Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
İnternet
 

Site içi Optimizasyon : Kodlama

Site içi Optimizasyon : Kodlama
 

html5 ve css3


Site içi optimizasyon konusunu madde madde açıklamaya devam ediyorum. Site içi linkleme yazımı da okuduysanız ne yapmanız gerektiği konusunda fikir sahibi olmuşsunuzdur.

Sitenin kodlaması hem arama motorları hem de ziyaretçiler için önemli bir kavramdır. SEO'da içerik/kod oranı önemli faktörlerden biridir. İçeriğin kod satırlarından fazla olması gerekir. Sitenin içeriği hakkında bilgiyi meta etiketlerden sonra içerik kısmı verir. Bu nedenle gereksiz kodlarla dolu sayfalarda içerik kod oranını arttırmak için daha fazla planlama yapmak zorunda kalabilirsiniz. İçerik oranını yükseltmek için alakasız ya da spam içerikler yazma yoluna giden SEO’lar maalesef yarar yerine zarar sağlamaktadırlar.

HTML4 yerine artık HTML5 kodlama tekniği seçmeniz gerekiyor. Bunun nedeni Google her zaman yeni teknolojileri ve gelişmeleri destekliyor. HTML5 + CSS3 kodlama tekniğinde daha az satır kod yazılarak istenilen yapılabiliyor. Kod oranını düşürmesi botlar için daha hızlı tarama anlamına da geliyor. Responsive kodlama için de uygun olan HTML5 ile mobil cihazlara uygun web siteleri yapmak da çok daha kolay.

Mobil cihazlarla uyumlu kodlama neden bu kadar önemli?

Gerek kodlama gerek algoritma değişiklikleri olsun aslında hepsini kullanıcılar için istiyor Google. Merkez noktasına kullanıcıları yerleştirmiş durumda. Google’ın gelir elde etmesi arama motoru olarak kullanılmaya devam etmesi ile ilgili. En çok tercih edilen arama motoru olarak kalması için de arama sonuçlarının ziyaretçilere en dpğru sonucu vermesi gerekiyor.

Mobil cihazlara uyumlu olarak kodlanan bir tasarım kullanıcının siteyi rahatlıkla dolaşmasını sağlayacak ve sitede kalma süresini arttıracaktır. Bu değer bir arama sorgusu için ortalamanın üzerinde olursa da o site için artı bir puan anlamına gelecektir.

Kodlama yaparken W3C standartlarına da önem vermeniz iyi olacaktır. Standart kodlama botların alışık olduğu bir yapı olduğu için hızlı tarama ve dizine alma anlamına gelecektir.

Daha detaylı bilgi edinmek için Arama Motoru Optimizasyonu Rehberi başlıklı yazımı da okuyabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..