çevresinde, kiminiz ise dost meclisinde…

İşte, bu yalnızlığı hissettiren ortam, mekan veya alan neresi ise, orada bir yenilenme zamanı gelmiş demektir.

Bu alan ne ise, bir kış temizliği gerektiren alan.. Bu alanda yeniden doğmak, bir köklü yenilenme için önce sanırım bir kış uykusu, yani bir geri çekilme yaşanması, sonra şapkayı masaya koyma, ardından temizlik lazım.. Zamanınız var, acele etmeyin derim.. Yavaş ve sağlam bir temizlik için kendinizi gerçeklere teslim edin derim..

Öte yandan, bazı yıldızlar size hala iyi bir şeyler vermek istemekte. Eski dönemin son şanslarını, son kısmetlerini almayı ihmal etmeyin. Yıldızlar her zaman bu kadar bonkör olmazlar...

Bu kısmetler, kiminiz için kendinizi topluma gösterme imkanı veren başarılar, kiminiz için heyecan verici bir aşk, kiminiz için süper bir çevre, kiminiz için hayatınızı dolduran, canlandıran bir sosyal faaliyet, dernek, klüp vs bir yere üyelik, orada aktif faaliyet. Kiminiz için evlilik. Kiminiz için bir çocuk sahibi olmak. Kiminiz için havadan para kazanmak, belki bir miras, belki şanslı fırsatları değerlendirmenin ardından gelen maddi ödüller.

Çünkü Balıktaki Jüpiter ve Uranüs hala 5.evinizde. Artık, lütfen elinizi uzatın, biraz çabalayın ve alın bu süper yıldızların size sunmak için tuttukları özel hediyeyi!

Bu ay parasal durum biraz hareketli. Masraf, harcama artacak. Ama daha çok keyif için, lüks için bir harcama söz konusu. Fakat merak etmeyin sanki bazı şeyleri çok karlı, çok daha kolay yollardan elde edeceksiniz gibi. Sanki arayıp da bulamadığınız bir şey elinize geçecek ve siz bir çırpıda istediğiniz şeyin sahibi olacaksınız. Yani, beklemediğiniz ama umduğunuz bir maddi gelir veya kısmet elinize verilecek adeta. Ve siz bu kısmetli kazanımı istediğiniz bir şeyi elde etmeye yatıracaksınız.

Aşk var bu ay. Evliler romantizmin doyasıya yaşandığı, kimi zaman evde kimi zaman şık ve huzurlu bir dış ortamda sevmenin, sevilmenin keyfine varacaksınız. Aşkta roman, şiir yazacak kıvama geleceksiniz adeta.. Gerçi bu çok tarzınız değil ama ee, siz de değişiyorsunuz…

Bu arada, tam tarzınız olan heyecanlar için de yıldızlar size göz kırpıyor hani… Macera isteyen için de yollar açık ama astarı bezinden pahalı bir macera olabilir, dikkat etmek lazım derim.

Kalbi boş olanlar, dışarı çıkın derim. Hoş, şık mekanlara gidin derim. Veya daha önce arkada bıraktığınız birini yeniden ele alın derim. Bir yerlerde aşk var, bulun çıkarın... Yıldızlar bu kadar bonkör iken size karşı, boş durmayın...

Bu ayın negatif alanına gelirsek; sizi düşündüren bir aile üyesi olabilir. Bu bir aile büyüğü veya bir çocuğunuz olabilir. Ve bir de, sizi bir şekilde geriye iten bir yakın, bir dost ciddi ciddi düşündürebilir. Bu kişinin hayatınızdaki yerini sorgulayabilirsiniz.

Güneş bu ay sizin için parlayacak her şeye rağmen…

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Yaylar için önemli bir ay olacak. Çünkü ay boyunca Mars ve Merkür burcunuzda kalacak.

