- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şencan

ŞENCAN(alıntı
Çok çabuk yapılan, misafirlerimin en sevdiği köftelerden birisi. Aynı zamanda hazmı kolay, vitamin bakımından zengin bir sunum.
YAPILIŞI: 3 tane patates ve yarım kg. kırmızı mercimek, ayrı kaplarda haşlanır suları süzülür. Patatesler soyulduktan sonra bir çatalla ezilir. 1baş soğan soyulup küçük, küçük kıyılarak 1 kaşık sıvı yağda hafif kavrulur. İçine 1 kaşık domates salçası veya biber salçası konulur. Mercimek, patates ve soğanlar karıştırılır. İsteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, yıkanıp kıyılmış 1 bağ maydanoz, yine yıkanıp kıyılmış yarım demet yeşil soğan yaprakları konularak iyice yoğrulur. Küçük köfte şekli verilerek maydanozla süslenir ve servis tabağına roka ve marul yaprakları yerleştirilerek köfteler dizilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