Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
İnternet
 

Site içi Optimizasyon: Linkleme

Site içi Optimizasyon: Linkleme
 

site içi linkleme


Arama motoru optimizasyonunun önemli noktalarından biri de site içerisinde kuracağınız link ağıdır. Birçok SEO (arama motoru optimize edici) optimizasyon işine başlarken external linkleme yani dış optimizasyon teknikleri ile başlamaktadır. Aslında doğru olan Internal yani iç linklemenin doğru bir şekilde kurgulanmasıdır.

Bir web sitenin en değerli sayfası ana sayfasıdır. Ana sayfadan alt sayfalara giden bağlantılar SEO çalışmalarındaki güçlü bağlantılar arasındadır. Alt sayfalarınızın daha da güçlü bir yapıda olması için site içi linkleme konusuna önem vermeniz gerekir.

Sitenize farklı sitelerden gelen bağlantıların metin (anchor text) üzerinden olması sizin Google’daki sıralamanızı etkileyen bir faktördür. Metin bağlantılarının önemi site içerisinde de aynıdır. Site içeriğinizi oluşturduktan sonra belirli bir içerik hakkında detaylı açıklama içeren sayfanıza metin ya da içerik başlığı üzerinden bağlantı (link) vermeniz size iyi bir optimizasyon gücü katmış olacaktır.

İçeriklerinizi oluştururken terim sözlüğü için ayrı bir bölüm yapıp bilinmeyen terimler için bu sayfalara linkler oluşturabilirsiniz. Ziyaretçi terim hakkında geniş bilgi almak istiyorsa bu bağlantılara tıklayarak ilgili sayfaya gidebilir. Sizin ziyaretçiye sağladığınız bu içerik ve bağlantı Google için artı puan anlamına gelmektedir. Metin bağlantı tekniğini kurgularken hedef kelimelerinizden ana sayfaya onlarca link vererek bunu yapmayın. Ya da alakasız sayfalarınıza farklı metinlerden bağlantı vermeyin. Metin bağlantılarının içerikle ilgisini doğru kurmanız gerekir. Eğer ziyaretçi doğru bilgiye ulaşamaz ve hemen çıkmaya kalkışırsa bu durumda sayfanın hemen çıkma oranları yükselir ve bu durum size negatif yönde etki eder.

Site içi link ağının önemini benimseyerek arama motoru optimizasyonu yaparken bunu doğru bir şekilde yapmanızı öneriyorum.

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..