Sigara yasağı yasası / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Sigara yasağı yasası

Sigara yasağı yasası
 

Aslında bu yazımı gelen bir maile cevaben yazmıştım. Benden fikrim soruluyordu Sigara yasağı yasasının hakkında. Ama her halde teknolojik açıdan biraz nette acemi olunca ve toplu maillere karşı duyarlı olan güvenlik duvarımın azizliğine mi uğradım bilemem , yerine ulaştıysa da ulaşmaddıysa da bir de sasyfamdan paylaşayım dedim ..

O kadar tedirginim ki şu dumandan .Tozu alabiliyorsunuz mobilyalardan ya da üstünüzden başınızdan silkelenip gidiyor. Ama bu üzerime sinen otun geni bozulmuş ot kokusu yok mu, gerçekten çıldırtıyor beni. Eğer bir kişi bir kişiye zarar verince suç ise. Bir kelime ile hakaret davaları yürürlüğe girip adliye işgal ediliyorsa , insan sağlığını tehdit ederken başkalarını da zehire sürükleyen kişilere yaptırım uygulanmalıdır.

Ancak bu kişilere ben bir psikolog olarak ruh hastası gözü ile bakıyorum .Evet iradesi zayıf kişilerin ruhsal sağlığı yerinde olamaz.Böyle kişilerden devleti milleti teşkil eden liderler de olamaz.Bir liderin vasfı , iradesi kuvvetli sağlıklı ve duygularının alışkanlıklarının esiri olmamasını gerektirir.Bunu arkasından içki Yasağı da gelecek .Ama bu kez işi İslami , gerici, vb benzeytmelerle bir zamanlar padişahların koyduğu yasakları örnek gösterip irtica diye yaygara yapanlar çıkacaktır.İşin siyasi değil insani yönünden bakılınca tüm bağıımlılık yapan , insanı esir alan .Akli dengesini düşüncesini engelleyen şeylerin yasaklanması gerekir.Ama çok zor.İnsanlar daima özgürlüğü bahane ederek yasaklara ilgi duyarlar.Caydırıcı olasılığı var ise de , bence negatif psikoloji uygulaması olarak daha çok meyledenler olacaktır.

Yasalar yaptırım oolarak caydırıcı olması amaçlı ise de .Aslında haşlkın önce eğitimden işe başlamsı gerek .Okullarda çocuklara örnek olan ve teneffüslerde elinde sigarayla dolaşan bir öğretmen ne kaDAR EĞİTİMCİDİR SİZCE?Kaldı ki okullarda uyuşturucu denen illetin de oldukça çoğaldığı bir dönem .Sıkı denetim , eğitim den başlar .Aile içinde ve okulda .bu iki faktör önemli .Yetişkinler belki gençlere ancak bu yönden örnek olursa topluca temiz ve sağlıklı tutkusuz, bilinçli insanlar olmamız dileğiyle..
 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..