- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şencan

ŞENCAN
Bayanların özellikle kabul günlerinde misafirlerine ikram ettikleripratik ve kolay bir köftedir. Vitamin bakımından çok zengin olan bu köftenin hazmı da kolaydır. İçinde bulgur bulunmadığı için miğde şikayetleri de olmaz. Çocuklar bu köfteyi severek yiyiyorlar.
YAPILIŞI:
Yarım kg kırmızı mercimek iyice yıkanır haşlanır ve suyu süzülür. 3 tane patates yıkanıp haşlandıktan sonra suyu süzülür, soyulup çatalla ezilir. 1 baş kırmızı veya beyaz soğan, 2 diş sarımsak soyulup küçük, küçük kıyılarak 1 kaşık sıvı yağda hafif kavrulur. Mercimek, patates ve soğanlar karıştırılır. İsteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber konularak yoğrulur. Küçük köfte şekli verilerek , servis tabağına marullar serilir üzerine köfteler yerleştirilir . Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