Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Sevgi dilleri

Sevgi dilleri
 

Bazen insanlar birbirlerini sevmelerine rağmen neden anlaşamazlar?Halbuki şu üç günlük dünyüdü anlaşmazlıklara neden olan şey ne?...SEVGİ DİLLERİ

Her insanın sevgi dilleri farklıdır.İnsanlar bu yüzden birbirlerini sevdikleri halde anlaşamıyorlar.Bu sorunun çözümü ise oldukça basit:Karşımızdakinin sevgi dilini öğrenip ona göre davranmak....Basit değil mi?

1.Hizmet Davranışı
Sevgi dili "hizmet davranışı" olan bir insan, herşeyi emrivaki bir şekilde değil;rica cümleleri kullanarak istemeli ve sevgiyi hissetme biçiminin hizmet davranışı olduğunu çok güzel bir üslupla anlatmalıdır.

2.Onay Sözcükleri
Sevgi dili "onay sözcükleri" olan bir kişi her ne kadar yeteneklerinin farkında olsada takdir edilmek ister.Sevgi dolu sözler bu kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.Eğer gerçekten sevgiyi en güzel şekliyle yaşamak istiyorsak birincil sevgi dili onay sözcükleri olan kişiyi ilgi alanına göre yönlendirmeli, kendine güvenmediği durumlarda cesaret veren sözlerle başarılı olmasına yardımcı olmalıyız.

3.Nitelikli Beraberlik
Birincil sevgi dili "nitelikli beraberlik" olan kişiler için en önemli şey;kaliteli zaman geçirmektir.Bu nedenle sohbet sırasında onları rahatsız edecek ortamlardan kaçınırlar.Tamamen karşıdaki kişiye odaklanmak, onu dinlemek yada beraber televizyon izlemek, varlığını ve değer verildiklerini hissetmek sevgi depolarındaki boşlukları doldurmada büyük rol oynuyor.

4.Dokunsal Temas
Birincil sevgi dili "dokunsal temas" olan kişiler, fiziksel olarak çok yaklaşamadıkları kişilere mesafeli davranırlar, kendilerini onların yanında rahat hissetmeyebilirler.Bu kişiler sevdikleri insanlara sevgilerini;sarılarak, öperek, onlara dokunarak gösterirler.

5.Armağan Almak
Armağan almak;sevginin somut şekli, görsel sembolüdür.Birincil sevgi dilleri "armağan almak" olan kişiler kendilerine gelen her hediyeyi özenle saklarlar.Bu kişiler tebrik kartlarını, mektupları, fotoğrafları muhafaza eder, hatta buruşmuş hediye paketlerini ve jelatinlerini bile atmaya bile kıyamazlar.Kendilerine hediye veren kişileri unutmazlar, kim ne almış, ne zaman almış hepsi zihinlerinde kayıtlıdır.Çevremize baktığımız zaman bazı insanların kendilerine gelen güzel sözleri bile özel defterlerine yazdıklarını görürüz.Bu kişiler doğum günleri gibi özel günleri unutulduğunda sevilmedikleri düşüncesine kapılırlar.

NOT:Bu maddelerin baş harfleriyle bir akrostij oluşturduğumuzda HONDA kelimesi ortaya çıkar.Böylece zihnimizde daha rahat bir şekilde yer edinir....

 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..