Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Magazin
 

Serenay Sarıkaya dünü, bugünü ve yarını

Serenay Sarıkaya dünü, bugünü ve yarını
 

Serenay Sarıkaya 1 Temmuz 1991 Antalya’da doğmuştur. Annesi Ümran, babası Mustafa Sarıkaya’dır. Ne yazık ki, Seranay 6 yaşında iken annesi ve babası ayrılmışlar.  Serenay’ın ifadesine göre, güçlü bir kadın olan annesi Ümran Hanım, bu süreçte kızını çok güzel büyütmüş, yetiştirmiştir.  Eğitim olarak, Antalya Saime Salih Konca Lisesi’nden mezun olmuştur. Psikoloji ile ilgili kitapları meraklı olan Serenay, o zamanlar Psikolog olmak istiyormuş.

 

2008 yılında, 16 yaşındayken ilk sinema filmi “Plajda” filminde “Aslı” karakteri olarak rol almıştır.  Aynı yıl “Peri Masalı” dizisinde “Talya” rolünü ve “Limon Ağacı” dizisinde “Peri” karakterini canlandırmıştır. Asıl çıkışını 2008 – 2010 yılları arasında “Adanalı” dizisiyle “Sofia” rolü ile yapmıştır.

Flato Film’de oyunculuk eğitimi alan Serenay Sarıkaya, 2010 – 2012 yılları arasında “Lale Devri” dizisinde “Yeşim” karakteri olarak Tolgahan Sayışman ile başrolü oynamıştır.

 

Profesyonel Model olan, Seranay değişik aktivitelerde podyuma çıkmıştır.

  

Serenay Sarıkaya 2010 Türkiye Güzellik Yarışması’nda (Mis Turkey 2010) ikinci olmuştur. Daha sonra Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmiş ve yarışmada dördüncü olmuştur. Ayrıca, Juri Özel Ödülünü de almıştır. Bu yarışmalar, Serenay’a  “Lale Devri” deki rolü getirmiştir.

2013 yılı başlarında “Behzat Ç. Ankara Yanıyor “ filmlerde kısa rolde oynamıştır.

Serenay Sarıkaya’ ın dününü kısaca özetledikten sonra, gelelim bu gününe.

Serenay geçtiğiz Mart ayında, Ay Yapımla ile anlaşmış, The O.C. nin Türk Versiyonu dizisinde Çağatay Ulusoy ile başrol oynamak üzere anlaşmıştır. Geçtiğimiz Ağustos ayında yeni dizinin adı konmuş, “Medcezir” de Çağatay Ulusoy ile dizi çekimlerine motor denmiştir. Medcezir ilk bölümü 13 Eylül Cuma akşamı gösterime girmiştir.

Serenay Sarıkaya’nın bir de şarkıcılık yönü var. Profesyonel olmasa da çıktığı programlarda, dizilerde bu yönünü de ortaya çıkartmıştır. Sesi güzel, en azından dinlenir nitelikte. 9 Aralık 2012 tarihinde, Beyaz Show’da, “Söyle buldun mu aradığın aşkı”  şarkısını pek güzel canlı olarak seslendirmişti. Geçtiğimiz Haziran 2013 tarihinde “Saba Tümer’le Bugün” programında söyleşi yapmıştır, hayatının bilinmeyen yönlerini anlatmıştır.

 

Ay Yapım, Medcezir dizisinde de Serenay’ın sesini izleyiciye dinletti. Dizinin 3.cü bölümünde Panayır sahnesinde “Sende yaz, yaz “ şarkısını söyledi. 6.Bölümde Çağatay Ulusoy ile “Ah bu ben” şarkısını ve 10.bölümde gene Çağatay Ulusoy İle “Karaoke” yaptılar, “Senden daha güzel, senden daha özel” şarkısını birlikte söylediler. Çok beğenildi ve Sosyal Medyada ses getirdi.

Serenay Sarıkaya’nın bir de aşk hayatına göz atarsak, pek parlak değil. “Lale Devri” dizisinde beraber oynadığı Tolgahan sayışman ile adı aşk dedikodularına karışmış. Bir barışık, bir ayrılık süren arkadaşlıkları, Tolgahan’ ın ifadesine göre 2012 Aralık ayında tamamen kapanmıştır. Geçtiğimiz Kasım ayında yeni bir aşk hayatı ortaya çıktı. Antalya’lı evli bir işadamı olan Murat Süğlün ile ilişkileri ortaya çıktı. Murat Bey, karısıyla da boşanmak istemiş, boşanamayınca Seranay’a evli olduğıumu basına sen sızdırdın diyerek ilişkisini son vermiştir. Seranay Sarıkaya basına sızan bu haberler nedeniyle Ay Yapım patronu Kerem Çatay’dan uyarı da almıştır. İyi giden dizilerine zarar vermemek adına, basına konuşma yasağı getirmişti.

Bir ara Çağatay Ulusoy ile aşk dedikoduları basına yansıdı. Sonradan Serenay’ın aşkı Antalya’ lı iş adamı olduğu ortaya çıktı. Bence onların aşkları artık “Medcezir” dizisinde Yaman – Mira aşkı olarak devam edecek.

 

Serenay Sarıkaya mankenliğini de konuşturmakta, geçtiğimiz yaz aylarında, InStyle dergisi için kamera karşısına geçmiştir. Ayrıca gene geçtiğimiz ay rol arkadaşı Çağatay Ulusoy ile “Vogue” dergisi için poz

 vermişlerdir.

Serenay Sarıkaya’nın “Medcezir” dizisi nedeniyle geleceği de çok parlak gözüküyor. Çünkü, Çağatay ile çok güzel bir uyum yakaladılar. Serenay çok güzel bir kız ve de çok sempatik. Oyunculuğu güzel, performansı güzel, kendi güzel, bu nedenlerle iyi bir gelecek bekliyor Serenay’ı. 

Medcezir çok sevildi, çok da tutuldu. Bu nedenlerle bu dizi uzun soluklu olacak. Asgari 2, hatta 3 sezon Medcezir ile yatıp, kalkacağız.

Tüm bu nedenlerden dolayı, Serenay Sarıkaya’nın geleceği çok parlak. Yolun açık, başarılar senin olsun Serenay. Dilerim ileriki yıllarda başarıların ödüllerle taçlandırırsın. Ne de olsan sen taç giymiş bir güzelsin.

Medcezir’de Partnerin Çağatay ile her ikinize de bol şanslar ve de başarılar diliyorum.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

Not: Görsel fotoğraflar internette alınmıştır.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..