Mars ve Merkür Balıktaki Uranüs ve Jüpiter’le sert açılı enerji oluşturmakla beraber, güçleneceksiniz ve aktif bir şekilde mücadele vereceksiniz. Bir hedefiniz var bu ay, ne ise, onun için yoğun çaba harcayacaksınız. Sonuç istediğiniz gibi olur mu, evet olur, çünkü yakın ve dost desteği var.

Bazı gizli planlar, gizli olayların su yüzüne çıkacağı bir ay olacak ve bunlar sizi harekete geçirecek gibi. Arkanızda önemli kişilerin gizli desteği de olacak. Ancak Mars size cesaret verse de, sanki engeller bazı adımlarınızda tereddüt yaratacak, planınızın bazı aşamalarında geri adımlar olacak gibi yine de.

Yaylara ben gelecek sene başlarına kadar sabır tavsiye ediyorum, tam anlamıyla istedikleri özgür alanı bulmak ve istedikleri şekilde eylemlerine yön verebilmek için. Çünkü Balıktaki Uranüs ve Jüpiter adeta mayınlı bir arazide yürür gibi riskli bir yol sunuyor size.

Bu ay eylemlerinizle sözlerinizde çelişkiler yaratan durumlar mümkün. Ayrıca ani beliren gelişmelerle ilgilenmek kafanızdaki düşünceyi tam anlamıyla hayata geçirmekte size engel teşkil edecek.

Bu ayın güzel bir yanı olacak; kafanızdaki bir düşüncenin eylemde destek bulduğunu görmek olacak.

Dedikodulara dikkat derim bu ay. Bazı tartışma, dalaşma mahkemeye bile sevk edebilir sizi. Bu ay ayrıca tehlikeli mekanlarda, fiziksel saldırıya maruz kalabileceğiniz insanlarla bir araya gelmemeye çalışın derim. Gerçekten siz de dahil, insanların anlayış ve sabrının olmadığı, gergin bir zaman olacak. Kimi zaman siz birinin sözünü, tavrını yanlış anlayacaksınız. Kimi zaman sizin söz ve eylemleriniz yanlış anlaşılacak. Siz de dahil, insanların birilerini anlamak için sabrının olmadığı, karmaşanın hakim olduğu bir ay. Sağduyu şart.

Ama zor da olsa bu ay bazı şeyleri yerli yerine oturtmak ve oluşan güzel tabloyu görmek hoşunuza gidecek. İlerlemek, her şeye rağmen, bir şeyleri halledebilmek mutlu edecek.

Bu ay bol bol sanat, edebiyat vs kültür ortamlarında bulunacaksınız. Sanatsever dostlarla hoş ve kültürel mekanlarda vakit geçirmekten keyif alacaksınız.

Yakın geleceğe dair düşünceleriniz, vizyonunuz bu ay kafanızda adeta bir tablo gibi netlik kazanacak. Kimlerden destek alacaksınız, nasıl yapacaksınız vs bu tür şeyler de kafanızda oluşacak. Ama dediğim gibi bazı anarşist ruhlu yıldız açılarının aksilik yaratan enerjileri önünüze mayın gibi döşenmiş.. Dikkatli yürümek gerek. Sizin Mars ve Merkür’den aldığınız güç ve cesaret yetmiyor. Yıldızların kapıları açması da gerekiyor…

Amacınız zoru başarmaksa şayet, fedakarlık yapmaktan, bazı gemileri yakmaktan çekinmemelisiniz. Ama siz henüz “hangi” gemileri yakmak konusunda karar vermediyseniz bilin ki, henüz erken demektir...

Para konusuna gelirsek; para konusunu toparlamak için aile içinde birlik içinde hareket edeceksiniz. Bir yakınınızla güzel planlar, hesaplar yapacaksınız. İş sahibi Yaylar bu ay yerinizde durmak istemeyecek, bazı hızlı atılımlar yapmak isteyeceksiniz ancak iş yerindeki ortaklarınıza danışarak gidin derim. Birden ve iyi planlamadan sözler vermeyin birilerine. Yeni iş girişimleri için erken bir zaman. Ama olaylar da sizi atılım yapmaya zorlayacak. Daha doğrusu, ortamı elverişli bulacaksınız ama hemen akabinde bazı şeylere henüz hazır olmadığınızı anlayacaksınız. Girişim konusunda en iyisi daha evvelce başlattığınız güzel bir projeyi tamamlamanızdır, bunun için uygun destek bulmanızdır. Onunla ilgili en azından tabloyu, projeyi tamamlayıp son rötuşları yapmanızdır.

