Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '11

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sigara içenlere sağlık desteği

Sigara içenlere sağlık desteği
 

Sigara içenler veya içmiş olanlara bitkilerle yan etkisiz destek.


Sigara içenlerin sağlığını bir ölçüde desteklemek mümkündür. 

Halen sigara içiyorsanız veya daha önce sigara içmişseniz bu makale size yardımcı olabilir. 

Sigara içenlerde esas zararı kalp-damar sistemi ve karaciğer görür. 

Kalbin yan etkisiz olarak desteklenmesi “alıç yaprağı ve çiçeği” ile mümkündür. Birlikte “biberiye yaprağı” da kullanılırsa etki daha iyi olur. Bu blog’daki ilgili makaleler okunabilir. 

Karaciğerin yan etkisiz olarak yenilenmesi devedikeni tohumu ve enginar yaprağı birlikte kullanılarak sağlanabilir. Bu blog’daki “Devedikeni tohumu” ve “Enginar yaprağı” makalelerinde ayrıntılı kullanım bilgileri verilmiştir. 

Akciğerlerin temizlenmesi için her ay 3-4 gün süreyle meyankökü kullanılabilir. Günde toplam 15 gr meyankökü 3 defada kullanılır, her defasında 5gr meyankökünün çayı hazırlanıp içilebilir. 150ml kaynar su fincana konur, içine 5gr meyankökü konup karıştırılır, 10dk demlenip süzülerek içilir. Meyankökü liflenmiş halde satılmaktadır, renginin açık, parlak sarı olmasına dikkat edilmelidir, koyu sarı veya açık kahverengi meyankökü alınmamalıdır. Meyankökü fazla miktarda ve uzun süre kullanılmamalıdır. 

Vücudun genel direncinin sağlanması ve hücrelerin korunması için düzenli olarak çörekotu kullanılabilir. “Çörekotu nasıl kullanılır” makalesinde ayrıntılı kullanım sekli verilmiştir, ilgili makale okunmalıdır. Sigara içenlere ana destek çörekotu olacaktır. 

Vücudun antioksidan ihtiyacının karşılanması için mevsime göre taze veya kuru çekirdekli siyah üzüm yenebilir. Çörekotunun antioksidan etkisiyle birlikte güçlü bir destek olacaktır. Hazır gıda maddelerinden sakınmak gerektiği de belirtilmelidir. 

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..