Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Şike, teşvik pirimi, yemin derken, ortalık şehit kanına büründü!

Şike, teşvik pirimi, yemin derken, ortalık şehit kanına büründü!
 

Futboldaki kirlenmenin önüne geçmek ve lafta yeni bir sayfa açmak için Fenerbahçe kurban seçildi… 

Fenerbahçe’yi kurban seçenler, diğer pislikleri görmezden gelip, ha bire vur abalıya misali Fenerbahçe’ye vuruyorlar. Sözde hazırlık soruşturması gizli ama her nedense tüm bilgiler, allanıp, pullanarak medyaya sızdırılıyor. Yani Fenerbahçe için herkes ‘öküzün altında buzağı arıyor!’ 

Öküzün altında buzağıyı bulurlar mı bilemem ama 25 milyonluk Fenerbahçe camiasını yerle bir ettikleri doğru. Fenerbahçe’nin borsadaki kaybını biliyor musunuz? Ben söyleyim: Tamı tamına 250 milyon lira. Yarın soruşturmanın sonunda, medyada abartılarak yazılanların gerçek olmadığı anlaşılır, Fenerbahçe aklanırsa, Fenerbahçe’nin uğradığı bu zararları kim karşılayacak? Soruşturmayı yürüten Polis ve Savcılar mı? İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı mı? Yoksa Fenerbahçe’yi sütunlarında paçavraya çeviren medya kuruluşları mı? 

Soruşturma ile ilgili ilginçliklerde yok değil. Örneğin; ligin son haftasında Fenerbahçe; ligden düşmekten son anda kurtulmuş Sivasspor ile oynuyor ve maçı 4-3 kazanıyor. Bu maç sorgulanıyor. Aynı puandaki Trabzonspor, ligi ilk on içinde bitiren Karabükspor ile oynuyor ve maçı 4-0 kazanıyor. Kimse bu maçta şu olmuştur demiyor! 

Neden acaba? 

Ya Beşiktaş-Trabzonspor maçı? 10 kişilik Trabzon, İstanbul’da Beşiktaş’ı, 1-0 geriden gelerek 2-1 yeniyor kimse bu maçı konuşmuyor. Oysa Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 4-2 yendiği maçın hakemi bile soruşturmaya dahil ediliyor. 

Şike ve Teşvik pirimi iddiası ile ilgili Adliye’ye sevk edilenlerin bir kısmı serbest bırakıldı.(7 kişi tutuklandı, geri kalanlar serbest bırakıldı) Bir kısmı tutuklandı. Tutuklananların suçu ne biliyor musunuz? Menajerlik sınavındaki soru satma skandalı ile ilgili. 

Bir gazetenin manşetinde gördüğüm başlık beni gerçekten ürküttü! Cemaat Fenerbahçe ile başa çıkamaz! Diyordu. Yazının devamını okuduğumda; Fenerbahçe’ye yapılanın bir cemaat operasyonu olduğu, ayrıca Aziz Yıldırım’ın aldığı askeri ihaleler nedeniyle gözdağı vermek için böyle bir operasyonda gözaltına alındığı yazıyordu. Ne kadar doğru bilemem. Ancak haber tekzip edilmedi. 

Evet, toplum olarak Şike ve Teşvik pirimi skandalına odaklanmışken, Doğu ve Güneydoğu’da her gün birkaç güvenlik görevlimiz şehit oluyor. Bu gencecik çocuklar niye ölüyor, neden ölüyor diye hiç kimse sorgulamıyor. Varsa yoksa bu gün kaç paşa içeri tıkıldı veya tıkılacak diye toto oynamak(!) 

Herkes CHP’nin yemin krizine odaklanmışken, BDP’nin Diyarbakır’da yaptığı grup toplantısına kimse sesini çıkarmıyor. Beyler Diyarbakır ayrı bir ülkenin başkenti mi? 

Ülke bölündü de bizim haberimiz mi yok? 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..