Aşk konusuna gelirsek, bu ay kültürel ortamlar, dost meclisleri aşk bulmak, sevgi için uygun ortamlar olacak. Belki de tanıdığınız bir arkadaşınızın size yakınlaşmasına şahit olacaksınız. Bu ay dost ortamların gözdesi olacaksınız. Sanki yeni bir şey yok ama daha önce aklınıza giren veya bir yaşanmışlığınız olan biri ile aranızdaki havayı ısıtmanız söz konusu. Yeni aşk arayanların uzun yol yapması gerekecek. Hatta bir yurt dışı seyahati...

Evli Yaylar evdeki kaotik, gergin havayı dağıtmayı bir şekilde başarmış olmalısınız. Hatta uyum ve sevgiyi yeniden inşa etmişsiniz. Ama bu ay ya sizin aileden olmadık bir talebiniz, ya da onların sizden olmayacak bir şey istemesi bir süre gerginlik yaratacak yine. Yani bir şekilde daha önce seslendirilmeyen bir talep, beklenti veya isteğin seslendirilmesi ailede huzuru bozabilir.

Bu ay uzun yollara dikkat etmeniz gerekecek.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Bu ay meslektaşlar veya iş arkadaşlarınızla bir arada sosyal ortamlarda olmak, onlarla hem fikir alışverişi hem eğlenmek iyi gelecek. Yeni trendler hakkında bilgi edinmek, kendinizi meslek grubunda ifade etmek faydalı olacak.

İş sahibi Oğlaklar işte yenilik yapmak veya işi büyütmek adına gerçekten yararlı görüşmeler yapacak, önemli kişilerin hem fikir, öneri hem de desteğini alacaksınız. Hatta ileriye dönük, iyi bir anlaşmaya, hızlı ilerleyecek bir projeye imza atmanız mümkün.

Oğlaklar bu ay küçük veya büyük bir dileklerine kavuşacak gibi.

Bir taraftan yeni bir işe veya yeni bir alana aktif olarak dahil olmakla meşgulsünüz, öte yandan bir süredir gayret ettiğiniz bir işin maddi veya somut olarak geri dönüşünü almakla meşgul olacaksınız.

İşler dolayısıyla önemli kişilerle bir arada olmak, onlarla hem iş konuşmak hem sosyal ortamlarda birlikte eğlenmek için çeşitli fırsatlar çıkacak. Kendinizi önemli kişilere, çevreye gösterdiğiniz bir ay olacak.

İstediğiniz statü, pozisyon için hırslı olacaksınız. Hatta belki de daha önce olmadığınız kadar sosyal olacaksınız. Yenilenmek istiyorsunuz, o yüzden yeni şeyleri denemeye, bazı ilkleri yaşamaya kendinizi açmaya, hatta işleri racona göre halletmeye meyilli olacaksınız. Genelde rotayı belirleyen siz olurken, bu ay sanki başkalarının akışına kendinizi bırakmaya razısınız, en azından dereyi geçene kadar… Özetle, oldukça politiksiniz bu ay... Buna siz bile şaşacaksınız..

