Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevmek mi? Sevilmek mi?

Sevmek mi? Sevilmek mi?
 

Boşluğa sevgiyi yazmak, sonrada onu götüren rüzgarın peşinden koşmak gibi sevmek. İstemediğin halde ıslanmak yağmurun altında iliklerine kadar. Sonra, sanatsal çizgileri kuvvetli bir heykele aşık olmak ve onu canlandırmak için hayallerinin en güzel köşesine yerleştirmek. Kendi ruhunun yarısını ona vererek beraberce yaşıyormuşcasına yalnız yaşamak. Daha sonra ona verdiğin sevgiyi ve ruhu ondan geri alabilmek için mücadele etmek. Ondaki sevginin kendi sevgin ve ruhun olduğunu bile bile avutmak kendini seviliyormuşcasına. Onun farklılığının baş döndürücü yörüngesinde dönerek, kendi sevgimizle övünmek. Ben gerçekten onu çok seviyorum. Ve onu sevmekten hep gurur duydum. Sevmek gerçekten çok güzel bir duygu diye..

Peki ya oda sizi seviyormu? Yoksa sizin tarafınızdan sevilmenin gururu ile "sevilen" bir garip dünyalı gibi mi dolaşıyor ortalıklarda? Sizi sevme zahmetine katlanmadan, içinde sizi kaybetme duygusu olmadan, tarafınızdan sigortalanmış bir aşk mükellefi gibi bulutların üstünde yaşamaya devammı ediyor? Yoksa size, kendine aşırı güvenen ve öyle aşkla meşkle uğraşacak vakti olmayan sert aşık rolümü oynuyor? Belkide kadınları kendine bağlamanın 10 kuralı kitabının, bilmem kaçıncı kuralının planlarını yapıyor kafasında. Yok yok günahını almayalım, evet evet o sadece tarafınızdan sevilmenin sarhoşluğunu yaşayan sevilen biri.

Sevmekmi? Sevilmekmi? diye sorsak herhalde çoğunuz doğal olarak karşılıklı sevmek diye cevap verirsiniz. Pekala soruyu şöyle değiştirerek, tek taraflı aşklarda sevenmi olmak isterdiniz? Yoksa sevilen tarafmı olmak isterdiniz? diye sorsak ne cevap verirdiniz? Sizce acaba hangisi daha zor?

Seven taraf olduğunuzda, umudunuzu kesmeden onu kazanmak için yapacağınız heyecanlı bir serüvenle birlikte, melankolik ruhunuzun gizeminin sırlarınıda keşfetme şansına sahip olabileceksiniz belkide. Düşünün, onu bütün bu olumsuzluklara rağmen neden sevdiğinizi ve onda ne bulduğunuzu sorgulayarak, büyük bir merakla onun keşfedemediğinize inandığınız taraflarını incelemeye başlayacaksınız.

Ya sevilen taraf olduğunuzda. Düşünebiliyormusunuz? biri sizin için deli divane oluyor. Kapıdan kovsanız bacadan giriyor. Size şiirler yazıyor. Aşk şarkıları söylüyor. Sizin ona karşı fazla ilginiz olmadığı halde, fazla mal göz çıkarmaz deyip durumu idare ediyorsunuz. Belkide sizde onu seviyorsunuz ama yapınız itibariyle fazla üstüne düşmüyorsunuz. Sevilmek kimin hoşuna gitmezki? Evet tercih hakkınızı iki şıktan birini seçerek kullanın desek, acaba hangisinden yana kullanacaksınız? sevmekmi? daha hoş yoksa sevilmekmi? Ne dersiniz?

HÜLYA KANATLI / HÜLYALAR

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..