Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '15

 
Kategori
Dünya
 

Şiiler "Mehdi"sini buldu; ya Sünniler ne yapsın!

Şiiler "Mehdi"sini buldu; ya Sünniler ne yapsın!
 

internetten alınmıştır


Mehdi inancı Şiilerde yaygındır; hatta Şiiliğin inanç esaslarından biridir Mehdi'ye inanmak... Bunun sadece dini değil, tarihi ve sosyolojik altyapısı var elbette...

Muhtemelen Şii inancının İslam Dünyasında hiç bir dönemde hakimiyet kuramamış olması, onların Mehdilik umuduna daha fazla sarılmasına yol açmış...

Sünni İslam, gerek Arap yarımadasındayken gerek Selçuklular döneminde gerekse Osmanlı İmparatorluğu ile büyük devletler kurup İslam dünyasını yönetti.

İran merkezli Şiilik ise, bir dönem Şah İsmail-ki o da bir Türktür- hanedanlığı döneminde güçlü devlet olma yoluna girmiş ancak Osmanlı'yı tehdit etmeye başlayınca da Yavuz Sultan Selim eliyle lagvedilmişti.

Şunu söylemek istiyorum: Mehdi inancının Şiiler için böyle özel bir anlamı var. Bu yüzden, Mehdi'nin geleceğine inanmak Şiiler için Ahirete inanmak kadar mühimdir.

Şu son dönemde yaşananlara bakınca İran merkezli Şiiliğin aradığı Mehdi'yi bulduğunu söyleyebiliriz:

Şii olmayan  tüm Müslüman ülkelerle sorunlu olan İran, yeryüzünde Şii hakimiyetini kuracak "kahramanını" Rusya'da bulmuşa benziyor.

Elbette Putin'den bahsediyorum...Denilecektir ki, Mehdi olmanın çeşitli şartları vardır, Putin bu şartlara uyuyor mu?

Şöyle bir bakalım o zaman:

-Bir kere beklenen Mehdi'nin Müslüman olması gerekiyor elbette...Peki Putin efendi Müslüman mıdır?

Hemen "değildir", demeyin...Putin'in Müslüman olduğuna dair kuvvetli rivayetler işitmedik mi...Benim de bu hususta bir yazı yazmışlığım vardır netekim:

http://blog.milliyet.com.tr/putin--musluman-oldu-mu-/Blog/?BlogNo=492774

Dahası,bizim kabadayı jargonlu ilahiyatçımız Yaşar Nuri Hoca, Putin'in Müslümanlağına dair "şehadet" getirmedi mi?...Hem de tüm İslam dünyasında eşi menendi olmayan bir Müslüman!!!

Öyleyse, İran'ın Mehdi'sinin birinci şartı tamam...

-İkincisi, Mehdi'nin Şam'a ineceği rivayetleri yok mudur?..Vardır!...Pekala, Rus Putin de Şam'a inmedi mi!...İndi, hem de ne iniş....Binlerce bombayla yağmur gibi iniyor Hazreti Putin!!!

Ama bu iniş Müslüman Türklerin üzerine oluyormuş, kim duyar...Zaten Şii İran için, kendinden başka Müslüman(!) yok ki...Hele de Sunni Müslümanlar zaten Hz.Hüseyin'in katili değil mi!...Öyleyse onların da katli vaciptir!!!

Ama, beklenen Mehdi'nin adı, baba adı vesairesi uymuyor, diyecekseniz hiç demeyin...Bu çağda bir adama geçmiş uydurmak çok kolay...Putin'e de bir baba ve göbek adı uydurulur gider...

Yani, yarı şaka yarı ciddi, İran Şiiliği çağdaş "Mehdisini" buldu ve peşine takıldı bile, diyorum... Şimdi, Sünniler düşünsün!!...

Kimi Sünniler de gece gündüz bunu düşünüyor zaten, diyeceksiniz... Haklısınız!

Sünni dünyada da her gün bir yerlerden bir "Mehdi" zuhur ediyor... Ama bunların Putin gibi orduları, uçakları, silahları yok! 

Oysa, Putin öyle mi?... Yürüyüşünde bile farklı bir eda var hazretin!!

Demek ki, gerek İran Şiileri, gerekse Türkiyedeki İran muhibbileri Putin'in "kutsal adam" ilan etmiş ve peşine düşmüşse bundan ala "Mehdi" mi olur??.... Desek de hakikatte yüreğimiz yanıyor.

Müslümanlar, birbirlerinden korunmak için, başkalarının himmetine sığınıyorsa bundan daha yürek yakıcı ateş mi olur!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hey gidi zavallı Muhammed Ümmeti!...Sen Allahın birliğinde, Muhammed Mustafa'nın önderliğinde, Kuranın rehberliğinde buluşamazsan, gider ırkını, aşiretini, mezhebini, atanı kendine din edinirsen de işte böye zilletlere düşersin!

Tüm İslam dünyasını bir gavurun "tırnağı" yapar, onun çoluk çocuk demeden Müslüman katleden uçaklarının  coşkusuyla kendinden geçersin!..

Sonra da seni kurtarcak "Mehdiler" bekler durursun!... Sen de bu "kafa" varken, sen bu halini düzeltmezken sanma ki Allah senin halini düzeltir....

Allah'ın düzeltmeyeceği hali hangi "Mehdi" düzeltecek?

Yeraltı, yerüstü tüm zenginlikleri bize bahşedilmiş olduğu coğrafyalarda yaşayıp da düştüğümüz bu zilletten kurtulacak akıl, iman, ilim ve feraset  dileyelim Rabbimizden...

Bunlar olursa, her şey yoluna girer, İnşallah!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..