Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Sen çok değiştin...

Sen çok değiştin...
 

Karşımızdaki kişinin bir süre sonra değiştiği, nerdeyse bir çoğumuzun başına gelen bir durum. Gerek iş, gerek sosyal çevre, gerek ise karşılıklı ilişkilerde bu sık sık görülmektedir. Neden başta ilişkiler bu kadar güzel giderken, ne oldu da kişiler bu kadar çok değişmiştir? Hata kimdedir diye içimiz içimizi yer dururuz. Bu negatif durum ister istemez tüm dünyamızı olumsuz bir şekilde etkiler.

Ben bu duruma gerçek kimliğe geri dönme, yani maskenin düşmesi durumu diyorum. Karşınızdaki kişide eğer böyle bir durum tespit ettiyseniz, şunu çok iyi bilin ki sizinle tanışmadan önce sizinle ilgili önceden bilgi toplamış ve o günkü duruma göre sizin beklediğiniz şekilde size yaklaşmış ve sizi avlamış olma olasılığı çok yüksektir. Bir süre sonra haliyle kendisini ne kadar sıksa da eski durumunu almıştır ve karşınızda bambaşka bir insan olarak durmaktadır. Aslında karşınızda duran kişi, kişinin aslıdır. Bu durumda ilişkinizi maalesef, karşınızdaki kişiyi kabullenerek devam edeceksiniz veya o kişiden ayrılarak bitireceksiniz. Geriye dönüp baktığınızda ise boş yere geçmiş bir zaman ve üzüntüden başka hiçbir şey göremeyeceksiniz.

Karşımızdaki kişi hakkında olumlu veya olumsuz bir yargıya varmadan önce öncelikle temkinli olmalı ve her durumda tepkisini ölçmemiz gerekmektedir. Tabi bu durum paranoyak bir davranış şekli olmamalıdır. Sadece birkaç ufak teknik bu işi çözecektir. Sonradan üzücü durumlarla karşılaşmaktansa öncesinde tedbir almamız daha doğru bir hareket olacaktır diye düşünüyorum.

O zaman böyle bir durumda ne yapmalıyız? Karşınızdaki kişi ile her konuştuğunuz alanda anlaşıyorsanız, ya gerçekten ruh eşinizi buldunuz ya da karşınızdaki sizi etkilemek için size aynalama metodu yapmaktadır. Bazı durumlarda bu çok önemli değildir kısa süreli bir ilişkiniz varsa karşınızdakini denemenize ihtiyaç yoktur ama ilişkiniz evlilik veya uzun süreli bir iş ortaklığı ise dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu durumda karşınızdaki kişi ile hiç ummadığı bir zamanda hiç ummadığı bir konu üzerine konuşun, bu konuşmanın sonucunda tepkilerini analiz edin. Eğer heyecanlanıyorsa, ses tonu yükseldiyse, gözlerini sizden kaçırıyorsa veya hareketleri gereğinden fazla abartılı ise bilin ki yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Bu denemeleri birkaç kez yaparsanız daha doğru bir sonuca ulaşmış olursunuz, kişinin her günü bir olmayabilir ama çoğunlukla verdiği tepkiler doğru tepkilerdir. Bir başka deneme yolu ise karşınızdaki kişiye bir durum ile ilgili fikrini sorun ve siz o fikrin tam tersini savunun size nasıl tepki verdiğini yine aynı şekilde iyi analiz edin. Sorgusuz sualsiz kendi fikrinden sizin fikrinize dönüyorsa yine yanlış bir şeyler olma olasılığı yüksektir veya kendi fikrini hırçın bir şekilde savunuyorsa bu o kişinin asabi bir kişiliğe sahip olduğunu göstermektedir.

Bu ve benzeri denemeleri yapmanız iki taraf içinde ileride doğabilecek olumsuz durumları yok edecektir. Unutmayın ki sizlerde bu ilişkinin diğer bir tarafı olarak bu davranışlara dikkat etmek zorundasınız. Öncelikle ilişkilerinizde dürüst olmayı seçmeli ve karşınızdakine mümkün olduğunca açık olmalısınız. Aklınıza takılan soruları sormalı seviyeli tartışmalar yapmaktan kaçınmamalısınız. Bu durumda hem siz kendinizi tanıtmış olur hem de karşınızdakini tanımış olursunuz. Karşınızdaki kişinin huylarını değiştirmeye veya kendinize benzetmeye çalışmayın çünkü bu imkansıza yakın bir durumdur. Kendiniz için uygun bir kişiyi bulmak zor olsa dahi, uzun süreli bir mutluluk için daha kolay bir yoldur.

Boşuna dememişler “En büyük aşklar (ilişkiler) büyük kavgalarla başlar.”

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..