Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '19

 
Kategori
Resim
 

Şerif Kino /Kim Donkişot - 2

 1992 yılına Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümü Prof.Dr. Nüzhet Kutluğ atölyesinden mezun olan sanatçı, Mardin Kızıltepe’de yaşıyor. İstanbul ve Kızıltepe’de bulunan  atölyelerinde üretiyor.

     1995’ten bu yana İsveç Borlönge’den Mardin’e, Erzurum’dan İstanbul’a kadar uzanan geniş bir alanda, çok sayıda kişisel ve karma sergi gerçekleştirdi. Şerif Kino resimlerinin ilham kaynağı olarak Cervantes’in ‘’Don Kişot’’ adlı eserini gösteriyor.

    Sanatçının resimlerini değerli kültür adamımız  Emre Zeytinoğlu  şöyle yorumluyor;

      ‘’Bu figürler, sanki yaşanmış bir olaydan sonra, her an bir şey olacakmış duygusu içindedirler ki izleyiciye de bu duyguyu aynen yansıtırlar. Öte yandan söz konusu aciliyeti yansıtan ve bu anlamda hep eylem halinde bulunan siluetler arasına, bazı sembol figürler de yerleştirilmiştir. Bunlar kimi zaman bir Don Kişot, kimi zaman bir Şarlo'dur; belki de onlar tuvalde geçen olayı denetleyen ve o olayın seyri karşısında nasıl düşünebileceğimizi, neler yapabileceğimizi ya da bir izleyici olarak hangi konumda bulunduğumuzu, ironik açıdan gösteren işaretlerdir. Kimi zaman da tuvalde yine siluetler halinde nesneler ile karşılaşırız: Bir tank, bir uçak ya da şiddeti, savaşı çağırıştıran diğer şeyler... Bunlar da ilk bakışta o rahatlatıcı, ideal bir yaşam alanı gibi görünen mekânda yerlerini alırlar. Ne var ki Şerif Kino'nun resimlerinde bunlardan hiçbiri, mekânın durağanlığının önüne geçmez, ortalığa rahat kaçırıcı, olağan dışı mesajlar yaymaz. Mekânın yaşam sevincine yönelik atmosferi, bunların tümünü emer ve olası bir karamsarlığı yok eder; oysa bir tedirginliği korum aktan da asla vaz geçmez. ‘’

        Sanat danışmanlığını Zehra Başaran’ın üstlendiği; Şerif Kino -Kim Donkişot- 2 isimli sergi 15 Mart saat 18:00’da Maltepe Donkişot Sanat Cafede ki açılışla sanatseverler ile buluşacak.

 
Toplam blog
: 21
: 175
Kayıt tarihi
: 11.01.14
 
 

Kırklareli doğumluyum. Resim mezunuyum, yirmi yıldır aktif şekilde; sanat ve eğitim hayatının içi..