Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
Müzik
 

Sezen Aksu ölmeden...

Sezen Aksu ölmeden...
 

Başlığa bakarak bu da nerden çıktı demeyin. Sezen Aksu değerindeki sanatçıların yaşarken hakkını teslim etmediğimizi düşünüyorum. Bu dünyadan göçtükten sonra da "efendim biz Sezen şarkılarıyla büyüdük" falan gibi geyikleri çok dinleyeceğimiz malum.

Sezen Aksu da hepimiz gibi misafir bu dünyada. Ama ev sahibi gibi davranıyor. Evrensel bir dille yaptığı müzikle bizim duygularımıza tercümanlık ediyor. Aşık olup da bir Sezen şarkısı ile bunu taçlandırmamış birisi var mıdır? Evinde kaset veya CD arşivinde Sezen olmayan biri var mıdır? Yeni albüm çıkarmış şöhret adayı bir şarkıcı eğer bir Sezen parçası seslendirmişse nasıl da böbürlenerek anlatır: "Albümüme Sezen Aksu'nun katkısı büyük oldu. Burdan kendisine çoook teşekkür ederim".

Sen ağlama, Git, Vazgeçtim, Seni kimler aldı?, Aşkları da vururlar, Adı bende saklı, Tutuklu, Ah İstanbul, Sarı odalar ilk aklıma gelen Sezen Aksu'nun söylediği şarkılar. Bir de diğer sanatçılara servis yaptığı mükemmel bestelere ne demeli? İnsanı alıp da kanatlı bir kuş misali uzaklara götüren o enfes melodiler yok mu?

Vapurda yada herhangi bir çay bahçesinde yolda yürürken fonda bir Sezen şarkısı "ama fazlada üzülme hayat bitiyor bir gün/ayrılıktan kaçılmıyor/hem çok zor hem de çık kısa bir macera ömür/ömür imtihanla geçiyor/Ben bu yüzden hiçkimseden gidemem gitmem/unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir/acının insana kattığı değeri bilirim küsemem/acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir..." Bir duygu patlaması yaşamaz mı insan bu şarkıyı duyduğunda? Yaşadığınız o yoğun duyguyu başka kim yaşatır size..?

Bir de KARDELENLER yok mu? İşte Sezen Aksu yüreği... Gökyüzünün engin mavilikleri kadar kocaman, herkese yer var. Kızlarımızın eğitimi için de çabalayan, adının yanına "melek" yazsak da hafif gelecek dünyalar tatlısı insan...

Ahh Sezen... Kaç gönül doldu da boşaldı seninle? Kaç gece uykusuz kalıp sabahlara dek seni dinledik? Bu sözler, bu melodileri yapman için nasıl bir kalp verdi Allah'ım sana? Ve o zeytin gibi gece karası gözlerinle içimizi delip de yüreğimize dokunan sıcacık sesin yok mu? Seni anlatacak, seni onurlandıracak o kadar şey söylemek mümkün ki... Ama eksik kalır hepsi. Senin adını yaşarken ölümsüzleştirmeliyiz. Sen bunu görmelisin, bilmelisin ki aşklar oldukça Sezen Aksu da o aşkın bir yerinde mutlaka olacak.

Taksim Meydanı'nın ismi Taksim Sezen Aksu Meydanı olsun örneğin... Ya da Kadıköy Meydanı Sezen Aksu meydanı olsun. Aşıkların buluştuğu bütün mekanlara Sezen Aksu figürleri yakıştırılsın. Yeni keşfi yapılmış bir yıldıza onun adı verilsin. Onun adıyla anılacak tasarımlar yapılsın. Her yıl Sezen Aksu adına festivaller, karnavallar yapılsın. Dünyanın Sezen Aksu ismine yakışacak ne kadar ünlü sanatçıları varsa gelip konserler versinler. Bilsinler ki bu ülkede güzel insanların da değeri yaşarken veriliyor. Bilsinler ki sanatçılar yaşarken de onore ediliyor. Ve bilsinler ki dünyanın hiç bir ülkesinde olmadığı kadar insanın gönülden bağlandığı bir sanatçı yaşıyor bu ülkede... Ve bilsinler ki bu sevda dünya döndükçe de var olacak... Hiç bitmeyecek...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..