Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sigara kutusu da öldürür...

Sigara kutusu da öldürür...
 

Sigara insanı öldürür. Bu gerçeği anasınıfı öğrencileri bile biliyor. Peki; sigara paketinin insanı öldürebileceği ihtimali üzerinde kaç kişi duruyor. İki yıl önce , sigara paketlerinin üzerine yazılan uyarıcı yazılar , resimlerle desteklenmeye başlandı. Korkutucu ve tiksindirici bu resimler insanları sigaradan çok , sigara paketlerinden uzaklaştırdı. Çoğu tiryaki bugünlerde tabaka kullanıyor. Sigara paketleri görsel olarak insanları korkutmaktan öte; resimleri ve üzerinde yazılarla, bilinç altına olumsuz mesajlar gönderiyorlar.

Subliminal mesaj olarak bilinen ve reklam sektöründe sıkça kullanılan yöntem, insan zihninde derin vuruşlar yapabiliyor. Bu tip mesajlarla kitleler, hipnoz olmuşcasına reklamı yapılan ürünün müptelası kılınıyor. Son zamanlarda bunu farkeden hemen hemen her sektör, siyasi partiler de dahil olmak üzere , konuyu bir nimet kabul edip uygulama sahalarına dahil ediyorlar.

Akıllı bir insana kırk gün deli deseniz onu zırdeli yaparsınız ya, aynen böyle bir şey. Sağlıklı olup ta sigara kullanan insanlar, bu sigara paketleri yüzünden rahatsızlanacak diye endişeleniyorum. Sigaraya her ne kadar karşı olsam da, içine girdikleri günümüz paketlerini fazlasıyla yadırgıyorum. Bir pakette yirmi sigara var. Bu şu demek ; günde yirmi defa sen şöyle hastalanacaksın, böyle öleceksin, doğurganlığın kaybolacak, sperm sayıların azalacak vb . telkinlerle beyin bir bombardımana tabi tutuluyor. Toplumda hastalık hastası insanların artacağı, bunların içinden bazılarının cidden hastalanacağı kanımca su götürmez bir gerçek.

Sağlık Bakanlığını'nın dikkatini, toplumun bir ferdi olarak mevzubahis konu üzerine çekmek istiyorum. Ben bir bilim adamı değilim. Ancak mantık çerçevesi içinde, yapbozun parçalarını birleştirdiğim zaman dikkaten kaçan bu ayrıntının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Zaten sigaraya fazlasıyla kurban veriyoruz, bir de kutusuna vermeyelim.

 
Toplam blog
: 63
: 547
Kayıt tarihi
: 19.07.10
 
 

Bir arkeolog gözüyle dünyaya bakan, aşk gözüyle kendini kazan, can gözüyle kainatı bulan, adam gi..