- Kategori
- Sinema
Şimdi ya da asla

“Ölmeden önce yapılması gerekenler”listeniz var mı?
Herkesin kafasında mutlaka birşeyler vardır. Bazılarını gerçekleştirmenin huzurunu, gerçekleştiremediklerimizin umudunu taşırız. Peki biri size ömrünüzün süresini söylese ne yaparsınız? Bir ankete göre insanların %95 i, "öleceğiniz tarihi bilmek istermisiniz?" sorusuna hayır diye cevap vermiş.
“Şimdi ya da asla”, hayatının sonbaharında iki adamın yollarının kesişmesi ve 1 yıllık ömürlerinin kaldığını öğrenmesi üzerine içlerinde kalanlar listesini gerçekleştirme yolculuğu. Eğlenceli bir yolculuk bu. Aynı zamanda bir dostluk ve sevgi hikayesi.
Filmi izlenir kılan ilk kez Guguk Kuşu'nda izlediğim ve sonra hemen hiçbir filmini kaçırmadığım Jack Nicholson. Özellikle hafif kaçık, anomali insan tiplerini oynamakta çok başarılı.
Filmin hit cümleleri:
“yaşadığın hayattan keyif aldın mı?”
“hayatın başkalarına keyif verdi mi?”
“ bir insanın hayatının değeri nasıl ölçülür?”
Film üzerine, ölmeden önce yapmam gerekenler listemi gözden geçirmeye karar verdim.
Not: Jack Nicholson ve Morgan Freeman başrolleri oynuyor. Bu hafta gösterime giren bir film.
Matrix in yapımcılarından "V for Vendetta"
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=89477