Yaydaki Mars ve Merkür size sabırsız bir enerji verecek içten içe. Bir şeylerden usandığınızı, yeni bir şeyler istediğinizi biliyorsunuz, yeni istekler, beklentiler doğuyor içinizde ama açıkcası bu ay ne istediğinizi anlamakta zorlanacaksınız, kimi zaman fazla kontrollü kimi zaman tam tersi akışa bırakmaya fazlasıyla istekli olacaksınız, hatta uç şeyler yapmaya razı olacaksınız ama neyi niçin yaptığınızı anlamakta zorlanacaksınız. Bu arada, yıldızlar size sonradan pişman olacağınız şeyler de yaptırabilir… Bu ay buna dikkat edin derim.. Aslında düşünceleriniz seri, akıcı, net. Ama duygularınızda karmaşa var... Ve ay boyunca içinizden “şeytan diyor ki...” sözünü çok tekrarlayacaksınız...

Para konusu fena görünmüyor. İşte çizdiğiniz vizyon umut vaat edici, önemli kişilerin takdirini hak eden boyutta. Ama siz daha fazlasını istiyorsunuz. Bazı kalıpları yırtmak, daha iyisine ulaşmak istiyorsunuz. Bunun için yeni hedefler belirlemek, fikir edinmek, ideal ortaya koymak ve bazı somut başlangıçlar yapmak mümkün bu ay.

Aşk konusuna gelirsek, iş ortamında ve toplum içinde gözde olacağınız, dikkat çekeceğiniz bir çekicilik var üzerinizde ay boyunca. İltifatlar alacaksınız. İçinizden taşan isteklerin dışa vurumu insanların gözünden kaçmayacak. Sizde bir farklılık olduğunu anlayacaklar. Ve bunu fırsat bilen bazı kişilerin yakınlaşması, şaşırtıcı teklifler almanız mümkün. Belki de sizi epeydir takip eden birinin size açılması söz konusu olacak. Ancak sanki bu ay yeni bir ilişki için hiç de zamanı değil. Üstelik tekliflerden birini değerlendirseniz bile, sanki bir hayal kırıklığı yaşarsınız, beklediğinizi bulamazsınız gibi.

Sevgilisi olanlar için durum farklı bu ay. Bazı şeyler sizi düşündürmeye başlasa da, henüz dillendirmemek, zamanını beklemek gerekecek. Onun haricinde, ilişki güzel bir şekilde ilerleyecek. Birlikte güzel anlar paylaşacaksınız sevgilinizle. Sevgilinizin bir hediye alması ayrıca mutlu edecek sizi. Ve birlikte evlilik planları yapmak için uygun bir zaman.

Kimi Oğlaklar da aşkta, ilişkide öfke ile tutkuyu bir arada yaşayacak gibi.

Bazı Oğlaklar sanki gizli bir yol planı düşünmekte. Bana kalırsa, erken bulduğunuz bir adım atmayın derim.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bu ay para yüzünden biriyle atışmaya hazır olun derim.. Bu kişi eşiniz, çocuğunuz olabilir. Belki de bir dostunuz..

Öte yandan keyfinizi hiçbir şey bozamayacak gibi. Bu ay kültürel ortamlara ve doğaya atacaksınız kendinizi. Güzel yerler görmek, ruhunuzu açan şeyler yapmak isteyeceksiniz.

Kimi Kovalar işte fikir çatışmasına girecek, birilerine karşı açık tavır alacaksınız gibi. Kimi Kovalar da tam tersi bir açık tavır ile karşılaşacak. Parasal açıdan işler yolunda olmakla beraber, bu fikir çatışması veya başka niyetle ortaya konan çatışma ay boyunca sizi uğraştırabilir.

Para işleri Yaydaki Mars ve Merkür’ün gergin açısına rağmen iyi bir seyir izlemekte. Alacağınız ekstra gelirle rahatlayacaksınız. Bu arada, kiminiz de kariyer adına daha önce yapmış olduğu başvuru, görüşmenin iyi sonucunu alıp mutlu olacak.

Patron, müdür konumunda iseniz, çalışanları memnun etmek adına çabalara gireceksiniz ve insanların taleplerini dinleyeceksiniz. Kiminizde işte birilerinin çekişmesini çözmede devreye girmek durumunda kalacak. Sizin inisiyatifinizle mesele yoluna girecek.

