Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '06

 
Kategori
Müzik
 

Sezen Aksu besteleri uzaktan da sezebilir mi?!. 5

Sezen Aksu besteleri uzaktan da sezebilir mi?!. 5
 

Bu kez Mesam tarafından sevgili hocamıza yazılmış bir yazıyı bulacaksınız aşağıda. İkibin üç yılının Haziran’ında çıkmış bu karar ve karar içersinde geçen ‘’ŞARKININ ŞAN A BÖLÜMÜNÜN TIPATIP AYNI OLMASI’’ cümlesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir şey eğer tıpatıp aynı ise nasıl sonradan ‘’esinlenme’’ye dönüşebilir?!. Tıpatıp aynı ise, alınmış ve oraya monte edilmiş değil midir?!. Haksız mıyım bilmiyorum?!.

Hoş!?? Mesam beş ay sonra çıkaracağı karar yazısında, kendi kendini yalanlamaktan ve olayı pek güzel kıvırtarak, ilerde çalınacak minare için adeta kılıf hazırlamaktan kaçınmamış oluyor ama!?? Yani buradaki raporunda ‘’Tıpatıp aynı’’ demesine rağmen, beş ay sonraki kararında, parça değişikliğe uğratıldığı için aynı olarak değerlendirilemeyeceğini iddia etmeye çalışıyor! Yani Sezen Aksu’yu üzmemeye çalışarak ‘’Ne şiş yansın ne kebap’’ felsefesine hizmet ediyor! Bugünkü yazımızda sadece bu rapor var. Bakalım Mesam’ neler söylemiş:

Sayın Reşat ÖZERDEM;

13/06/2003 Tarih ve 2.5/5778 sayılı başvurunuz Teknik Bilim Kurulu'nun 16 Haziran 2003 tarihli oturumunda incelenmiş ve aşağıdaki karara varılmıştır:

"Üyemiz Reşat Özerdem'in başvurusu üzerine, söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait "El Gibi" isimli eserin müziğinin, bestesi ve sözü Reşat Özerdem'e ait "Geçer mi Böyle Ömür" isimli eserin müziğinden alınması ile ilgili olarak, Sezen Aksu 88 isimli albüm ve üyemizin yolladığı CD dinlendi ve noter kayıtlı notalar incelendi.

Şarkının şan A bölümünün tıpatıp aynı olması nedeniyle üyemizin yollamış olduğu 3 Temmuz 1986 tarih ve 25339 yevmiye no'lu noter tasdikinden daha eski bir kaydın olup olmadığının üyemiz Sezen Aksu'ya sorulmasına; Yine sözü ve müziği Reşat Özerdem'e ait "Gel De İçme Arkadaş" isimli eserin müziğinin sözü ve müziği Altan Çetin'e ait "Bence Talih" isimli eserde kullanılması ile ilgili olarak, Daha Yolun Başındayım isimli albüm ve Reşat Özerdem'in yolladığı ses kaydı ve 3 Temmuz 1986 tarih ve 25341 yevmiye no'lu noter tasdikli nota incelendi. İki eserin intro ve nakaratlarının benzediği; şandaki diğer bölümlerin benzemediği görüldü. Daha net bir karara varılabilmesi için, "Gel de İçme Arkadaş" isimli eserin daha önce alenileşip alenileşmediğinin Reşat Özerdem'den sorulmasına karar verildi."Kararda anılan ilgili belgelerin temini hususunda konuyu gereği için bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Nur Turan

Üye İlişkileri ve Dokümantasyon Yetkilisi

MESAM

Yorum sizlerin!..Hoca'nın resmi web sitesinden şarkıları bizzat dinleyin ve kararı kendi kulaklarınızla verin (resathoca.com)

 
Toplam blog
: 117
: 2206
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1969 İstanbul'unda açmışım gözlerimi bu dünyaya... Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu, şimd..