Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Çocuk Filmleri
 

Sihirli diziler niye artıyor?

Sihirli diziler niye artıyor?
 

Bez Bebek Dizisi


Başta Bez Bebek olmak üzere çocuklar bütün sihirli dizileri izliyorlar. Dizide sihir olunca tabi ki de çocukların dikkatini çekiyor ama bunun yanlış olduğu bilinmiyor.

Gerçek hayata uygun olağan dizilerin daha az seyredildiği şu günlerde sihirli dizilerin her kanalda yayına çıkması düşüncesizlik. Çocukları etki altında bırakan bu dizilerin zararı gerçekten çok büyük. Kendisini sihirli zanneden birçok çocuk var. Bir soru sormak istiyorum. Resimde ki kişiyi tanımayan çocuk var mı acaba?

Yazın artan bu diziler inşallah kışın azalır. Ben burada sihirli dizilere savaş açmıyorum ama çocuklar bu dizilerden etkileniyor. Birde bu dizilerin her gün olması hatta bazı günler iki defa görüyorum. Biri sabah yayınlanıyor diğeri de akşamüstü. Bu çocukları bağımlı hale getiriyor. Haftada bir ya da iki defa olsa hadi neyse ama her gün olunca bana da sıkıntı geliyor. Olağanüstü kahramanlar ve olaylar sadece çocukları değil bütün izleyici kitlesini etkiliyor.

Yabacı dizilerin de çoğunun fantastik olması artık herkesin dikkatini çekiyor. Uçan insanlar, ölmeyen canlılar insanların gözüne daha hoş geliyor. Zaten hayattan bıkan insanlarda böyle filmlere yaklaşıyorlar ama çocuklar farklı. Televizyon karşısında akşama kadar sihirli dizileri izleyen çocukların birbirleriyle iletişimleri de zayıflaşıyor. Saatlerce televizyon karşısında oturmak insanı köreltir. Tabi bu çocuk ise dizide ya da filme gördüklerini gerçek hayatta yapmaya kalkışır. Belki hatırlarsınız 4-5 sene önce Pokemon diye bir çizgi film vardı. Orada pikachu diye bir yaratık vardı. Bir çocuk onun gibi uçtuğunu zannederek balkondan atlamış ve hayatını kaybetmişti. İşte tehlikenin ne kadar büyük olduğunu anlayalım.

Lütfen bu konuda dikkatli ve temkinli olalım.

Yorumlarınızla ve sorularınızla konuyu değerlendirmenizi bekleyip teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..