Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Simokin sevdiren Kraliçe!

Simokin sevdiren Kraliçe!
 

Malum, İngiltere Kraliçesi teşrif ettiler, ne yaptılar ne ettiler pek takip etmedim. Tek bildiğim ya da tahmin ettiğim ülkenin kesin olarak İngiltere sömürgesi olarak algılandığı ve topraklarımızın örtülü işgali. Ne kadar düşmanca bir yaklaşım değil mi?

Aslında düşmanlık beslediğimden de değil. Aslında benim öfkem dik dururken, eğilen konumuna yine gelen bir ülkede daha ne kadar soluk alabileceğim endişesi. Zira boğulmaktayım ve belki bu yüzden izlemekten kendimi alıkoymaktayım. Neyse ki yazılı basın, haberlerden haberdar ediyor bizleri.

Kraliçe, Cumhurbaşkanı, eşi... Mesele Kraliçe de değil. Gelir, gider, bana soracak değil ya! Hayır gelenler de öyle bir zamanda teşrif ediyorlar ki, ülkeyi türban bürümüş sanki "eserlerini" ve "ne kadar yaygınlaştığını" görmek ve tüm dünyaya onatmak dertleri! Başarıyorlar da.

Ülke modern Osmanlı kıvamında... Yabancı hayranlığı tavan yapmış. Dik durulmuyor eğiliniyor. Çünkü mahalle delikanlıları, mazbut ev kadınları hayatlarında ilk ve belki de son defa bir Kraliçe görüyor. Nereden nereye!

Aslında yönetimde kalma sürelerinin uzaması onlara yaradı. Hayatı öğrendiler, modern hayatın nimetlerini gördüler, saygıyı, varlığı, markaları, doğru oturan, doğru konuşan, kültürlü insanlar girdi hayatlarına. Düne kadar sakallı sarıklı hocaların dizlerinin dibinde kafa sallayanlar şimdi...

Şimdi Cumhuriyet resepsiyonunda SİMOKİN GİYMEYENLER, SİMOKİN GİYMEYİ SEVMEDİĞİNİ SÖYLEYENLER VE DAHİ SU BARDAKLARINI DAHİ "BELKİ İÇKİ İÇİLMİŞTİR" DİYEREK YENİLETENLER KONU KRALİÇE OLUNCA;

-simokin giydiler
-kadeh tokuşturdular
-güldüler, eğlendiler

meğer oluyormuş, meğer simokin delikanlı adama yakışıyormuş, meğer kadehi elde tutmak ne haram ne de günahmış...

Peki Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet tarihine, Cumhuriyet resepsiyonunda bir ilki yani simokinsiz katılmayı layık görmenin açıklaması var mı? Meyvesuyu tokuşturmaların bir açıklaması!

Pardon, bizler mi? Türkiye Cumhuriyeti milletiyiz. Sizlere oy vermeyen ama oy verenlerle bir güme giden. Ne Başbakanlığınızı, ne Cumhurbaşkanlığınızı içine bir türlü sindiremeyen biz laik Türkiyeliler.

Koskoca 70 milyonluk Cumhuriyet'in karşısına smokinle çıkamamak ama İngiltere Kraliçesi karşısında simokinle el pençe durmak!

Bize, milletinize, Cumhuriyetinize duyduğunuz saygıdan ötürü şahsım adına teşekkürü borç biliyorum. Neyse ki tarih affetmiyor, seviniyorum bu yüzden. Gün ola devran döne!

Uyan millet uyan!
İçerde müslüman bunlar içerde müslüman, göstermelik seni uykuya daldıran!

 
Toplam blog
: 23
: 1956
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 Nazilli doğumludur. İlk şiir kitabı "Farkındasız İntihar" 2009 yılında Kadın Yayınevi'nden y..