Kimi Kovalar adlarını daha geniş çevreye duyurma imkanı bulacakları fırsatlar yakalayacak. Önemli birileri tarafından takdir mesajı almak sizi gururlandıracak.

Uzaklardan gelen haberler var. Bir müjdeyi haber verecek gibi. Bu belki de bir bebek müjdesi olacak, belki yurt dışına bir bilet, belki de bir sevgi mesajı.

Çevreniz giderek daha nezih, daha önemli kişilerle genişlemeye başlamış. Bu giderek sosyal yaşantınızı ve genel yaşam tarzınızı değiştirmeye başlayacak. Bu önemli kişilerden birinden sizi de ilgilendiren güzel bir haber alabilirsiniz.

Aşk isteyen Kovalar, gösterdiğiniz çabanın meyvelerini almaya başlayacaksınız. Sizi mutlu eden güzel sürprizler olacak. İçinizi ferahlatan bir ilişkinin varlığı size sıkıntılarınızı unutturacak adeta.

Ama kiminiz için bu aşk kağıt üzerinde, sözde aşktan öte bir şey değil gibi. Hayallerle süslenen bir aşka benziyor.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Mars ve Merkür Yay burcunda ve tam tepenizde. Özellikle Mars Yay burcunda agresifleşir, sabırsız ve anarşist bir enerji yaratır.

Bu sizin için ne anlama geliyor... Frene basmak gerekiyor bu ay demektir…

Akrepteki Güneş size olanca gücüyle destek verecek, içiniz rahat olsun. Hatta bu destekle yolunuza kararlılıkla devam edeceksiniz. Ama biraz kavga, patırtı kopacak yine de… Ya sizin sabrınız taşacak bir konuda, ya da siz birilerinin sabrını sınayacaksınız…

Kısacası bir güç gösterisi yaşanacak ay boyunca. Size tavsiyem, içinizdeki sese kulak vermeniz, sezginizin gösterdiği rotadan şaşmamanız..

Bir konuda geri adım atmak veya uzlaşmak zorunda kalabilirsiniz. Ama bunu bir kayıp olarak görmeyin, tam tersi bir huzur, bir anlaşmaya hizmet eden bir adım olarak görün. Aksi takdirde, haklılığınız konusunda kendinizi savunamayabilir, yanlış anlaşılabilirsiniz.

Kimi Balıklar bu ay otorite takımından bir şey talep edecekler ama tam da zamanıydı hani, dedirten bir ters tepki alabilir..

İşler karışıkken, yapılabilecek en güzel şey, kendinizle baş başa kalmak için zaman ayırmak ve sizi rahatlatan bir uğraşı ile meşgul olmaktır.

Ayrıca sevdiklerinizle daha çok birlikte olmak, şefkat ve sevgiyi paylaşmak da size huzur verecektir.

Para konusu iyi durumda. Hem maddi olarak toparlanmak imkanı bulacaksınız, hem kısmetli ve umut vadeden haberler alacaksınız gibi. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız bir şey de sona gelmiş gibi. Bunun için gerekli yerlerden güzel destekleri almak size cesaret verecek. Ama bu ay yeni bir girişim, adım için uygun zaman değil derim.

Var olan işinize odaklanıp ondan keyif almaya bakın derim bu ay.

Gezmek için iyi bir zaman. Kafanızı dağıtacak, moralinizi düzeltecek güzel seyahatler size iyi gelecek.

Aşka gelirsek, sevgilisi olanlar ve evliler için durum güzel. Romantizm ile heyecan yaşatan bir gezi planı var gündemde. Bu ay duygularınızda bir derinlik hissedecek, kendinizi bu güzel duygulara teslim edeceksiniz.

Kalbi boş olanlar için hem ilginç hem riskli bir ay diyebilirim. Sezginizle hareket edin ve bir skandala mahal vermeyin derim. Mars ve Merkür’ün kışkırtıcı ve ortamı karıştırıcı enerjisi ile, bir anda kendinizi bir dedikodunun odağı yapabilirsiniz…


Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..