Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '14

 
Kategori
Köpek Psikolojisi
 

Sevgili can dostum Yumoş anısına...

Sevgili can dostum Yumoş anısına...
 

HER CANLININ AZAMİ ÖLÇÜDE YAŞAMI HAKKI SONUNA KADAR VARDIR. ONURLU VE MERHAMETLİ BİR İNSAN HİÇ BİR CANLIYI İNCİTEMEZ.


Şu fani dünyada her an ölümle baş başa iken bir çok insan Dünyaya neden geldiğini veya niçin yaşadığını bilmemekte veya öğrenme zahmetinde bulunmamaktadır. Dünyanın sadece kendisine ait olduğunu düşünür fakat gerçek öyle değildir. Bu dünyada sadece insanlar yaşamamakta, bir çok canlı yaşamaya çalışmaktadır. Bu canlılar arasında öyle bir dost vardır ki; bu da bizlerin can dostu köpeklerimiz yani canlarımızdır. Bu kıymeti paha biçilmez olan dostlarımızın değerini çok iyi bilmeli ve onları her zaman mutlu etmeliyiz. 
 
Bu Dünyanın üstü varsa altı da var hesabını çok az insanın yaptığı muhakkak çok acı bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Maalesef öyle hain öyle gaddar insanlar vardır ki; bunlara insan demeye dilimiz varmamakla birlikte, bu tiplerin bırakın canlıların kıymetini bilmeyi, onları yok saymak için ellerinden geleni yapmaya çalışan bu yaratıklar, ne insan kıymeti bilir ne de bir can kıymeti. Bu karakteri beş para etmeyen mahluklar, bizim sevgili can dostlarımıza o kadar çok kötülük yapmalarının yanında, onların yaşamlarına kast etmeye çalışırlar. Bunlar ne kadar aşağılık insanlardır ki, bu tiplerde ne din, ne iman, ne sevgi, ne saygı, ne merhamet hiç biri olmayan yaratıklardır. Bu tipler; topluma ve millete her yönüyle zarar veren toplumun hastalıklı ruhlarıdır. Bunları acilen kurutmaya çalışmalıyız. Bunları toplumdan söküp atmalıyız. 
 
Burada önemle üzerinde durulması gereken bir konuda toplumdaki akil insanların yeterince faal çalışmadıklarıdır. Toplum bu yönden gerçekten çok can çekişmektedir. Özellikle bir Hoca kolay kolay yetişmemekle birlikte, tam manasıyla bu konuda uzmanlaşmış olanları da çok az bulunmaktadır. Gerçek manada yetişen hocaları çevremizde acilen görmemiz gerekmekle birlikte, toplumun çok acil ruh halini değişime sokmak zorunluluktur. Birde ailelerin gerekli donanıma kavuşması ve tüm manevi hasletlere çok iyi sahip olmaları gerekliliktir. Yetiştirdiği evlatlarını; her yönüyle dört dörtlük yetiştirmeye azami gayret göstermelidirler. Onlara başta ALLAH sevgisini, Kuranı Kerim sevgisini Hz. Muhammet (S.A.V) sevgisini, diğer tüm değerlerimizin sevgisini ve Tüm Canlıları sevmeyi acilen öğretmelidirler.  Bu noktada özellikle ama özellikle  hem ailenin hemde hocanın birlikte yardımlaşma yaparak yetişen yeni nesli veya tüm insanları en iyi bilgilerle ve manevi iklimle  en süper duruma getirmeye ivedi  çalışmalıdırlar.  
 
Tüm Canlılarımıza gereken saygı ve önemi acilen vermek bizler için son derece mühimdir. Burada üzerinde durulması gereken bizim Yumoş ise; gerçekten hak etmediği bir zülme maruz kalarak ölüme yürümüştür. Bu ne biçim insanlık ve kendini bilmezliktir. Bu bir aymazlıktır. Bu en ağır hakaretlere maruz bırakılacak tipler için söylenecek sözlerin hepsinin çok az kaldığı bir durumdur. Bu cana kıyanlar elbette en acı durumlara düşeceklerdir. Bu bir kaçınılmaz sondur.  ALLAHIMIZIN verdiği canı ALLAHIMIZDAN başkası kesinlikle ama kesinlikle alamaz. Bu konuda herkes üzerine düşeni acilen yapmalıdır. ALLAHTAN korkmayı çok iyi öğrenmelidir. Herkesin ayağını denk alması şarttır. 
 
YÜCE YARADAN bu yapılanların hesabını muhakkak soracaktır. O cana kastedenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Sen çok rahat uyu Eyy!!! Can Dost.....HER ŞEY ALLAHINDIR.... Ondan geldik ona döndürüleceğiz. BU YAPILANLAR ELBET KARŞILIK BULACAKTIR. 
    "İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİÜN............."   
 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..