Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Edebiyat
 

Sevgi yağmurları

Sevgi yağmurları
 

Sevgi


Mevsim hazan, aylardan kasım ama güneş bir başka parlıyordu. Portakal mandalina kokuları mestediyordu hepimizi. Nar ağaçlarında yeşillerle kırmızılar birbirine nisbet yapıyordu sanki. Mavi daha mavi yeşil daha yeşildi. Hazandı ama benim gönül kıpır, kıpır şaşkındı.

Üç sevgilimin biri Kemer'de, biri İstanbul, en küçüğü de çok uzaklarda..İkisiyle buluşsam öbürü olmuyordu. Hüzün hep bir yanımda nöbetlerdeydi ama olsun, onlar sağlıklı ve iyiler ya ne gam.

Yalancı dünyada değermi dediler bir araya geliverdiler Kemer'de. Felekten bir kaç gün çaldılar. Özlem giderdiler anne ve oğulları. Yeni özlem ve buluşmalara gebe günlerde. Anı heybelerini tıka basa doldurdular. Sonra her biri kendi yaşantılarına, hayat kavgasına döndüler, döndük. Daha da büyüyen sevgilerimizle.
Bende aşk, sevgi gani. Yurdumun her köşesini gördüm sayılır ama, her seferinde yeniden aşık oluyorum. Güzel ülkem benim..Tıpkı bazı insanların, kadının çocukların gibi sende her türlü şiddete maruz kalıyorsun. Seni de hırpalıyoruz ama inadına öylesine güzelsin ki.İyi ki Türküm..

Kemer'den döndüm Ağva'da şiir gecesine çağırdılar.İstanbul'un Şile ilçesine bağlı küçük bir sahil kasabası.Ama insanları büyük. Çok değerli şair dostum Atılay Erge beyefendi sevgiyle, özveriyle öyle bir hafta sonu ve gece düzenlemiş ki tek kelimeyle harikaydı. Şair Münire Aksaray, Şair Sami Derintuna Altan Akışık(Kurtlar vadisinden hatırlarsınız çok değerli bir tiyatro sanatçısı) ve dostlarla Gizli Bahçe restaurantda yaptık şiir gecemizi. Genç Vatanperver komutanımız ve zarif eşine, Ağva belediye başkanı sayın Ali Acar'a katkısı olan bütün dostlara ve salonu tıklım tıklım dolduran bütün güzel insanlara sonsuz sevgi ve saygılarımı yolluyorum buradan.

Büyük Atatürk'ümüzü de andığımız şiirlerle dolu o geceyi ve sevgiyle bakan gözleri hiç unutmayacağım yaşadıkça.
Teşekkürler güzel insanım, aşkım güzel vatanım.

Bir dost bakışında buluştuk bu akşam
Hasretin yakışında buluştuk bu akşam
Dağıttık hüzünleri sohbetimizle
Zamanın akışında buluştuk bu akşam..

Sıcacık dost eller ellerimizde
Ne varsa paylaştık kalplerimizde
Her zerremizdeki o doyumsuz hazla
Hiç konuşmadan da konuştuk bu akşam

Tanrım bitmesin bu saatler diye sakındık
Birbirimize kendimizden de yakındık
Duygularımız yükseliyorken semaya
Aşk dolu bir dünyada buluştuk bu akşam...

Cansın Erol

Sistem çektiğim resimleri almadı. Uğraşıyorum.Sevgiler
 
Toplam blog
: 181
: 613
Kayıt tarihi
: 15.01.08
 
 

Öğretmen olan anne ve babam. Ankara'da geçen cocukluk ve gençlik yıllarım. Evimize sık,sık gelen bab..