Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şencan

Şencan
 

ŞENCAN


 

Bayanların özellikle kabul günlerinde misafirlerine ikram ettikleripratik ve kolay bir köftedir. Vitamin bakımından çok zengin olan bu köftenin hazmı da kolaydır. İçinde bulgur bulunmadığı için miğde şikayetleri de olmaz. Çocuklar bu köfteyi severek yiyiyorlar.

 

YAPILIŞI:

Yarım kg kırmızı mercimek iyice yıkanır haşlanır ve suyu süzülür. 3 tane patates yıkanıp haşlandıktan sonra suyu süzülür, soyulup çatalla ezilir.  1 baş kırmızı veya beyaz soğan, 2 diş sarımsak   soyulup küçük, küçük kıyılarak 1 kaşık sıvı yağda hafif kavrulur. Mercimek, patates ve soğanlar karıştırılır. İsteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber konularak yoğrulur. Küçük köfte şekli verilerek , servis tabağına marullar serilir üzerine köfteler yerleştirilir . Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara