Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Şeriat özentisi olanların dikkatine!

Şeriat özentisi olanların dikkatine!
 

Bu vahşetin görüleni ya görülmeyenler insanlık adına bir utanç


Allahın kuranın adaleti ile yönetilen İran ve yaşananlar şeriat özentili kitlenin ilgisine sunuluyor günlerdir. Hoş şeriat özentisi mi diyelim, beklentisi mi diyelim bu kitle yaşananlara sadece Amerikan oyunu, Avrupanın oyunu gözüyle bakıyorlar.

Birde şu gözle baksalar İran'da yaşayan bir kişisin ve şeriat mahkemesinde uygulanan idamları biliyor ve belkide gördün böyle bir idamı ve sende kalkmış yasak denilen vatan hainliği ile bir tutulan gösterilere katılıyorsun ilginç! Hangi cesaretle, gösterilerde öldürülen kaba kuvvete maruz kalan gözaltına alınan ve akıbeti belli olmayan kişileri duyuyorsun. İlginç! Hangi cesaretle sen hala o gösterilere katılabiliyorsun. Bence bu eylemler, gösteriler cesaretle falan olmuyor. İran'da yaşanılan bu olay cinnet halinden başka bir şey değil toplumun.

Nasıl cinnet geçirmezki bu insanlar birileri Din adına Allah adına bu bu olacak diyecek. Ve yine aynı insanlar iktidarda bu kalacak diyecek. Bakın size seçmeniz için hak tanıdık diyecek. 1, 5 saat içinde sandıklar açıldı sayıldı bizim adam kazandı diyecek. Nerde kaldı allahın adaleti hani yalan günah, çalmak günah, hak yemek günah, hani dini esaslar. Bu toplum ne yapar şimdi bir düşün allahın adaleti ile onun kitabında koyduğu kurallar ile yönetilmiyor muydu. Hani o idam sehpası bile olmadan sallandırılan insanlar boşuna mıydı. İranda yaşanan bir uyanıştır. İktidarların iktidar uğruna herşeyi yapabileçeğini bir görmedir. İnsan oğlunun açlığını sapkınlığını görmedir, isyan onadır. Aslında din adına çıkılan yolda hedeflenen amaç bir avuç topluluğun hükmetme arzusuna bir pes ediştir. İran islam devrimi böyle doğmuştu. İran şahından kaçan halkın Humeyniye olan pes deyişi şimdi bir cinnet halini almıştır.

İran halkı adına çok üzgünüm. Demokrasi adına çok büyük bedel ödeyecekler öyle görünüyor. Tek umudum ise İran şahından kurtaran Humeyniye pes diyen halk gerçek demokrasiyi bulmadan önüne sunulanla yetinmez. Demokrasiyi bulana kadar ödenecek bedel ne ise mücadelesini verir umuyorum.

Acı olan tek gerçek İran'da şunları yazdığım an dahil çok canlar yanıyor, canlar yok ediliyor. Çok ama çok üzgünüm.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..