Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '11

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Uyurken aromaterapi

Uyurken aromaterapi
 

Doğal çok güçlü antibakteriyel maddelerle kış hastalıklarına karşı korunabilirsiniz.


Kışın nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar güncelliğini korumaktadır. Bu hastalıkların tedavisi konusunda modern tıp geçerli bir metot geliştirememiştir, korunabilmek en iyi çare gibi görünmektedir. 

Mikroorganizmalar genellikle vücuda ağız ve burun yoluyla girerler. Vücuda giren mikroorganizmalar kuluçka dönemini tamamlamadan zararlı olamazlar, sayıları çok azdır. Kuluçka dönemini tamamlayan mikroorganizmalar geometrik dizi ile çoğalırlar ve zarar vermeye başlarlar. 

Gün boyu burun mukozasına yerleşen mikroorganizmalar kuluçka dönemini tamamlamadan atılabilirse hastalıktan korunulmuş olur. 

Kekik ve adaçayı çok güçlü doğal anti bakteriyel maddelerdir. Bu bitkilerin esansları ( Uçucu yağ-eterik yağ) gece boyunca solunursa, burun mukozası salgılarını artırır, mukoza temizlenmiş olur, boğaz yoluyla mideye giden mikroorganizmalar mide asidi ile etkisiz hale gelirler. 

Uygulama şöyle yapılabilir: Her iki bitkiden 2’şer yemek kaşığı öğütülür, yatak odasında geniş tabanlı bir kapta elektrik ocağı üzerinde sürekli karıştırılarak ısıtılır. Bu sırada kesinlikle bitkiler yakılmamalıdır, duman çıkmamalıdır. 

Aynı etki bu bitkilerin esanslarıyla da sağlanabilir, ancak ülkemizde ilaç kalitesinde doğal ürünler bulmak zordur, kimyasal-sentetik yolla elde edilenler ise kanserojen etkili olabilir. 

Bu bitkilere kişilerin beğenisine göre karanfil, biberiye, lavanta, tarçın gibi bitkiler de ilave edilebilir. 

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..