Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '09

 
Kategori
Anılar
 

Sevgili madam

Sevgili madam
 

İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden, BALAT. Eski ahşap, cumbalı iki yada en fazla üç katlı, bir sokağın iki yanına dizilmiş rengarenk boyalı evler. Bu evlerde oturanların çoğunluğunu rum vatandaşlar oluşturmakta idi.

Mülkiyetleride kendilerine ait. Bu sıralı rum evlerinden birinde, 25 yıl önce, kiracı olarak geldiğimde, evin sahibi rum bir madamdı. Ender rastlanabilecek çok tatlı bir kadın. Ah bire iyiki geldin diyerek, hoş bir karşılaşma ve yıllar içinde kurulan sıkı bir dostluk.

Bizim madam, oldukça kilolu ama her giydiğini çok yakıştıran güzel bir kadındı. Bir Türk ile evli idi. Bir gün, telaş ile bana gelip, ah bire haberin var mı, beni askeri mahkemeden çağırıyorlar. Bire gitmezisem hapse atacaklarmış dedi ve kağıdı bana uzattı. Evrakta 10 yıldır asker kaçağı olduğu ve mahkemeye verildiğini, duruşmaya gelmediği takdirde tutuklanacağı yazılı idi.

Kendisine, hadi duruşma günü hep birlikte gidelim teklifini yaptık. Mahkeme günü bizim madam en güzel giysilerini giyip, taktı takıştırdı, sürdü sürüştürdü kilosuna rağman gerçekten hoş bir kadın olarak, eşinin bile yıllar sonra bu güzelliği farketmesini tekrar sağlamıştı.

Mahkeme, salonun kapısında bir asker bağırdı, bay SİVASTİ duruşmaya, biz ayağa kalktık tam içeri gireceğiz, asker aranızda bay yok nereye giriyorsunuz dedi. Bizim SİVASTİ, ayalo bire bu isim benimdir, bire beni çağırıyorlar dedi ve can hıraş bir şekilde salona daldık.

Hakim bir albay baktı, baktı kafasını biraz kaşıdı, bay SİVASTİ kim diye sordu, bizim madam, hakim bey izah edeyim, işte kağıt bu bana gelmiş bende SİVASTİ.

Hakim sen, ama erkek değilsin, bizim madam hah bire hakim bey bunu bileydin. Bende bunu söylüyorum, ben kadınım. Hakim bıyık altından gülmemek için kendini zor tuttu. Evrakları inceledi. Bir sağını bir solunu. Sonra bizim madama şöyle hoş bir bakış atarak, katibe YAZ OĞLUM , TAŞ GİBİ, BUZ GİBİ, GÜZEL KADIN.

Böylece bizim madam kadın olduğunu ispatlamanın ve askerlikten yırtmanın keyfini çıkardı. Rahmetler olsun sana sevgili madam SİVASTİ. Nur içinde yat.

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..