Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Sevgi, güven ve dostluk üçgeni

Sevgi, güven ve dostluk üçgeni
 

Sevgi ve güven=dostluk


Yaşantımızın vazgeçilmezleri, SEVGİ, GÜVEN VE DOSTLUK olduğuna göre dilimizin döndüğünce, klavyemizin yazdığınca, kapasitemizin elverdiğince irdeleme çalışalım:

SEVGİ- Maddi, manevi herhangi bir şeyle asla ölçülemiyen, değeri biçilemiyen tek şey...Kişiyi hayata bağlayan, yaşam sevinci veren, enerjik yapan ve daha pek çok subjektif olguları sıralamak mümkün.

Doğayı ve hayvanları sevmek, evlat, ana-baba vs. insanları sevmek veya karşı cinse duyulan sevgi...Tüm insanlar yaşamları boyunca bu sevgilerden tatmışlar, akmakta olan bu SEVGİ PINARI ndan içmişlerdir. Tatmadım, içmedim diyenler, acaba doğru mu söylemektedirler?

Sevgi, gözlerde başlayan kalplerde filizlenen, gönüllerden gönüllere akan, görülmese de hissedilen bir akım, bir güçtür.

Bu güzel duyguyu herkes hissedebilir mi? İnce bir ruh, duyarlı bir içsellik, nazenin bir beyinsel harman yetiyor kanımca.

GÜVEN: Güvende esas, emanet kavramıdır. Maddi ve manevi neyiniz varsa, emanet ettiğiniz kişi, bu emanetleri lâyıkınca saklayabiliyorsa...mesele yoktur. Sırlarınızı emanet edebilirsiniz, yakınlarınızı, canlarınızı ve en son cüzdanınızı bile emanet edebilirsiniz. Çünkü parayla satın alınamayan tek şey GÜVEN duygusu oluşmuştur. Bosch'un Alman kurucusu, Robert Bosch, "güven ve itibarımı kaybetmektense, paramı kaybetmeyi tercih ederim" demiştir. Benim bakış açıma göre güven duymak, hayatta yapılabilecek en büyük iltifatlardandır. (Tabii, karşıdaki kişi, hak ediyorsa eğer.)

DOSTLUK: Sevgi ve güven ikilisinin yapışık üçüzü, DOSTLUKTUR. Günümüzde kolay kurulamasa da, kurulduğu zaman yıkılamayan dostluk... Dostluğun hammaddesi, "SEVGİ VE GÜVENDİR" Dostlukta zaman sınırı yoktur, çünkü dostluk hep ama hep vardır, ömrün sonuna kadar...Yaşanmışlıklar böyle göstermektedir. Dayanışmayı gerektirir, İyi gün dostluğu ile kara gün dostluğunu karıştırmamak gerekiyor, konumuzda, dostluk kavramını bütünüyle ele alınmaktadır.

Sevinçler, dostlarımızla paylaşıldıkça çoğalıp, hüzünler yine dostlarımız tarafından paylaşıldığında azalacağına göre...

Güven duygusunun zedelenmekte olduğu günümüzde her ne kadar dostluklar zor kurulsa da, kurulmuş ve kurulmakta olan dostlukları özenle beslemek ve korumak gerektiğine inanıyorum.

Dostlarınızın, dostlarımızın çoğalmasını, var olan dostlukların da yıkılmadan ömürler bitinceye dek sürmesini dilerim.

Gönül dolusu selâm ve sevgilerimle...

Gül Alkan.

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..